Mesterskabet glippede

Sølvmedaljer uddeles
Det lykkedes ikke for Brøndby Volleyball Klub at forsvare deres danske mesterskab, som de har været indehaver af i de seneste tre sæsoner. I to spændende finalekampe måtte vi lørdag d. 22. april overlade mesterskabet til Holte IF. Selvfølgelig er det en skuffet spillertrup, som har knoklet hele sæsonen for at opnå at stå øverst på skamlen, men når det er sagt, er det også et hold som er stolte over deres sølvmedaljer.

Tyler og Eva i angrebHoldet røg ind i problemer, da vi omkring årsskiftet måtte tage afsked med vores amerikanske krumtap, Deme Morales. Det var et hul der var svært at lukke midt i sæsonen, hvor reglerne blokerer for tilgang af nye spillere og selv om Alina Sode, som overtog pladsen i grundopstillingen har vokset med opgaven og spillet en rigtig god sæson, har en spiller mindre i truppen givet færre muligheder for at handle taktisk i pressede situationer. Alligevel lykkedes det at få spillet til at fungere bedre og bedre som tiden gik hen mod finalekampene. Desværre blev vi så i ugen op til den første finalekamp, ramt af en skade på vores amerikanske centerangriber Miranda Bradshaw, som forvred knæet og vi var nu også begrænset på denne position.

Alligevel lykkedes det os at præstere to spændende opgør mod Holte IF. I den første finale måtte de to hold ud i et afgørende femte sæt for at finde en vinder og i anden finale, som godt nok blev tabt med 0-3, var sætcifrene så tætte som 22-25, 22-25, 23-25 og der skulle således kun være få bolde i hvert sæt der skulle skifte fortegn, for at succesen var faldet ud til vores fordel.

Tyler og Eva i blokVi lagde bedst ud i lørdagens kamp og fik i Tyler Richardssons serv en føring på 3-0. Føringen blev udbygget og var størst ved stillingen 19-14, men så fik Holte styr på deres spil og hentede tre point frem til stillingen 19-17. Vi holdt fast i føringen gennem især gode effektfulde angreb af Trine Kjelstrup, men da hun kom i servefeltet og Holte vandt pointet til 19-22, havde vi svært ved at finde tilstrækkeligt effektfulde angreb og dette sammen med et par dumme fejl førte frem til sættets afslutning på 25-22 til Holte.

Ser man bort fra de trods alt kun få fejl, blev der vist flot volleyball fra begge sider og det gode og underholdende spil fortsatte i andet sæt. Duellerne bølgede frem og tilbage over nettet, men Holte fik skabt en lille føring ved 7-4 og selv om vi var ved at kæmpe sig tilbage igen ved 15-16, lykkedes det Holte at holde fast i føringen og de kunne tage endnu et sæt med 25-22. Et resultat som måske kunne være anderledes, hvis ikke vi havde lavet hele syv servefejl i sættet.

Vi havde nu for alvor ryggen mod muren, Det var ikke nok med at vinde de tre næste sæt. En sejr ville have betydet, at de to hold som så havde haft en sejr hver, skulle have afgjort mesterskabet i et såkaldt "Golden set" til 25 point, så altså var kravet nu at vinde fire sæt i træk.

Vi kom godt fra start i tredje sæt og fik en lille føring, som blev hentet af Holte ved 9-9. Vi kom igen foran med 14-12, men i næste opstilling tog Holte en stime og kom på 17-14 da Kayla Neto blandt andet præsterede tre esser. Vi kæmpede os tilbage til 17-17, men Holte trak igen fra og måske var det nerverne der ikke kunne klare presset, da der i slutfasen kom to servefejl, hvilket var med til at føre Holte frem til kampens afslutning med mindst mulig margin 25-23.
Tak for kampen
Det var en kamp begge hold havde stor ære af og mens vi i den første kamp havde tildelt Holte en del point på egne fejl, var Holte i anden finale i langt højere grad nødt til selv af skabe deres point og det var således fuldt fortjent, at det er dem der får lov til at sidde på mesterskabstronen i den kommende sæson, men de skal vide, at det kun er til låns :-)

Brøndyspillere til EM

De to DU16 landsholdsspillere - nr. 9 Sille Slott Hansen og nr. 2 Tajma Muharemovic
Dansk Volleyball skal til EM og med på holdet er to Brøndbypiger. For kun anden gang i volleyball forbundets historie, er det lykkedes at få et hold kvalificeret til EM. Det er i aldersgruppen DU16 og Brøndby har de to 14 årige og yderst talentfulde piger Tajma Muharemovic og Sille Slott Hansen, som spiller henholdsvis hæver og venstrekant, med på holdet.

I Påskedagene, blev der spillet en kvalifikationsrunde i Ny Holtehal. Der blev Langfredag lagt ud mod Island og det var som ventet Island der måtte lide alle pinslerne, da Danmark som ventet vandt en overbevisende 3-0 sejr (25-9, 25-15, 25-11). Kun i andet sæt var der i starten noget spænding om udfaldet, da Island kom foran, men så kom Tajma Muharemovic på banen og stabiliserede spillet med sine præcise hævninger og var med til at vende spillet til sejr.

Nr. 2 Tajma Muharemovic hæverLørdag var der nøglekamp mod Estland. Belgien var storfavorit til at vinde puljen, men da de to bedste pulje 2´ere også går videre til EM, var der stor spænding om udfaldet på denne kamp. Estland var på forhånd udråbt som favorit i kampen, men det fik de danske stjerner hurtigt vendt om på og tog en overraskende sikker 3-0 sejr (25-12, 25-12, 25-16).

Resultaterne fra de andre puljer blev gransket og allerede før søndagens kamp mod Belgien, lå det fast, at Danmark ville tage en af de kvalificerende pladser uanset udfaldet af kampen mod storfavoritterne. Det var således en flok piger der kunne spille frigjort og uden et nervepirrende pres, der kunne gå på banen til den sidste puljekamp. Det var således også Danmark der kom bedst fra start og tog første sæt med 25-22. Sensationen lurede, men Belgien fik sundet sig og tog som forventet de næste tre sæt med 25-17, 25-20 og 25-19. Undervejs fik både Tajma Muharemovic og den hårdtslående Sille Slott Hansen givet eksempler på deres store talent.

I Brøndby har de to piger udover deres ungdomsvolly også spillet med på Vestegnens Volleyhold i Danmarkerien og de har begge haft optrædener på klubbens 2. hold, som netop har spillet sig i 1. division, lige som begge piger jævnligt inviteres med i Volleyliga holdets træninger, i bestræbelserne på at udvikle hvor deres talent yderligere.
Nr. 9 Sille Slott Hansen server
I indeværende uge koncentrerer Volleyliga holdet sig fuldt ud om forberedelserne til den anden DM-finale mod Holte IF, som spilles på lørdag d. 22. april kl. 16.00 i Ny Holtehal. Vi tabte det første opgør i en gyser af en kamp, med 2-3, så vi er nu tvunget til at vinde lørdagens kamp. Skulle dette lykkes og de to hold står med en sejr hver. Vil mesterskabt blive afgjort umiddelbart i forlængelse af den ordinære finalekamp, i et såkaldt "Golden set" til 25 point.
Når DM-finalerne er overstået, vil kræfterne blive lagt i at forberede de to ungdomslandsholdsspillere bedst muligt til det kommende EM, som spilles i Bulgarien d. 21.-29. juli.

Tæt kamp i første finale

Trine klar til serv
Det blev en kamp der som forventet, blev noget af en gyser, da årets DM-finalister, Brøndby VK og Holte IF  mødte hinanden. Ingen turde på forhånd spå om resultatet, men Holte fremstod med en lille favoritværdighed, på baggrund af sæsonens tidligere resultater, hvor Brøndby har vundet to gange og Holte tre gange. 2-3 i sæt var også resultatet af den første finale og med Holte som vinder af det afgørende femte sæt.

    I de to første sæt virkede holdene temmelig nervøse, hvilket især gik ud af kvaliteten på servemodtagningerne. I første sæt var det os der havde de største problemer og da vi samtidig havde en del servefejl, fik vi slet ikke lagt det nødvendige pres på Holte, som alt for let kunne vinde sættet med 25-15. I andet sæt var rollerne på det nærmeste byttet om. Det var nu Holte der havde de største servemodtagnings problemer og Eva Bang kunne således lave to serveesser da hun servede sit hold fra 2-2 til 6-2. og i Alissa Coulters serv nåede vi vores største føring, da hun servede fra 16-6 til 20-6. En føring der holdt frem til sættets slutning på 25-13.

    Vores problemerne i servemodtagningen fortsatte i starten af tredje sæt, hvor Holte kom til en føring på 6-1 og udbyggede føringen til frem til sættets afslutning på 25-17.

Trine smashSpillet var gennem kampen blevet bedre og især bød fjerde sæt på en masse spektakulære dueller. Det var os der kom bedst fra start og tog en lille føring, en føring som Holte hentede ved 11-11. Herfra skiftedes de to hold til score point, men ved stillingen 21-22, viste Trine Kjelstrup hvorfor det var hende der skulle have præmien fra "Grey Matter" som bedste spiller, da hun sluttede, en i forvejen pæn præstation i sættet, af med at vinde sine fire sidste angreb frem til slutciffrene 25-22.

    Mod slutningen af kampen var der kommet pænt styr på vores servemodtagning, men angrebet havde ikke den fornødne effekt og mod slutningen af sættet trak Holte fra og tog sættet og dermed også kampen med 15-10.

    Opgaven for vores damer er nu at vinde returopgøret d. 22. april kl. 16.00 i Ny Holtehal og hvis dette lykkes og begge hold står med en sejr, vil mesterskabet skulle afgøres i et såkaldt "golden set" til 25 point, som spilles umiddelbart efter anden finale.

    I forbindelse med den første finale, blev "årets hold", som er fundet ved afstemning blandt Volleyligaens spillere og trænere, offentliggjort. Vi kunne her glæde os over at få kåret Eva Bang som bedste hæver, Tyler Richardson som den ene af to centerangribere og Trine Kjelstrup som den ene af to kantangribere. Holte havde tre spillere på årets hold og Amager VK tog sig af libero posten.

Brøndby i DM-finalen

Anfører og hæver Eva BangBrøndby Volleyball Klub har spillet sig i sæsonens DM-finale. Semifinalen mod Amager VK, skulle spilles bedst af fem kampe. Første sejr blev taget hjem d. 18. marts og i den forløbne uge blev det til endnu to overbevisende 3-0 sejre, henholdsvis torsdag d. 23. marts og lørdag d. 25. marts.


    Mens den første kamp var på udebane, blev de to efterfølgende spillet på hjemmebanen i Stadionhal 1. Den første hjemmekamp var ikke den volleymæssigt mest imponerende kamp at se på, idet servemodtagningen var noget svingende i kvalitet. Men hævningerne blev fordelt fornuftigt af hæver Eva Bang og specielt til kantangrebet, hvor især Trine KJelstrup, som modtog prisen som bedste spillere, fra "Grey Matter", viste imponerende styrke. Også centerangriber Tyler Richardsson havde en stor effektivitet på de angreb, der blev lagt til rette for hende når modtagningerne tillod det.


    Første sæt gik uden større problemer til os med 25-17, mens der i andet sæt var en del usikkerhed i servemodtagningen, som Amager ikke var sene til at udnytte til egen fordel. De gik således fra at være bagud med 16-20, til en 21-20 føring i Asta Kjærgaards serv og de nåede to rotationer senere til sætbold ved 24-22. Vi overlevede på gode angreb de to sætbolde og forsatte til egen sætbold ved 25-24. Det lykkedes ikke at afslutte sættet i første forsøg, men et par bolde efter sluttede sættet 27-25. I tredje sæt hang tingene bedre sammen og igen blev det en overbevisende gevinst på 25-18.


    I den anden hjemmebanekamp, som også skulle blive semifinale seriens sidste kamp, fungerede spillet langt bedre end om torsdagen. Modtagningerne havde den ønskede kvalitet og de to hævere Eva Bang og Sigrid Friis Christnansen, som overtog ansvaret et stykke inde i kampen havde gode muligheder for at benytte angriberne efter behag. For Eva Bangs vedkommende blev det gjort med så stor effektivitet, at det denne gang var hendes tur til at modtage prisen fra "Grey Matter". Kampen var præget af lange servestimer fra både Eva Bang og Miranda Bradshaw, samt Trine KJelstrup, der stod for den længste serie, da hun servede fra 8-3 til 15-3 i første sæt.


    Amager kom ikke for alvor ind i kampen og vi kunne spille os i finalen gennem tre overbevisende sæt på 25-13. 25-14, 25-14. I finalen skal vi møde Holte IF, som har vundet de tre første semifinaler mod Team Køge med 3-1. 3-0 og 3-0. Vi har som bekendt erobret mesterskabet de seneste tre sæsoner samt i 2011 hvor det første mesterskab blev vundet. Det er syvende gang i træk at vi er i finalen og i disse har Holte IF stået på den anden side af nettet seks gange. Kun i 2015 snuppede Lyngby en finaleplads for næsen af Holte. Også i de tre seneste landspokalfinaler har vi trukket sig sejrrigt ud af de to holds indbyrdes kampe, men i årets Nordic Club Championship vandt Holte over os i semifinalen, så der er for alvor lagt op til et brag af en finale, når de to ærkerivaler møder hinanden.


    Finalerne spilles bedst af to kampe. Vi lægger ud på hjemmebanen i Stadionhal 1, tirsdag d. 11. april kl. 19.00, hvor vi håber på stor opbakning. Lørdag d. 22. april kl. 16.00 er der returopgør i Ny Holtehal. Skulle de to hold herefter stå med en sejr hver, bliver det hele afgjort i et såkaldt "Golden Set" til 25 point, som spilles umiddelbart efter anden kamps afslutning.

Overbevisende start på slutspil

Brøndbys Volleyligakvinder i et jubelspring
Med en overbevisende 3-0 sejr, kom Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder godt fra start på slutspillet, da de i årets første semifinale, på udebane besejrede Amager VK.

Nr. 15 Alissa Coulter i et smashDet var et yderst fokuseret mandskab der totalt dominerede i første sæt. Et højt servepres tog brodden af Amagers angreb og et velfungerende markforsvar lagde grunden for gode modangreb. Gennem føringer på 10-3 og 18-7 nåede vi frem til sættets afslutning med de knusende cifre 25-11.

De gode takter fortsatte i andet sæt, hvor vi i Tyler Richardssons effektive serv gik til en 8-2 føring, da Tyler i en servestime på syv server blandt andet præsterede tre serveesser. Amager fik dog kæmpet sig tilbage igen, da Asta Kjærgaard slog hul på vores servemodtagning og førte sit hold til 7-8. Sættet bød på en række fantastiske dueller hvor godt forsvar fra begge holds side bragte bolden flere gange frem og tilbage over nettet, før et effektivt smash til slut gjorde en ende på løjerne. De to hold skiftedes til at score point dog med noget større succes hos især Alissa Coulter og Trine Kjelstrup, der med 16 pointgivende angreb blev kampens topscorer. Vi nåede til sætbold ved 24-17, men Amager kæmpede ufortrødent videre og i Sofia Purkhus serv blev der på ny spænding i sættet da Amager kom på 22-24, inden vi lukkede sættet med 25-22.

Nr. 5 Trine Kjelstrup, nr. 3 Miranda Bradshaw og nr. 15 Alissa Coulter klar ved nettetTyler Richardsson har udviklet sin serv til et dødbringende våben, som vores første servende i tredje sæt lagde hun således ud med tre esser, da hun med sin femte, sjette og syvende i kampen bragte os til føring med 4-0. anfører Eva Bang fortsatte i rotationen efter med at plage Amagers modtagningsspillere og føringen blev udvidet til 9-2. Vores modtag, som blev godt styret af Alina Sode og libero Eline Bye, lagde grunden for et solidt angreb sat i værk af Eva Bang og den indskiftede Sigrid Friis Christiansen. Ved nettet fortsatte Alissa og Trine med at dominere. Alissa udnyttede således alle sine fem angreb til point og af Trines otte angreb, var der kun et enkelt som Amager kunne holde i spil og på et effektivt angreb kunne Alissa Coulter lukke kampen med 25-15.

Der spilles i semifinalen bedst af fem kampe, så der mangler endnu to sejre før vi kan sikre os en finaleplads. Håbet er selvfølgelig at disse sejre vil blive taget hjem når vi i de næste to kampe har hjemmebane i Stadionhal 1, på torsdag d. 23. marts kl. 20.00, hvor Brøndbys Borgmester Kent Magelund har meldt sin ankomst og lørdag d. 25. marts kl. 15.00. Til kampene vil der ud over topvolley, også blive budt på præmiegivende konkurrencer.

Dejligt når bestræbelserne bærer frugt

Nr. 5 Trine Kjelstrup og nr. 3 Miranda Bradshaw i en blokade.Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga damer ser for alvor ud til at have arbejdet sig ud af de problemer de havde kort efter jul. Der er sket om rokeringer i grundopstillingen og det ser nu ud til at det hårde arbejde i træningshallen har båret frugt. I hvert tilfælde var kampen lørdag d. 11. februar mod Elite Volley Aarhus i peroder tæt på at være "spil til et mål". På en time bragte vi en komfortabel 3-0 sejr i hus.

Det var godt nok Aarhus der fik scoret de første to point, men den jyske glæde blev kort. Gode server fra vores piger pressede Aarhus i bund, så angrebet blev forudsigeligt og gav os gode mulighed for at etablere effektive modangreb. Specielt var der god grund til at glæde sig over, at hæver Eva Bang og vores nytilkomne centerangriber Amber Bennett ser ud til at have fundet hinanden. Således havde Amber Bennett sin hidtil største effektivitet i angrebet. Vi øgede afstanden til Aarhus og kunne afslutte sættet med 25-14.

I andet sæt gik det helt galt for Aarhus. Først stod Alina Sode for syv server og i rotationen efter var det Tyler Richardsson der med det samme antal førte os på 14-1. I samme periode var Trine Kjelstrup, som efterfølgende fik overrakt præmie fra Grey Matter som bedste spiller, fuldstændig ustyrlig i angrebet og hun stod således for syv angrebspoint i sættet. Vores føring nåede sit højeste, ved stillingen 18-2 og det lignede noget der kunne blive ligaens største afklapsning. Aarhus gav dog ikke op og de fortjener stor ros for deres evne til at kæmpe ufortrødent videre. De sluttede således sættet bedst af, men vores føring var for stor og de måtte nøjes med at pynte på resultatet som blev 25-13.

Tredje sæt blev det sæt hvor Aarhus klarede sig bedst, men de havde stadig store problemer i servemodtagningen og Eva Bang kunne på en servestime der indeholdt tre esser, bringe os til en føring på 6-1. Derfra gik det støt og roligt frem mod kampens afslutning ved 25-17.

Med sejren rykker vi, med en kamp tilbage i grundspillet, op på førstepladsen. En placering der er truet af Holte IF, som med to kampe tilbage ser ud til at kunne ende på samme antal sejre som os, men sandsynligvis lige netop kniber sig foran på en bedre sætscore.

De to hold er dog begge sikret direkte adgang til DM semifinalerne, mens placeringerne 3-6 skal spille kvartfinaler om videre avancement i turneringen. Onsdag d. 22. februar spiller vi sidste grundspilskamp, når vi møder Fortuna Odense og to dage efter starter final-4 i Øresundsligaen, hvor Brøndby er regerende mestre. Øresundsligaen er en turnering mellem tre tophold fra henholdsvis Danmark og Sverige. Final-4 spilles på vores hjemmebane i Stadionhal 1. Semifinalerne spilles fredag d. 24. februar kl. 18.00 og 20.00 og lørdag d. 25. februar spilles der bronze kamp kl. 12.00 og finale kl. 14.00. En god mulighed for at se noget af det bedste volleyball der i øjeblikket kan ses i Skandinavien.

Succesrig dobbeltweekend

Nr. 5 Trine Kjelstrup og nr. 11 Tyler Richardson i en blokadeDet blev en succesrig weekend for Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder da det d. 4.-5. februar blev til to overbevisende 3-0 sejrer over henholdsvis Amager VK og Ikast KFUM.

På forhånd var der nok mest spænding om udfaldet af lørdagens kamp mod Amager VK, idet de to hold ofte har udkæmpet nogle drabelige slag, hvor Brøndby kun i nogle sidste kraftanstrengelser har tilegnet sig sejren. Hvis publikum havde sat næsen op efter et lignende drama, blev de slemt skuffet. Amager var tvunget til at stille op uden deres skadede stjerneangriber Sofia Purkhus og uden hende på banen var Amagers offensiv naturligvis amputeret. Når vores damer samtidig havde en rigtig god dag, blev det en ret ensidig affære.

Tyler Richards son blev den første til at serve for os og det gjorde hun så effektivt, at hun i en stime der indeholdt to serveesser bragte os på 5-1 og i rotationen efter leverede Eva Bang tre serveesser og endnu to server, som fordoblede vores score til 10-3. I angrebet var Alissa Coulter og Trine Kjelstrup ustoppelige. Alissa sikrede os fem angrebspoint ved at vinde alle sine angreb og Trine lavede det samme antal på et enkelt forsøg mere og sammen var de med til at sikre os første sæt med 25-13.
Nr. 5 Trine Kjelstrup - kampens spillere i AmagerkampenTrine Kjelstrup fortsatte de gode takter i andet sæt, hvor hun udover at vinde alle sine fem angreb, som var med til at gøre hende til dagens topscorer, også var en vigtig faktor til sejren, med en god servestime. Hun stod bag vores afgørende ryk fra 4-2 til 11-2. Den samlede præstation indbragte hende dagens præmie fra Grey Matter, som kampens spiller. Amager havde ikke en tilsvarende succes og måtte se sig distanceret med 25-8.

I tredje sæt så det ud til at Amager skulle lykkes med at bringe spændingen tilbage i kampen. De fik lagt et godt pres på serven og fik lagt sig i front med en mindre føring frem til 16-16, hvor Tyler Richardsson gik til serv for os og på det nærmeste smadrede Amagers servemodtagning. Med en imponerende servestime på ni hvoraf fem var serveesser, sluttede hun kampen af og meget symptomatisk var også kampens sidste point til 25-16 et serves - Tylers syvende i kampen.

Søndag skulle pigerne i kamp igen. Denne gang på udebane mod Ikast KFUM. Hverken lørdagens kamp eller den lange køretur så dog ud til at have mærket spillerne synderligt.

Nr. 11 Tyler Richardsson - kampens spiller i IkastkampenIkast havde tilsyneladende i et forsøg på at undgå vores to liberoer. Eline Bye og HannaMaria Thomasson, udset Alina Sode som deres serveoffer. Ikke mindre end 61% af alle server blev sendt imod hende, mens kun 7 server i kampen ramte liberoerne, som delte tiden på banen. Den formodede ønskede effekt udeblev, idet Alina modtog fantastisk præcist og dermed også var krumtappen i opbygningen af et effektivt centerangeb, hvor især Tyler Richardsson funklede. Hun fik dermed TimeGruppen prisen som bedste spiller, ved at score 10 angrebspoint på sine 14 angreb. En effektivitet, som selvfølgelig kun kunne lade sig gøre ved hjælp af holdets to dygtige hævere Sigrid Friis Christiansen og Eva Bang. Også Trine Kjelstrup der som kantangriber får en del flere hævninger, lå med 14 vundne angreb flot i statistikken.

Første sæt blev en ensidig affære hvor vi overbevisende vandt 25-10. De to næste sæt havde det unge Ikasthold betydelig mere ære af. Slagstyrken hos vores angribere besidder dog en del større power og vi kunne dermed også tage de to sidste sæt med 25-16. 25-18.

Næste opgave bliver når vi på "hjemmebane" kl. 13.30, skal møde Elite Volley Aarhus, men hjemmebanen er denne gang ikke i de sædvanlige "hjemlige" rammer i Stadionhal 1, men derimod i Frihedens IC, hvor kampen er lagt som et fælles arrangement med Hvidovres Volleyligaherrer, som møder Middelfart kl. 15.30.

Overbevisende sejr

Sarah modagning
Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder er efter et par kedelige nederlag til ærkerivalerne fra Holte IF, viser nu på ny overbevisende styrke. Søndag d. 29. januar blev det til en overbevisende 3-0 sejr over Team Køge.

I julepausen sagde vi farvel til vores stærke amerikanske kantangriber Deme Morales, som blev løst fra sin aftale, til fordel for en lukrativ kontrakt på et tophold i Puerto Rico. Samtidig er den amerikanske centerspiller Amber Bennett kommet til. Det har betydet nogle omrokeringer på holdet, som det kræver noget tid at få til at fungere optimalt. Heldigvis ser det ud til volleymaskinen igen fungerer som den skal.

En time kom det til at tage at hive sejren i hus. Sigrid Friis Christiansen var på hæverpladsen udset til at styre begivenhederne og det gjorde hun på bedste vis. Specielt havde hun stor succes med at iscenesætte centerangriber, Tyler Richardsson, som holdt en flot kill-procent på 75%, men også Trine Kjelstrup, som blev kampens topscorer med 14 angrebspoint og Alina Sode, som fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, nød godt af de præcise hævninger.

Både i første og andet sæt fulgte Team Køge med til lidt under midten af sættet, men i første sæt blev anfører Eva Bang, som startede på bænken skiftet ind for at serve og det gjorde hun med så stor succes, at vi kunne øge forspringet fra 13-10 til 19-10, før hun igen vendte tilbage til bænken, for derfra at nyde hvordan holdet fortsatte den totale dominans frem til sættets afslutning på 25-14. Andet sæt blev ligeledes vundet med 25-14 og denne gang var det Miranda Bradshaw, der med en god servestime bragte os fra 12-10 til 16-10. I Brøndbylejren kunne vi glæde sig over at Sarah Cornier Frederiksen, som blev skiftet ind i første sæt, efterhånden har fået så godt styr på nogle knæproblemer hun har kæmpet med, at hun nu var i stand til at spille hele andet sæt og også kunne tage den første halvdel af tredje sæt.

Team Køge fulgte lidt bedre med i tredje sæt, hvor de holdt kontakt frem til 13-13, hvorefter vi igen strammede grebet og i en række små servestimer arbejdede os frem til sættet og kampens afslutning på 25-19. Et resultat der placerer os på andenpladsen med en kamp mindre end Holte.

Brøndbys næste kamp er lørdag d. 4. februar kl. 14.00, hvor Amager VK besøger Stadionhal 1, i en kamp der tæller med i både Volleyligaen og Øresundsligaen.

Sølv ved Nordic Club Championship

Time outBrøndby Volleyball Klub spillede sig helt som forventet til en finaleplads i weekendens Nordic Club Championsships finalestævne, som blev afvikle på vores hjemmebane i Stadionhal 1. Men i finalen gik det galt. Vi kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen og tabte 0-3 til Holte IF, som vi ellers har haft krammet på i de seneste 2½ år.


    Fire nordiske hold havde kæmpet sig frem til finalen og det var historisk stort, at hele tre danske hold var med i det fornemme selskab, imens stærke hold som Oslo og Randaberg fra Norge, samt de svenske mestre fra Engelholm var snublet i de indledende puljer. Finalespillet blev spillet over tre dage. Fredag d. 20. januar lagde vi ud med en overbevisende 3-0 sejr over HK fra Island og Holte IF slog Amager VK med de samme cifre. Lørdagens kampe blev ligeledes 3-0 sejre - vi vandt over Amager og Holte over HK. Dermed lå det fast, at Amager og Hk om søndagen skulle kæmpe om bronze, mens finalen helt som forventet var mellem ærkerivalerne fra Brøndby og Holte. Det blev Amager der vandt bronzekampen og Danmark har dermed markeret sig stærkt i Norden med gul, sølv og bronze til da danske klubber.


    I finalen lagde Holte stærkt ud med en højt servepres og gode blokader. Brøndbypigerne var tydeligt rystet og vi opnåede på intet tidspunkt for alvor at komme tilbage i kampen. Holtes gode server resulterede i den første fase i to serveesser og de resterende af vores servemodtagninger kom så dårligt frem at hæver Eva Bang, som oftest kun havde en valgmulighed i angrebet. Det gjorde det let for Holtes i forvejen gode blokader, som kunne sætte fire blokpoint på kontoen og i en chockstart kom de i front med hele 12-1. Vi fik sundet os en smule og spillede i den resterende del af sættet lige op med Holte, men Holte var for stærkt spillende og selv om andel halvdel af sættet gav det mere tålelige resultat 13-11 til Holte, blev det til en samlet sætsejr til Holte på 25-12.


    I andet sæt var vi lidt bedre med, men Holte, som måske spillede deres bedste kamp nogensinde, kørte stadig videre på succesbølgen, så mens vi for det meste kun sikrede os et enkelt point i hver rotation, fik Holte ofte to eller flere og de kunne dermed også tage andet sæt med de overbevisende cifre 25-15.


    Tredje sæt lignede på mange måder andet sæt. Det var stadig med Holte i den dominerende rolle og os halsende efter. Anfører og hæver Eva Bang kæmpede ihærdigt med at spille sine angribere til et vindende angreb, men den ihærdige indsats som indbragte hende prisen som kampens spiller, bar ikke frugt, idet der ikke var nogen af angriberne der ramte dagen. I de to forrige dages kampe var det Tyler Richardsson og Alina Sode der modtog prisen som bedste spiller.


    Det var en flok meget skuffede Brøndbyspillere der forlod hallen denne dag og selv om sølv og en placering som nordens andet bedste hold i sig selv er en flot præstation, var vi på ingen måde tilfredse med vores præstation. Vi må dog også erkende, at vi havde været oppe mod en modstander, som for alvor havde ramt dagen, hvor tingene gik op i en højere enhed og dermed var fuldt fortjente vindere.


    Allerede torsdag d. 26. januar kl. 20.00 møder de to hold hinanden igen i Stadionhal 1, når de skal spille deres andet opgør i Volleyligaens grundspil. I det første opgør var det Brøndby der var det dominerende hold og kun levnede Holte henholdsvis 20, 17 og 15 point. Det bliver spændende at se om vi har rystet weekendens grimme nederlag af os og om Holte kan opretholde det høje niveau. I Brøndby håber vi at se mange tilskuere i hallen til det der er kampen om grundspillets førsteplads.

Knebent nederlag i det svenske

Alina klar til modtagning
Næppe har bragene fra nytårets fyrværkeri fortaget sig før endnu et brag lod sig høre i svenske Gislaved. Desværre var det Brøndby Volleyball Klubs damer der kom galt af sted, da vi søndag eftermiddag, i Øresundsligaens volleybrag led et knebent nederlag på 2-3, med mindst mulig margin i det afgørende 5. sæt og dermed fik vi ikke den bedste optakt, inden vi i den kommende weekend på hjemmebanen i Stadionhal 1, skal forsøge at forsvare vores mesterskab i Nordic Club Championship. Det der til daglig omtales som det nordiske mesterskab for klubhold.

Alt gik ellers efter planen, da vi i første sæt lagde overbevisende ud med fik en føring på 8-1 på gode server af Tyler Richardson og Eva Bang. De gode takter fortsatte og i angrebet var det især Trine Kjelstrup og Alina Sode der udmærkede sig ved begge at præstere fem kills på seks hævninger. Sidstnævnte levede for øvrigt fuldt ud op til de forventninger der var stillet til hende, efter hun er udset til at tage det store ansvar i servemodtagningen, efter at Deme Morales er blevet løst fra sin aftale, for i stedet at prøve kræfter på et tophold i den stærke volley nation, Puerto Rico - en oplevelse og udfordring vi ikke ønsker at stå i vejen for. Således præsterede Alina Sode ikke færre end 52 servemodtagninger med en effekt på flotte 2,2. Det store forspring svandt en smule, men det blev alligevel til en overbevisende sætsejr til Brøndby på 25-19.

Eva aftalerGislaved fik betydeligt bedre styr på deres modtagninger i andet sæt og da vores effektivitet i angrebet faldt betydeligt, kunne Gislaved tage sættet med 25-21. Der var således bragt balance i regnskabet og jævnbyrdigheden fortsatte gennem hele tredje sæt. Der blev præsteret godt forsvarsarbejde fra begge sider og hæver, Eva Bang som efterfølgende blev kåret som kampens spiller, fordelte boldene godt. Vores nyerhvervelse, centerspilleren Amber Bennett, viste sin styrke i blokaden, mens der stadig mangler noget i timingen til angrebet. Vi holdt gennem sættet en kneben føring og kunne gå ud af det med en 25-23 gevinst.

I fjerde sæt faldt kvaliteten i vores servemodtagning og endnu mere i angrebet, hvor det blev til ikke færre end fem fejlslag og yderligere to angreb der blev snuppet i de svenske blokader. Gislaved holdt deres høje niveau og kunne tage sættet med 25-17 og der skulle nu et 5. sæt til.

Modtagningerne fungerede nu igen og især Alissa Coulter viste høj klasse i angrebet, hvor hun vandt ikke færre end syv ud af otte angreb, men da Gislaved tilsvarende var dygtige i angrebet, skiftede serven hele tiden. Holdene fulgtes således ad frem til 13-13 og publikum blev præsenteret for volleyball af høj klasse. Den efterfølgende bold gav anledning til kraftige mishags ytringer fra Brøndbyspillerne. Gislaved havde slået et angreb ud af banen, hvilket også korrekt blev vist af begge dommere, men pludselig ændrede 2. dommeren sin kendelse og dømte Amber Bennett i nettet. En kendelse der var helt forkert og måske hjulpet godt på vej af det medlevende publikum. Gislaved fik dermed matchbold og den blev udnyttet til slutciffrene 15-13. En ærgerlig afslutning på en ellers fantastisk kamp , men ud over det, kan der ikke indvendes noget mod Gislaveds sejr. De spillede, på nær i første sæt en flot kamp og var dermed også med til at give os nogle gode erfaringer, som vi nu skal udnytte til at stå endnu stærkere når der i den kommende weekend står meget mere på spil.

Vi lægger i Nordic Club Championship ud mod det islandske hold HK, fredag d. 20. januar kl 17.30. I tilfælde af sejr i denne kamp, skal vi om lørdagen spille semifinale kl. 14.00. Om søndagen d. 22. januar spilles der bronzekamp kl. 12.00 og finalen, som vi håber at være del af spilles kl. 14.30.

Brøndby pokalmester i brandkamp

PokaljubelLørdag d. 17. december er en af de dage, som Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer vil huske tilbage på med gåsehud over hele kroppen. I et brag af en kamp, forsvarede de med en 3-2 sejr over Holte IF, deres landspokal mesterskab. Dagen før havde de i en noget lettere kamp sikret sig adgang til pokalfinalen, ved at besejre Amager VK i semifinalen.

Afslutningen på pokalturneringen er de seneste år henlagt til et flot opsat Final-4 arrangement i Frederiksberghallen, hvor semifinaler for både damer og herrer spilles på førstedagen og følges op af finaler på anden dagen, som afsluttes med en stor gallafest.

Semifinalen mod Amager blev ikke det store drama. Størst spænding var der i første sæt, hvor de to hold fulgtes ad til en beskeden Amagerføring på 22-21. Hos Brøndby var det især Alina Sode, som også blev kåret som kampens spiller, der med effektive angreb sørgede for at vi kunne holde trit med Amager. Alissa Coulter som var skiftet ind ved stillingen 19-20, gjorde sit ved at vinde sit første angreb og da hun kort efter stod for serven, rykkede vi det sidste stykke fra 22-22 til 25-22.

I andet sæt var Alina Sode, som før denne sæson skiftede fra Amager til Brøndby, igen en af de udslagsgivende spillere. Ved stillingen 3-3 gik hun i servefeltet, hvor hun mildest talt mishandlede sine tidligere holdkammerater. Ikke færre end fire serveesser præsterede hun i en stime på ni server og kun en enkelt gang lykkedes det Amager at få nogenlunde styr på modtagningen. Ved nettet sørgede Deme Morales for at straffe det der kom retur, da hun på en enkelt nettur vandt fem ud af seks angreb. Et hul på 13-3 blev skabt og føringen hold frem til sættets afslutning på 25-14.

Trine Kjelstrup i et smashSom om kantangriberne havde aftalt en arbejdsdeling, var det i tredje sæt Trine Kjelstrups tur til at dominere i angrebet. Det var nu hende der udviste stor sikkerhed med en killprocent på 75% på sine otte angreb. Hæver Eva Bang må tildeles stor ære for hele tiden at finde den af sine angribere, som har momentum og dermed kunne køre endnu et sæt hjem med 25-20.

Holte IF vandt i den anden semifinale en overbevisende sejr over Team Køge og de to hold der også i sidste sæson spillede finale, kunne begynde at se frem til lørdagens opgør.

Hvad publikum savnede i drama om fredagen, fik de til overflod i lørdagens finale. Det blev et brag af en kamp, hvor det var tydeligt at de to hold var yderst opsatte på at tage pokalen. En godt servende Eva Bang sørgede med fem server, hvoraf to var serveesser, for at vi kom bedst fra start med en føring på 6-3.En føringen der holdt frem til 18-18, hvor Holte skabte et hul og kom foran med 21-18. Et forspring de ikke gav fra sig og tog dermed sættet 25-22.

En effektiv blokade af Tyler Richardson og Eva BangHolte var nu godt kørende og især den tidligere Brøndbyspiller Julie Mikaelsen stod for en pragtpræstation hun stod således gennem kampen for ikke færre end 46% af Holtes angrebspoint. Hun havde således også en stor del af æren for at Holte i Andet sæt kunne gå til en føring på 16-10. Som så ofte før var det anfører Eva Bang der trådte i karakter. Med usvigelig sikkerhed sendte hun endnu en servestime mod Holtes banehalvdel og igen satte hun tre esser ind på kontoen og fik næsten bragt balance i regnskabet med 15-16. Holte fik igen øget til 19-16, men nu var det Miranda Bradshaw der med gode server kunne rette op på situationen og med en god presset serv kunne bringe så meget usikkerhed ind i Holtes angreb at vores libero Eline Bye kunne holde bolden i spil. I nogle lange dueller hvor vi som oftest trak det længste strå, gik vi til føring på 22-19. Vi fik den første sætbold ved 24-23, men Holte overlevede og først på den tredje af slagsen kunne vi tage sættet med 27-25.

Pigerne kørte videre på bølgen i starten af tredje sæt og førte frem til 12-9, hvor Holte på to rotationer fik skabt usikkerhed i vores modtagning og kunne overtage føringen med 18-13. Til trods for gode blokader af Tyler Richardson og en Trine Kjelstrup der sluttede sættet af på forrygende vis og således vandt sine fem sidste angreb, holdt Holtes føring frem til sættets afslutning på 25-20.

Vi var nu for alvor med ryggen mod muren og det så ikke godt ud da Holte også i fjerde sæt etablerede en mindre føring på to point. Men til trods for den pressede situation, holdt hæver Eva Bang hovedet koldt og fik på bedste vis valgt de bedste løsninger i situationen. Ofte var denne løsning Trine Kjelstrup, som da også efterfølgende modtog fighterpokalen. Hun fortsatte de gode takter fra tredje sæt og med ikke minde end syv angrebspoint sørgede hun for at holde os inde i sættet og der blev kontakt ved 11-11. Holte tog igen føringen og holdt den til 19-17, hvor Eva Bang endnu en gang reddede sit hold med sin fantastiske serv. Godt hjulpet af effektive blokader af Alissa Coulter, kunne vi tage de sidste otte point og dermed sættet med 25-19.

Champagnefest i badetDer skulle dermed spilles et afgørende femte sæt og et medlevende Brøndby publikum som gang på gang var sprunget op fra deres pladser i spontan jubel, havde nu sat sig på det yderste af sæderne klar til at støtte deres favoritter. De to hold fulgtes ad frem til 6-6 hvor Miranda Bradshaw først leverede to gode server til 8-6 og efter baneskiftet fortsatte med at serve frem til stillingen 10-6. Føringen blev forsvaret på bedste vis og under taktfaste klapsalver kunne Tyler Richardson på et servees, afslutte sættet 15-9. Det var en flok utroligt glade og lettede Brøndbypiger, som efterfølgende kunne modtage medaljer og løfte pokalen med visheden om, at de havde været med til at give publikum den måske bedste og mest spændende pokalfinale i mange år. En kamp som bege hold havde stor ære af.

Ved den efterfølgende gallafest tilfaldt der yderligere hæder til Brøndbyholdet, da Trine Kjelstrup blev kåret som årets volleyballspiller, blandt de tre nominerede var også Eva Bang som kan glæde sig over at hendes gode hævninger har været med til at føre Trine på podiet.
Jubelløb

Fantastisk opgør med svensk sejr

Tre på stribeØresundsligaen blev stiftet på et på et privat initiativ af tre danske og tre svenske topklubber, som ønskede at øge antallet af kampe på højt plan. En sådan kamp var der tale om, da vores danske mestre og regerende Øresunds mestre, tirsdag d. 6. december var på besøg hos de svenske mestre fra Engelholm.

Det blev et brag af en kamp, som gik i fem sæt før Engelholm kunne trække sig tilbage som vinder. I første sæt havde vores normalt så stærke kantangribere svært ved at vinde deres angreb. Engelholm havde stor succes med at lægge et højt servepres på vores modtagning, hvilket resulterede i et let læseligt angreb, som gjorde det let for Engelholms forsvar at bygge et modangreb op. Engelholm holdt sig således i front gennem hele sættet, som de vandt med 25-20.

I andet sæt var der betydelig bedre styr på servemodtagningen og angrebet fandt ind i sit sædvanlige effektive niveau. Deme Morales og Alissa Coulter vandt således alle deres angreb på nært et enkelt hver og sættet blev bragt hjem med 25-21.

De gode takter fortsatte i tredje sæt, men et fantastisk forsvarsspil på begge hold sikrede nogle lange og yderst spektakulære dueller, der som oftest faldt ud til vores fordel og med 25-19 kunne vi bringe os i front med 2-1 i sæt.

Trine ved netDe to hold fortsatte med flot spil gennem fjerde sæt. Diagonalspiller Alissa Coulter og de to kantangribere, Deme Morales og kampens spiller, Trine Kjelstrup blev fodret grundigt med hævninger, men også Tyler Richardson stod for en række effektive slag. De to hold fulgtes pænt ad, men mod slutningen var det Engelholm der kunne gå ud at sættet med en 25-23 gevinst. Måske var det udslagsgivende, at vi i dette sæt havde fem servefejl, mens Engelholm holdt sig nede på en enkelt.

Hvis vi skulle have vundet, skulle vi have taget chancen og lukke kampen i fjerde sæt, for i femte sæt var vi ikke i nærheden af en sejr. To serveesser fra Engeholms side og et par fejlslag fra os, gav de svenske mestre et forspring, som de forsvarede på bedste vis. De tog sættet med 15-9 og blev dermed vindere af topopgøret, som fuldt ud levede op til Øresundsligaen intentioner om gode, spændende og yderst seværdige kampe.

Lørdag d. 10. december var der opgør mod Fortuna Odense i den hjemlige Volleyliga. Det var en kamp, hvor vi på papiret var storfavoritter, men et godt fightende Fortunamandskab, gjorde deres yderste for stikke en kæp i hjulet for vores danske mestre, I første sæt levede pigerne op til favoritværdigheden. Perfekte modtagninger fra Deme Morales lagde grunden for et angrebsspil der sikrede os første sæt med de overbevisende cifre 25-14.

Fortuna lagde klogelig deres servetaktik om og fandt med stor succes andre at serve på. Kvaliteten i vores servemodtagning faldt til det laveste niveau i denne sæson. Fortuna forstod at udnytte situationen og tog sættet med 25-20.

I tredje og fjerde sæt steg kvaliteten i servemodtagningerne en del uden dig at nå op på den sædvanlige standard. Det gav straks bedre effekt på angrebet, Deme Morales som modtog gave fra Grey Matter som bedste spiller lagde ud med gode angreb i tredje sæt, som blev vundet 25-19. Alissa Coulter sluttede sættet af med en flot angrebsstime, som fortsatte ind i fjerde sæt, så det blev til syv vundne angreb på et tilsvarende antal hævninger og Trine Kjelstrup lagde seks point til stillingen, som endte 25-23 i vores favør, men med et Fortunahold, der fortjener stor ros for deres ukuelige fightervilje.

Ugens to kampe var sidste mulighed for at få et indblik i holdets styrke inden det første af sæsonens store mål, skal forsvares i den kommende weekend. I Frederiksberghallen afholdes landspokalens Final-4, med semifinaler fredag og finale om lørdagen.

Vi har i semifinalen som spilles fredag kl. 13.00, trukket Amager VK, som i øjeblikket besidder tredjepladsen i Volleyligaen. I den anden semifinale mødes Holte IF og Team Køge. Finalen som pigerne vil kæmpe for at være den ene part i, spilles om lørdagen kl. 13.30.

Sikker sejr i Øresundsligaen

Deme smashDet blev til en overbevisende 3-0 sejr, da Brøndby Volleyball Klub på den første dag i julemåneden besejrede svenske Svedala med 25-20, 25-18, 25-17. Sejren var ikke uventet, da Svedala i øjeblikket er agterlanternen i den dansk-svenske Øresundsliga, hvor vores damer indtager førerpositionen.

Trine smashDet var især vores to kantangribere Trine Kjelstrup og deme Morales der gjorde sig bemærket i vores angreb. Trine blev således topscorer med 17 angrebspoint suppleret med et par serveesser og Deme lagde 12 point til kontoen med sine angrrebspoint, samtidig med at hun var sikkerheden selv i servemodtagningen og forsvar. Hun fik således også som bedste spiller, præmien fra Grey Matter.

Gode angribere gør det ikke alene, men når man er på hold med Danmarks måske bedste hæver Eva Bang, får man mulighed for at udnytte hele sit potentiale.

Med sejren konsoliderede vores piger sin førerposition i Øresundsligaen, En position som sættes på spil når vi tirsdag aften drager til Engelholm for at møde de svenske mestre. De to hold mødtes i Brøndby for et par uger siden og det blev der til en svensk 3-1 sejr. Headcoach Jens Bang har nu sammen med sit team analyseret kampen på kryds og tværs og de føler sig godt rustet til revancekampen.

Senere på ugen er der kamp på hjemmebane, når Fortuna Odense på lørdag kl. 14.00 kommer på besøg i Stadionhal 1.

Brøndby i Final-4

Trine angreb
Det var Davids kamp mod Goliat, 1. divisionsklubben mod de danske mestre fra Volleyligaen, men i modsætning til den bibelske pendant, var der fredag aften d. 25. november ingen overraskende afslutning, da Brøndby Volleyball Klub besejrede et ungt talentfuldt hold fra VK Vestsjælland med cifrene 3-0.

De Vestsjællandske spillere lagde et godt servepres, som undervejs flere gange drillede vores servemodtagning, de fulgte således også pænt med i starten af kampen, men overmagten fra vores noget højere spillere var for stor. Trine Kjelstrup på hørekanten og Tyler Richardsons angreb gik rent igennem og vi kunne støt og roligt arbejde sig frem mod en sætsejr på 25-14.

Tyler blokadeTrine og Tyler fortsatte med effektive angrebsslag i andet sæt og de skulle helt hen til henholdsvis deres angreb nummer ti og ni, før de blev samlet i det Vestsjællandske forsvar. Vestsjælland kæmpede ufortrødent videre og fik større og større succes med at holde duellerne i gang, men det kneb stadig med at bryde vores forsvar og vi kunne tage sættet med 25-13.

Effektiviteten i angrebet faldt en del i tredje sæt, men da forsvaret stadig holdt et højt niveau, kunne vi også i dette sæt trække fra og vinde sættet med 25-10. efterfølgende fik Trine TimeGruppen prisen som bedste spiller. Dels i kraft af hendes overbevisende angrebsstime i første og andet sæt, men lige så meget på grund af hendes powerfulde springserv, som indbragte os ikke færre end seks serveesser.
Samling om libero
På papiret en storsejr, men absolut en kamp, som de Vestsjællandske talenter havde stor ære af. De havde en ukuelig fightervilje og et gå på mod, som utvivlsomt vil gøre dem til et kommende Volleyligahold.

Med sejren er Brøndby nu kvalificeret til Final-4, som afvikles med semifinaler fredag d. 16. december og finale d. 17. december. De øvrige tre hold der har kvalificeret sig til de afsluttende pokalmesterskabs kampe er Holte IF, Amager VK og Team Køge.

Pigernes næste opgave er torsdag d. 1. december, når Svedala fra Sverige besøger Stadionhal 1 kl. 20.00 til en kamp i Øresundsligaen.

Svenske mestre tog første stik

161113 BVK Oslo Deme Morales i angreb mod norsk blok
Brøndby Volleyball Klub indkasserede et sjældent nederlag da de Torsdag d. 17. november tabte en kamp i Øresundsligaen til de svenske mestre fra Engelholm. Lørdag kom de op på hesten igen, da de overbevisende slog Team Køge 3-0 i Volleyligaen.

Deme MoralesDet var et yderst velspillende svensk mesterhold der besøgte Stadionhal 1 og det store pres fik vores spillere til at lave nogen flere fejl end normalt. Spillet var på ingen måde dårligt, men fejl på dette høje niveau forbliver ikke ustraffet. De to hold fulgtes gennem hele første sæt. Engelholm undgik med held at serve væk fra vores norske landsholdslibero Eline Bye, men da Deme Morales som fik prisen fra Grey Matter, som bedste spiller, modtog noget nært perfekt i første sæt, var det Brøndby der holdt en kneben føring gennem hele sættet. Med fire servefejl forsømte Engelholm muligheden for at få overtaget og vi kunne tage sætte med mindste marginal. 27-25 på vores anden sætbold.

I de tre næste sæt lykkedes det Engelholm at holde det høje servepres uden at lave så mange fejl og det resulterede da også i nogle mere upræcise servemodtagninger fra vores side. Spillet blev lettere at forudse for de svenske blokader og det lykkedes dem at tage brodden af pigernes ellers så effektive angreb. Da det samtidig kneb en del for os at dæmme op for Engelholms højtspringende angribere, kunne de lidt for let erobre sættene med 25-18, 25-19, 25-17. Allerede d. 6. december er der returopgør og der hersker ingen tvivl om at der vil blive studeret video af kampen, i bestræbelserne på at finde ud af hvor der skal justeres for at snuppe revanchen på svensk grund.

Allerede lørdag skulle pigerne i kamp igen. Denne gang i den hjemlige Volleyliga, hvor modstanderne var det unge talentfulde hold fra Team Køge. Vi lagde ud med et yderst effektivt servepres. Miranda Bradshaw servede til 6-0 og da det tre rotationer senere blev holdets anden amerikanske centerangriber, Tyler Richardson, der skulle serve, gjorde hun det mindst lige så effektivt som sin landsmand og vi kunne gå i front med 17-7. Desværre fik vores hæver og anfører Eva Bang en skade ved stillingen 19--9 og hun måtte erstattes af Sigrid Friis Christiansen. Den noget pludselige indskiftning bragte på ingen måde Sigrid ud af fatning. Hun lagde ud med et servees og nåede at serve endnu fire gange frem til stillingen 23-9 og kort efter kunne sættet lukkes med 25-12.

Sigrid Friis ChristiansenDe gode takter fortsatte i de næste to sæt Sigrid leverede en pragtpræstation og fik i andet sæt iscenesat nogle flotte angreb fra Tyler Richardson på midten samt kantangriberne Alissa Coulter og Trine Kjelstrup på henholdsvis venstre- og højrekanten. I forsvaret arbejdede Alina Sode ihærdigt og sørgede sammen med libero Eline Bye for at forhindre Team Køges angreb i at nå gulvet. Sættet blev vundet med 25-16.

Team Køge kom bedst fra start i tredje sæt, men ved stillingen 2-4 tog Trine Kjelstrup fat og servede til 9-4. Sigrid Christiansen fortsatte det flotte spil og blev som bedste spiller belønnet med gave fra Grey Matter. Specielt fik hun lagt nogle præcise hævninger til Deme Morales, som kvitterede med at vinde fem ud af de seks hævninger hun fik på sin første nettur. Blokaderne som havde svigtet en del et par dage før, lå nu hvor de skulle og hele fem af pointene blev i tredje sæt vundet på blokaderne. Det blev med 25-14 til endnu et overbevisende sæt og dermed fastholder vi førstepladsen i Volleyligaen.

Næste opgave er på fredag d. 25. november, når vi skal spille kvartfinale i landspokalen. Modstanderen er VK Vestsjælland som ligger på 2. pladsen i 1. division. En på papiret overkommelig opgave for vores danske mestre, men det unge ambitiøse hold vil utvivlsom kæmpe deres chance, foran et som oftest yderst medlevende publikum.

Brøndby i Nordic Club Championship-finalen

Brøndby - vindere af kval puljeBrøndby Volleyball Klub var i weekenden d. 11.-13. november arrangør af en pulje om kvalifikation til Nordic Club Championship (NCC), det der i daglig tale betegnes som Nordisk mesterskab for klubhold.

Som Danmarksmester og forsvarende mester NCC-mester var vi kommet i en pulje uden nogen af de andre nationale mestre og var som modstandere tildelt to´erne fra henholdsvis Island og Norge, HK og Oslo.

Deme Morales smashDer blev lagt ud med en kamp mod islændingene og ansvaret for fordelingen af bolde var tildelt Sigrid Christiansen, som med stor succes fik sat sine angribere i scene. Vi kom planmæssigt i front og da Deme Morales med otte server hvoraf to var esser, bragte os på 17-3, var sættet reelt afgjort. Herfra var der dog stor kamp og ligevægt i pointtildelingen, men vi holdt forspringet og tog sættet med hele 25-10.

Det overbevisende første sæt fik muligvis spillerne til at tage for let på tingene i andet sæt. I hvert tilfælde kom HK med fantastisk fight foran med 9-4. Vi fik kontakt ved 16-16 og det så ud til at faren var overstået, men et par kedelige servefejl mod slutningen af sættet udnyttede HK til fulde og kunne tage sættet med 25-21.

I tredje sæt var der igen styr på begivenhederne fra vores side. I Tyler Richardsons serv rykkede vi på 13-7 og denne føring hold frem til sættets afslutning ved 25-17. Undervejs hev Deme Morales storspillet frem. Den højtspringende amerikaner bandt spillet godt sammen med sin sikre indgriben i forsvarssituationerne og ved nettet blev det til hele seks point på otte angreb. En præstation der var med til at give hende titlen som kampens spiller.

Fjerde sæt blev ligeledes på vores præmisser, selv om HK stadig kæmpede heroisk. Alissa Coulter var sikkerheden selv ved nettet og et stort servepres fra Brøndbyspillernes side gjorde at forsvaret med Eline Bye i front, havde gode muligheder for at dæmme op for de islandske angreb. Sættet blev vundet med 25-12 og vi havde dermed givet sig selv en god start på kvalifikationen.

Lørdag kunne vi holde pause, mens HK og Oslo spillede deres indbyrdes kamp. En kamp som bød på fantastisk forsvarsspil fra begge hold side og med islændingene som vindere med 3-0.

Trine Kjeldstrup smashSøndag var det så Brøndby-Oslo der stod på programmet. Det blev en kamp hvor de to hævere Eva Bang og Sigrid Friis Christiansen fik gjort godt brug af deres centerangribere, som havde en killprocent på hele 90%. I kraft af flere hævninger blev det dog Trine Kjelstrup der blev den helt store pointsluger. Med 16 point hvoraf de 13 var præsteret i angrebet, gjorde hun sig fuldt fortjent til titlen som kampens spiller. Det blev en kamp hvor der reelt aldrig blev den store spænding. Vi var i front fra start til slut i hvert sæt og kunne med en sejr på 25-16, 25-17, 25-19, sikre os videre avancement til finalespillet, som spilles d. 20.-22. januar. I kampen blev det til debut til Brøndbys ungarske centerangriber Viktória Kanyik, som til lejligheden var rykket op fra klubbens 2. divisionshold.

Danmark fik markeret sig stærkt ved dette års kvalifikationsspil. De øvrige modstandere i finalestævnet bliver således Holte IF og Amager VK fra Danmark, som vandt deres puljer, samt HK fra Brøndbys pulje, som gik videre fra Brøndbys pulje som bedste to´er. Noget overraskende blev det ikke til finalespil til de norske mestre fra Randaberg samt de svenske mestre fra Engelholm, som eller tidligere har været vindere af NCC-trofæet.

To topkampe på en uge

Brøndby Volleyball Klubs damer er kommet godt fra start i bestræbelserne på at forsvare deres Danmarksmesterskab. Tirsdag d. 1. november besejrede de sidste års sølvvindere Holte IF, der ligesom Brøndby var kommet sejrende ud af deres første to kampe og 3-0 sejren blev søndag d. 6. november fulgt op af endnu en sejr. Denne gang over Amager VK, som ligeledes var ubesejret og i kraft af Holtes nederlag var rykket op på 2. pladsen i ligaen.

Holtes og vores damer var alle opsatte på at fortsætte sejrsstimen og det blev et brag af en kamp, hvor vores damer spillede noget af det bedste et Brøndbyhold endnu har spillet. Holte spillede på ingen måde en dårlig kamp, men på en dag hvor det hele fungerede for os, var det svært for hjemmeholdet.

De to hold fulgtes pænt ad i starten og der blev vist fantastisk volley fra begge parter. Holte havde ved stillingen 17-15 skabt sig en snæver føring, men så gik først Tyler Richardson og efterfølgende Eva Bang til serv. Vi rykkede til føringer på 19-17 og 22-18 og kunne kort efter tage sættet med 25-20. Trine Kjelstrup gjorde sig i sættet specielt bemærket ved at vinde seks angreb, hvoraf fire var spektakulære back spikes.
Trine klar til servOgså i andet sæt kom Holte godt fra start og havde på blandt andet gode angreb af Julie Heile Mikaelsen, føringer på både 12-8 og 14-11 inden vi i Alissa Coulters serv overtog føringen. Holte kæmpede sig tilbage til 17-17, men så var det slut. Miranda Bradshaw fik serven og godt hjulpet af fantastisk forsvarsspil af Deme Morales og vores norske landsholdslibero Eline Bye, kunne hun serve sættet hjem til 25-17.

Tredje sæt blev en ren magtdemonstration fra Brøndbypigernes side. På kun 18 minutter blev sættet taget med de overbevisende cifre 25-15. Tyler Richardson som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, toppede en i forvejen god kamp, med yderligere tre angrebspoint og to vundne blokader og anfører Eva Bang stod for at lukke sættet, da hun i en servestime på fem, slukkede lyset for Holte med to serveesser.

Med nederlag til Holte, rykkede Amager op på 2. pladsen, så søndag var der atter topkamp. Vi tog endnu en sejr, men lad det være sagt med det samme, spillet levede kun i sidste sæt op til noget der mindede om spillet i Holtekampen. Et stort antal af servefejl fra bege holds side, skæmmede kampen og ingen af holdene så ud til at falde ind i en god rytme. Hver gang et af holdene havde mulighed for at få overtaget, ødelagde de det for sig selv med en kedelig servefejl. Eva Bang, brød denne kedelige statistik, da hun ved stillingen 9-7 server mod Amagers banehalvdel. Hun havde fire yderst effektive server hvoraf to resulterede i esser, før også denne serie blev sluttet med en servefejl, men nu var det med en føring på 13-7, som gav tilstrækkelig ro på spillet til at det kunne køres hjem med 25-17.

I andet sæt havde Amager fået styr på serven og de fik lagt et voldsomt pres på vores modtagning som alt for sjældent kunne danne grundlag for effektive angreb. Amager holdt presset sættet ud og kunne tage det med 25-16.

161106 Amager   BVK Tyler lobAmager forsøgte at holde det massive servepres, men nu indfandt fejlene sig igen og Brøndbypigerne som ellers var kommet bagud med 7-12, kunne i Tyler Richardsons serv kæmpe sig tilbage i sættet med en føring på 13-12. De to hold fulgtes nu ad, og med libero HannaMaria Thomasson blev modtagningen stabiliseret. Eva Bang kunne igen få iscenesat sine angribere og især Alissa Coulter var med fem vundne angreb en dominerende faktor i sættet. Amager hang på til 22-20, hvor det igen var Tyler Richardsons tur til at serve. Det gjorde hun igen effektivt og vi kunne tage sættet med 25-20.

I fjerde sæt havde pigerne endelig fået styr på serv og spillet generelt. Trine Kjelstrup som tog TimeGruppen prisen som kampens spiller i et tæt opløb med Tyler Richardson og dagens topscorer Alissa Culter der stod for 17 point, brillerede med flere effektfulde angreb. Også Alina Sode, som sidste sæson spillede i Amager VK, gjorde en rigtig od figur, da hun blandt andet stod for en god servestime på syv server til stillingen 20-7 og det var også hende der eksekverede det sidste angreb til 25-14 mod hendes tidligere hold.

Med sejren er vi nu det eneste ubesejrede hold i Volleyligaen og med sejre over de formodede to stærkeste modstandere, er der skabt et godt udgangspunkt for forsvaret af mesterskabet.

I den kommende weekend skal pigerne på banen i bestræbelserne på at forsvare et andet mesterskab. Det er når Brøndby lægger bane til en indledende pulje af Nordic Club Championship, en turnering som Brøndby som det hidtil eneste danske damehold har erobret mesterskabet i. I turneringen, som er for de øverst placerede hold i de involverede nationer, skal Brøndby møde sølvvinderne fra Oslo og det islandske tophold HK.

Program for puljen som spilles i Stadionhal 1 er:
  • Fredag d. 11. november kl. 18.00: Brøndby - HK
  • Lørdag d. 12. november kl. 16.30: HK - Oslo
  • Søndag d. 13. november kl. 14.00: Brøndby - Oslo
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

Waves

DSV