Brøndby Volleyball Klub kan glæde sig over, at der nu bliver mulighed for at præsentere landskampsvolley i Stadionhal 1. De sker lørdag d. 26. maj kl. 20.00, når det danske herrelandshold får besøg af det britiske OL-herrelandshold, som er i fuld gang med forberedelserne til OL på hjemmebane.

Det britiske OL-landshold er som arrangør, selvskrevet som deltager til OL og de skal derfor ikke igennem den sædvanlige kvalifikationsturnering. I stedet har de brug for nogle gode landskampe mod andre nationer, i bestræbelserne på at klare sig godt foran deres eget publikum. Dermed har Danmark været så heldige at få aftalt en kamp. Danmark spiller normalt lige op med det britiske landshold, hvis spillere alle uden undtagelse, spiller professionelt i andre Europæiske lande. Op til OL har de satset voldsomt på at få bygget et slagkraftigt hold op, så det bliver spændende at se om styrkeforholdet er blevet forrykket.

For Brøndby Volleyball Klub er det en kærkommen mulighed for at præsentere deres nye hjemmebane, som de tog i brug et stykke inde i den netop afsluttede turnering. I Brøndby er man stolte over, at valget er faldet på netop Stadionhal 1, hvilket viser at man også i volleyballforbundet har fået øje på, at man kan tilbyde optimale betingelser i den nye hal.

I Brøndby Volleyball Klub ser man det også som en anerkendelse af, at man i forbundet mener at klubben laver et seriøst stykke arbejde og vil være i stand til at løfte den ærefulde opgave det er at afholde en landskamp.

For det danske landshold indgår kampen i et længere forberedelsesforløb op til EM-2013, som afholdes i et samarbejde mellem Danmark og Polen, med semifinaler og finaler i Parken.

Danmark mødte i den netop overståede weekend Østrig i to kampe, hvor det blev til et 2-3 nederlag lørdag og en 3-1 sejr om søndagen. Østrig deltog ved forrige EM og er i den indeværende kvalifikationsturnering gået videre til anden runde. I kampene måtte Danmark undvære holdets anfører, Christian Knudsen som stadig er i gang med turneringen for sin klub i Doha, Qatar.

I den kommende weekend møder Danmark så Storbritannien om lørdagen d. 25/5 kl. 19.00 i Idrætshuset på Østerbro og søndag d. 26/5 kl. 20.00 i Stadionhal 1 ved Brøndby Stadion.

I ugen efter det britiske besøg, skal Danmark for første gang nogen sinde deltage i Europa Leauge, hvor ti landshold fra den europæiske elite i løbet af en måned spiller i to 5-holds puljer om hvilke fire hold der kvalificere sig til finalestævnet i slutningen af juni. Danmark er kommet i pulje med Israel, Slovakiet, Spanien og Grækenland. I den anden pulje mødes Tjekkiet, Tyrkiet, Rumænien, Holland og Østrig. Der kan derfor forventes et tændt dansk landshold når Brøndby Volleyball Klub lukker dørene op. Entreprisen er kun 75,- kr. for voksne og 25,- kr. for børn under 18 år.

BVK med sølvmedaljer om halsen. Fotograf: Thomas Guldager

Årets DM-finaler i volleyball for kvinder er færdigspillet. Vores Volleyligakvinder tabte den tredje finale med 1-3 og må dermed "nøjes" med sølv i denne sæson. De to hold lagde jævnbyrdigt ud og fulgtes ad til stillingen 11-11 i første sæt, hvor vi fik slået et lille hul til 14-11, men Holtes canadiske hæver Caitlyin Nyhus sørgede for at vende billedet med en god servestime til Holteføring på 19-14. Denne føring formåede vi ikke at indhente, og Holte kunne tage første sæt med 25-18.

I andet sæt var det igen serven der fik en afgørende indflydelse, da vi i Anneka Hastings serv bragte os fra 7-10 til 15-10 og yderligere øgede føringen hen mod sættets afslutning på 25-18.

Herefter var det igen Holte der fik overtaget. Til trods for en godt fightende libero, Line Trans Hansen i forsvaret, en ligeledes fightende hæver og anfører Eva Bang, som fik Time Visionprisen som bedste spiller og en del gode blokader af vores to centerspillere Sarah Schermerhorn og Emily Callaway, kunne vi ikke stille noget op over for et stabilt spillende Holtemandskab, som overbevisende tog de to sidste sæt med 25-15.

På dagen, var der intet at indvende mod Holtes sejr. De spiller som altid utroligt stærkt på deres hjemmebane i Ny Holtehal og de fik dermed en revance for sidste års DM-finale-nederlag, samt landspokalfinalen i januar, hvor det ligeledes var vores piger der var stærkest i det indbyrdes opgør. Med til historen hører da også, at vi kort efter landspokalfinalen mistede en af vores Amerikanske spillere, Chelsea Wilhoite og at vi tre uger før finalen fik årets fund i dansk volleyball Trine Kjelstrup skadet. Faktorer der selvfølgelig har været med til at forrykke styrkeforholdet.

Nu får spillerne en kort men velfortjent pause, hvorefter der tages hul på forberedelserne til næste sæson, hvor mesterskabet gerne skulle generobres.

Anden finale blev spillet lørdag på udebanen i Holte, hvor vi altid har haft det svært. Dette var dog på ingen måde til at se i første sæt, hvor vi tordnede derudaf. Gode server af Eva Bang og Emily Callaway, der blev kampens spiller, blev fulgt op af gode angreb fra især Julie Guldager og vi tog sættet med overbevisende 25-17.

De gode takter fortsatte i andet sæts start, hvor vi i Sarah Schermerhorns serv kom på 6-1. Libero, Line Trans Hansen modtog perfekt og Anneka Hastings fulgte godt efter, men alligevel havde vi svært ved at holde tryk på angrebet og Holte begyndte at gnave af forspringet og endte med at tage sættet med 25-23. Et forsøg på at skrue op for servepresset i tredje sæt, resulterede i for mange servefejl og Holte som nu var kommet i gang kunne tage sættet alt for let med 25-15. I fjerde sæt så det en overgang ud til at vi kunne bringe kampen ud i et afgørende femte sæt, da vi havde en føring på 14-12. Det skulle desværre vise sig ikke at være nok, da Holte i en slutspurt kørte sættet i hus med 25-19.

Det er således med ryggen mod muren, at vi tager til tredje finalekamp, som ligeledes spilles i Holte, men pigerne er trods nederlaget ved godt mod. De er bevidste om, hvad der gik galt og tror på at det er elementer der kan forbedres, så der bliver en hjemmebanemulighed i stadionhal 1, mandag d. 23. april kl. 19.00 og forhåbentlig også en afgørende kamp i Holte torsdag d. 26. april kl. 19.00.

Holte IF har spillet stabilt i de sidste par måneder og der herskede derfor ingen tvivl blandt vores piger, om at der lå en hård opgave foran dem, da de torsdag aften skulle spille den live-transmitterede 1. finalekamp. Det var da også Holte der kom bedst fra start. Holte havde held til at serve uden om vores libero Line Trans Hansen og der var ikke tilstrækkeligt bid i vores angreb til at komme gennem Holtes altid stabile forsvar. Holte kunne dermed tage første sæt med 25-21.

I andet sæt fik vores generelt fantastisk spillende libero armene på flere af Holtes server og som oftest med stor succes. midt i sættet lavede Eva bang en servestime på seks point. Vi fik centerspillet mere i spil og det var vores tur til at tage et sæt 25-21.

Line fortsatte med at styre modtagningen godt og i tredje sæt var der kun fem modtagninger, som hun ikke stod for. Sarah Schermerhorn var sikkerheden selv ved nettet og alle hævninger som Eva Bang lagde op til hende blev omsat til point, samtidig med at hun fik lukket Holte i med nogle blokader. Sættet gik til os med 25-20 og vi kunne gå til fjerde sæt med en 2-1 føring.

De gode takter fortsatte i starten af fjerde sæt. Julie Guldager servede til 4-0 og i Liv Magnussens serv kom vi på 8-2. Alt så således lovende ud, men så begyndte der at komme problemer i modtagningen og der kommer for mange uprovokerede slagfejl. I den situation kunne vi for alvor mærke, at vi ikke have skadet Trine Kjelstrups slagstyrke til rådighed. Holte er sat i gang og deres angribere blomstre op. De spiller et flot sæt og tager det 25-20.

Vores problemer fortsætter desværre i femte sæt og vi når ikke at løse problemerne, så Holte tager femte sæt 15-10 og har dermed givet sig selv et godt udgangspunkt inden de to næste kampe, som begge spilles i Holte.

Vores piger er trods nederlaget ved godt mod. De er bevidste om, hvad der gik galt og tror på at det er elementer der kan forbedres. Holte brød vores hjemmebane statistik nu vil vi tage til Holte og gøre det samme.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV