BrondbyGuld01
Det var en ren magtdemonstration, da Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer søndag d. 19. april vandt den 3. DM-finale over Lyngby Volley. Sejren blev som i de to foregående finaler på 3-0 og sætcifrene taler deres eget tydelige sprog, 25-13, 25-19, 25-12. Med sejren sikrede Brøndby sig mesterskabet og da vi også vandt pokalmesterskabet i december, er vi dermed de stolte vindere af "the double".

    Det var tydeligt at vores piger var meget opsatte på at afslutte finaleserien denne søndag. Sjældent har man set et så koncentreret og velforberedt hold. Alle spillere ydede noget nær det optimale og på nær en 3-0 føring til Lyngby i første sæt, sad vi solidt på kampen fra start til slut. Paulina Hougaard-Jensen sørgede for at neutralisere Lyngbys korte føring, da hun med en effektiv servestime bragte os på 6-3. Hun blev herefter på baglinjen erstattet af libero Rikke Larsen, som var krumtappen i det fantastiske forsvarsspil pigerne diskede op med. Hun, Amy Town og Desiree Ates stod for den ene pragtredning efter den anden og det var da også Rikke der efter kampen løb med TimeGruppen prisen som bedste spiller. Paulina kom ind igen ved nettet og Sarah Angelos gik i servefeltet og de to centerangribere tog fuldstændigt modet fra Lyngby. Sarah servede fra 11-6 til 16-6 og Paulinas store rækkevidde dominerede fuldstændigt i blokaden, hvor hun formåede at stoppe Lyngbys angreb seks gange. Tre af disse direkte til point. Føringen blev yderligere udbygget med to point og vi kunne tage første sæt med 25-13.
Rikke02
    I andet sæt var det os der lagde ud med en 3-0 føring. Lyngby fik udlignet, men det varede kun kort, idet vores norske landsholdsspiller Julie Mikaelsen effektivt, servede os til 9-3 i en serie der indeholdt to esser. Føringen blev udbygget yderligere frem til 17-8, hvor Lyngby for en periode fik bedre held til at trænge gennem det eller så blændende forsvarsspil. De kom på 22-18, inden vi på nogle gode angreb af den indskiftede Trine Kjelstrup, igen øgede og tog sættet med 25-19.

    Pigerne var tændte og heller ikke i tredje sæt havde de tænkt sig at slække grebet. Trine fortsatte det effektive angrebsspil og det må have været en fornøjelse for vores godt spillende hæver, Eva Bang at få lov til at fordele spillet. Hun havde i Trine, Amy og Julie en angrebs trio, som nærmest efter behag vandt angreb både ved nettet og på de lige så effektive back-spikes. Igen blev der rykket i Paulinas serv, hvor vi gik fra 4-1 til 8-1 og indskiftede Ida Lambach fortsatte med serv til 11-3. Selv om Lyngbys udskiftningsbænk blev brugt flittigt, kunne de ikke dæmme op for magtdemonstrationen. Alt fungerede perfekt og trænerteamet, med headcoach Jens Bang og assisterende coach Martin Rønn Spangen i spidsen, kunne glæde sig over at det, der har været arbejdet så hårdt på uge efter uge, nu, på det helt rigtige tidspunkt, gik op i en højere enhed. Julie fik æren af at serve sæsonens sidste serv og det var også hende der på et effektivt back-spike bankede den sidste bold i gulvet til 25-12, hvorefter de jublende spillere kunne takke et fantastisk medlevende publikum for den støtte de har fået gennem sæsonen. Guldet blev hængt om halsen og for anden gang i sæsonen kunne en pokal løftes i vejret, hvorefter guld lametta og Champangnesprøjt i en skøn blanding regnede ned over de glade spillere, som var behørigt udstyret med guldparykker.

Lyngby BVKlineup01
Brøndby Volleyball klub er kommet godt fra start, med sejre i de to første kampe af en finaleserie der spilles bedst af fem kampe. Dermed skal der blot sikres endnu en sejr i en af de resterende tre kampe. Første mulighed er nu på søndag d. 19. april kl. 13.00 på hjemmebanen i Stadionhal 1.
TrinePaulinaJulieBlok01 Anden finale blev væsentligt mere velspillet end den første, men da det forbedrede spil gjaldt begge hold, var udfaldet af kampen noget nær det samme som i første finale. Endnu en 3-0 sejr til Brøndby, med sætciffrene 25-22, 25-20, 25-19. Servemodtagningerne var væsentlig bedre end i første kamp. Libero Rikke Larsen var igen tilbage på sit sædvanlige høje niveau og det samme gjorde sig gældende for Amy Town. De to hold skiftedes til at tage små føringer og det var først ved stillingen 21-21, at vi efter en vundet bold, med Amy i servefeltet kunne tage et afgørende ryk til 24-21 og i rotationen efter, vinde sættet med 25-22, på en bold, hvor bolden blev dømt til os, selv om Desiree Ates angreb havde ramt antennen.

I andet sæt bølgede duellerne igen frem og tilbage over nettet Amy Town, som modtog TimeGruppen prisen som bedste spiller udførte den ene spektakulære forsvarsaktion efter den anden, så Lyngby blev holdt fra at lave større pointstimer. Hos Lyngby sørgede nogle gode blokader for at de stadig hang på, men så var det som i første finale den indskiftede Stephanie Dahl, der med seks gode server skabte hullet til 18-10. En føring, som Lyngby ikke kunne nå at indhente og vi kunne tage sættet med 25-20.

I tredje sæt havde vi overtaget fra start til slut. Pigerne spillede stabilt og alle på banen ydede sit til at føringen støt og roligt kunne udvides frem mod sættets afslutning på 25-19. Dermed har vi vundet to ud af de tre krævede sejre for at vinde mesterskabet. Selvfølgelig håber vi i Brøndby på, at det kan blive i søndagens kamp og vi håber der i så fald vil være en fyldt stadionhal der er parat til at fejre det med os. Skulle det kikse her, er der to chancer mere, på torsdag d. 23. april i Lyngby og søndag d. 26. april på hjemmebane.
ÅretsHold2015
I forbindelse med anden finale, blev der også foretaget kåringen af året hold. Her kunne vi glæde sig over, at få Sarah Angelos på som en af de to centerangribere og Amy Town som den ene kantangriber. To spillere, som har en stor del af æren for holdet succes. Jens Bang blev kåret som årets træner. En flot anerkendelse af det arbejde Jens har udført lige siden han som ungdomstræner var med til at udvikle de spillere der var grundstammen da holdet startede succesen i 2. division i 2005. Var en del af trænerteamet, som assisterende coach de første år, for senere at overtage ansvaret, da holdet var rykket op i landets bedste række. Han står nu med muligheden for at føre Brøndby til klubbens tredje mesterskab, med ulighed for, for første gang at erobrer "the double", idet holdet i december vandt landspokalen.
StephanieIda01
Brøndby Volleyball klub kom godt fra start og med tre af holdets teenagere i afgørende roller, da de vandt den første DM-finale mod Lyngby Volley med en overbevisende 3-0 sejr på ikke mindre end 25-19, 25-20, 25-14. Det giver et godt rygstød inden den anden finale, som spilles i Engelsborghallen søndag d. 12. april kl. 16.00, men om vi kan have et lige så stort overtag i denne kamp, er det store spørgsmål.

    Der er ingen tvivl om at bege mandskaber vil være i stand til at forbedre spillet. Holdene vil have studeret video og fundet vigtige steder at justere. Man vil tage det med der fungerede og man vil rette op på det der ikke fungerede, men når begge hold ser den samme kamp, vil forberedelserne også være præget af modsatte fortegn. Begge hold vil prøve at fastholde succeserne og forsøge at dæmme op for de andres ditto. Lyngby vil nu have hjemmebanefordelen og de kendte omgivelser vil blandt andet kunne hjælpe med at holde et servepres uden de mange servefejl. De er pressede og det vil være vigtigt for dem at komme godt fra start. Vores piger, som i første kamp havde en nervøs og noget anspændt start, vil nu kunne gå ind til opgaven med et større overskud. De nerver der altid er forbundet med starten på en finaleserie nu vil have fundet et mere roligt leje og et nederlag vil ikke sætte dem under lige så stort pres, som et nederlag vil være for Lyngby.

    Første finale bar præg af to hold der satsede meget på at sætte modstandernes servemodtagning under et voldsomt pres, da begge hold er fuldt ud bevidste om et yderst powerfyldt angreb hos modstanderen, når modtagningerne tillader hæveren at benytte hele paletten.

    I alle tre sæt kom Lyngby bedst fra start, om end føringerne var marginale og kun en enkelt gang gav et forspring på fire point, da de kom i front med 6-2 i andet sæt. En kraftig årsag til at vi kom bagud i første sæt, var at tre ud af fire spillere servede fejl, Den ene, dog efter at der var sat et point på kontoen. Modtagningerne var ikke i top og som helhed var det nok en af vores svageste modtagningspræstationer, så havde Lyngby kunnet holde deres servefejlsstatistik under de tretten som de nåede op på, kunne kampen have set ganske anderledes ud. Amy Town var igen et stort aktiv for holdet og hvad hun lå under normal standard i modtagningen, rettede hun til fulde op på i angrebet, hvor hun præsterede fem vindere på otte angreb i første sæt. Sarah Angelos havde en lige så flot kill-procent, men de noget svingende modtagninger forhindrede hæver Eva Bang i at udnytte hendes fulde potentiale. Lyngby blev indhentet ved 7-7 og hang på indtil 10-11, hvor Paulina Hougaard Jensen lagde ud med et servees og stod for yderligere tre gode server til 15-10. Ved nettet sørgede Desiree Ates og Julie Mikaelsen for at lave et blokpoint hver og det samme gjorde Paulina, da det blev hendes tur ved nettet og Eva Bang kunne slutte sættet af med to pressede server til 25-20.

PaulinaJulie01I andet sæt var det ikke angrebet der var vores toneangivne våben, blandt andet fordi Lyngby havde seks servefejl, som fratog angriberne muligheden for at komme i spil, hvad 18-årige Paulina ikke fik lov til at vise i angrebet kompenserede hun til fulde for i blokaderne. med ikke færre end fem blokadepoint og yderligere fire hvor hun holdt bolden på Lyngbys side, havde hun stor andel i at sættet gik til Brøndby med 25-20. En præstation der sammen med blokader i første og tredje sæt, samt en række gode server, gjorde hende selvskreven til TimeGruppen prisen som bedste spiller.

    Igen i tredje sæt blev der startet jævnbyrdigt med mange serveskift og igen hang Lyngby på indtil Brøndbyføring på 11-10. Her blev den 18-årige Stephanie Dahl, som så ofte før, skiftet ind for at serve i stedet for den eller også godt servende Paulina. Alligevel en fornuftig udskiftning, da Stephanie samtidig har nogle fantastiske forsvarsmæssige kvaliteter. At udskiftningen skulle resultere i en servestime på ikke færre end otte server, indeholdende to esser, havde nogen næppe kunne forudse, men ikke desto mindre kunne Stephanie forlade banen igen efter at have ført sine veninder til 19-10, godt hjulpet på vej af Trine Kjelstrup, som nu er kommet sig over sin skade og derfor også kunne sættes på banen et stykke inden i andet sæt. Hun kvitterede her i tredje sæt med fem vundne angreb på sine otte forsøg. Succesen med serverudskiftning blev forsøgt gentaget af headcoach Jens Bang igen i næste rotation og med noget nær samme succes. 19-årige Ida Lambach trådte ind på arenaen i stedet for Julie og hun som altid var sendte hun fuldstændigt cool den ene serv efter den anden i hovedet på Lyngbyspillerne og det var stadig med en velfungerende Trine ved nettet, som kunne leve højt på de forsvarshandlinger, som Rikke Larsen succsrigt fik sendt frem til Eva. Fem server blev det til fire hvor boldene sprang som popcorn i de hårdt prøvede Lyngbyarme og en enkelt som gik direkte til et es, så først ved stillingen 24-13 kunne Ida tilfreds forlade servefeltet og kort efter kunne de glade Brøndbypiger glæde sig over at første finale var i hus med de knusende ciffre 25-14. Unægteligt lidt mere overbevisende end personerne omkring holdet selv havde troet på. Jens Bang og Martin Rønn Spangen kunne glæde sig over at de kom godt fra start uden at have behov for en eneste time-out undervejs. Noget mere kan det undre at Lyngbys træner Michaeel "Mini" Bennour heller ikke syntes at behovet for time-outs var større. en enkelt i første sæt blev det til.
PaulinaSmash01
Efter et dramatisk semifinaleforløb mod Holte IF, som spilles bedst af fem kampe, har Brøndby Volleyball Klub nu sikret sig adgang til DM-finalen. Vores piger lagde ud med en 3-0 sejr i første semifinale. Tabte den anden 2-3 i en kamp, hvor Holte IF uretmæssigt blev tildelt to ekstra point af sekretærbordet i det afgørende femte sæt, som blev tabt 13-15. Vi nedlagde protest, som blev afvist pga. af en procedurefejl. I tredje kamp blev det til en 3-1 sejr og i den fjerde kamp som blev spillet tirsdag d. 24. marts, var pigerne fuldstændig spilstyrende i en 3-0 sejr på Holtes hjemmebane, hvor de ellers normalt udviser meget stor styrke.

    Amy Town sørgede med en fantastisk serv for at vi kom godt fra start. På hendes fem første server lavede hun ikke mindre end tre esser og først da hun på sin sjette serv lavede en fejl, slap Holte ud af hendes jerngreb. Men hun havde skabt usikkerhed i Holtes ellers så sikre modtagning. Amanda Andersen fulgte op med endnu et es mod sine gamle holdkammerater og da det senere blev Sarah Angelos og Eva Bangs tur i servefeltet øgede de yderligere med henholdsvis et og tre esser. Eva stod således for serven da vi rykkede fra 14-10 til 19-10. Mod slutningen af sættet fik Holte bedre styr på modtagningen og der kom således også bedre gang i angrebet. Det var dog for sent. Vi havde sikret sig et solidt forspring og selv om der blev gnavet kraftigt af det, kunne vi tage første sæt hjem med 25-23.

    Resten af kampen var blottet for spænding. Der blev fortsat med et godt servepres. Især Sarah som ellers ofte er blevet skiftet ud inden serven, viste at det var der på ingen måde grund til. Af to omgange i servefeltet stod hun for hele ti af vores server, som når de ikke direkte gav point, trods alt svækkede Holtes angrebsmuligheder tilpas meget til at blandt andet Amanda kunne lukke godt af i Brøndbyblokaderne. Det der slap forbi blev fanget i forsvaret hvor libero Rikke Larsen igen var blomstret op, efter at hun i den tredje semifinale havde haft sæsonens nok eneste svage kamp. Holte formåede ikke at bryde koden og vi kunne tage sættet med de overbevisende cifre 25-13.

AmySmash01    Holte fik en lidt bedre start på tredje sæt, hvor de kom foran med 8-6, men så var det igen Amys tur til at serve. Det gjorde hun atter utroligt effektivt og samtidig var hun fantastisk godt arbejdende i forsvaret, hvor hun med et sikkert overblik styrede sine holdkammerater og selv gjorde sit til at Holtes angreb kun sjældent nåede gulvbrædderne. Da hun samtidig også blev holdet topscorer med 18 point, gav det nærmest sig selv, at det var hende der skulle have TimeGruppen prisen som bedste spiller. Det gode forsvarsarbejde gav gode arbejdsbetingelser for hæver Eva Bang, som fordelte angrebene godt ved nettet så både Desiree Ates og Julie Mikaelsen kunne sikre point fra kanterne og indskiftede Paulina Hougaard-Jensen nåede at omsætte alle sine tre centerangreb til point. Det blev med 25-16, igen et overbevisende sæt til Brøndby og en plads i finalen var nu en realitet.

    Senere på ugen spillede Lyngby og Fortuna Odense den afgørende femte kamp om den anden plads i finalen og i dette opgør blev det Lyngby der løb med sejren. Der er nu lagt op til en spændende finaleserie. Lyngby vandt over Brøndby i den ene af to grundspilskampe, mens vi vandt den anden, samt slog Lyngby ud af landspokalen i en semifinale. Indtil videre ligger det fast at første finale spilles hos Brøndby i Stadionhal 1, onsdag d. 8. april kl. 19.00 i en kamp der live-streames af Kanal Sport og anden kamp spilles i Engelsborghallen, søndag d. 12. april kl. 15.00. Det resterende program er endnu ikke fastlagt.
Sarah
"Det er synd for Holte" - Hvorfor dog det. De vandt jo anden semifinale mellem Brøndby Volleyball Klub og Holte på Holtes hjemmebane tirsdag d. 17. marts og bør være glade, så hvorfor så? Jo, problemet er at hvad der var en utrolig spændende og til tider også ganske velspillet volleykamp, endte med at blive det der af rigtig mange er blevet kaldt en skandalekamp.

    Holte kan ganske rigtigt glæde sig over at have vundet kampen med 3-2 (20-25, 25-13, 12-25, 25-20, 15-13) og altså med mindst mulig margin i femte og afgørende sæt og det er så her der er et problem. Undervejs i sættet blev Holte fejlagtigt tildelt to ekstra point, noget som vores headcoach Jens Bang gjorde indsigelse imod. Han blev dog afvist af dommeren, med en forsikring om at alt var i den skønneste orden.

    En efterfølgende video gennemgang viste derimod at vi havde fuldstændig ret. Ved stillingen 5-2 til Brøndby, hvor Holte havde anmodet om time-out, blev Holte, af sekretærbordet midt i time-out´en, tildelt et ekstra point. Det samme skete i Holtes anden time-out. Vores tilskuere gav højlydt udtryk for deres utilfredshed, men dette druknede i den øvrige larm og musik i hallen. Efter på videoen, at have konstateret fejlene, har vi nedlagt en protest med begæring om omkamp og en sportslig afgørelse. Denne og en efterfølgende anke, er begge blevet afvist, med den begrundelse at protesten ikke er afgivet umiddelbart efter at fejlen blev begået.

    Rigtigt trist for os, da stillingen uden de fejlagtige point ville have været 13-13, da kampen blev afbrudt og altså stadig åben. Men også synd for Holte, som ved sæsonens afslutning risikerer at stå i en situation, hvor de kan være blevet mestre, men med den kedelige sky over hovederne, at den danske volleyverden vil sige "var der ikke noget om.....?" Vi vil selvfølgelig gøre alt for at det er os der ender med guldet og vi tog et skridt nærmere lørdag d. 21. marts, da vi på hjemmebane vandt den tredje semifinale med 3-1 (25-23, 23-25, 25-20, 27-25). Stillingen er dermed 2-1 til os i vundne kampe og vi har tirsdag d. 24. marts kl. 19.00 muligheden for at spille os i finalen, hvis vi på udebanen i Ny Holtehal kan vinde den fjerde semifinale, som live-streames på www.kanalsport.dk. Skulle det ikke lykkes, er der endnu en chance når en femte og afgørende kamp i så fald skal spilles på hjemmebanen i Stadionhal 1 lørdag d. 28. marts kl. 14.00. Holte som har beklaget hændelserne i tirsdags og har lovet gratis adgang til de 50 første Brøndbytilskuere i Ny Holtehal, samtidig har Cortex lovet at sponsere Brøndby med 50 kr for hver Brøndbytilhænger der møder op i gult og blåt og støtter os.

    Anden semifinale var meget svingende i kvalitet. I første sæt fulgtes de to hold ad, men midt i sættet sørgede Amy Town med tre serveesser for at skabe et godt hul på 16-9 og gode hævninger af Eva Bang, som fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, sørgede for lige så gode angreb af Sarah Angelos og Julie Mikaelsen, der sørgede for at forspringet holdt til sættes afslutning på 25-20.

    I andet sæt var der derimod ikke så meget der lykkedes for os. Holte blev sat godt i gang af fire Brøndby servefejl inden for kort tid og samtidig havde Holtes Anneka Hastings og Amalie Owie det effektive spil fremme, så Holte tog sættet overbevisende med 25-13. Igen vendte spillet og nu var det os der svingede dirigentstokken, men det var især en fantastisk servestime på hele tolv server af vores norske A-landsholdsspiller Julie Mikaelsen, der skabte en føring på 22-10 og kort efter havde vi taget sættet hjem med 25-12.

AmyTown01    Begge hold havde nu på skift vist deres styrke, men i tredje sæt kom der mere balance i regnskabet. Holdene fulgtes til 21-20, hvor Holtes Amalie igen viste sit talent og servede sættet hjem med 25-20.

    Nu startede så det famøse femte sæt. Der var høj intensitet og der blev kæmpet helhjertet på begge sider og det var alt i alt en stor volleyoplevelse for det medlevende publikum, som desværre blev snydt for den sportslige afgørelse, da kampen fejlagtigt blev afsluttet ved det der burde have været 13-13.

    Lørdag d. 21. marts fik vi så oprejsning, da vi i en mindst lige så spændende kamp tog vores anden sejr i semifinaleserien. Det var tydeligt at vores spillere, der umiddelbart før kampen var blevet gjort bekendt med forbundets stadfæstelse af protestafgørelsen, var nervøse og anspændte. Holte kom foran med 6-0, men allerede i næste rotation sørgede Paulina Hougaard-Jensen for at bringe balance i regnskabet, ved at serve til 7-6. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, men da det spidsede til mod slutningen, var det os der tog stikket hjem til 25-23.  De samme cifre men med modsat fortegn, blev resultatet af andet sæt. Et sæt, hvor Holte for alvor fik glæde af at have skruet godt op for servepresset i forhold til de to holds første møde i Stadionhal 1.

Sarah02    Uden på nogen måde at være prangende, havde pigerne fået bedre styr på modtagningerne i tredje sæt. Det gav bonus i angrebet, hvor Desiree Ates især mod slutningen af sættet var kommet op i gear. De to afgørende ryk blev foretaget i Julies serv fra 7-7 til 10-7 og igen en runde senere fra 19-18 til 24-18 og kort efter blev et angreb vundet til 25-20.

    Som traditionen byder, er der altid højspændt drama når de to hold mødes og denne kamp var da heller ingen undtagelse. Det så længe ud til at Holte skulle trække kampen ud i endnu en 5-sætskamp, da de bragte sig til en solid føring på 16-10, men Desiree var nu flyvende. Hun vandt alle de fem angreb hun fik i sættet og Sarah Angelos som fik TimeGruppen prisen, var som altid et sikkert valg i angrebet. Vi indhentede det tabte i Julies serv til 17-17 og det var også hende der efter at Holte havde haft sætbolde ved 24-23 og 25-24, men to serveesser sørgede for at bringe sejren i hus med 27-25. Brøndbypigerne jublede som om de havde vundet mesterskabet, men det var også en skøn forløsning efter en uge, hvor store frustrationer undervejs havde gjort det svært at holde fokus. En teamdinner fredag aften, hvor holdet fejrede Julies 25-års fødselsdag havde været med til at bringe pigerne i balance igen.
Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV