Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 10 Olivia Nicholson i t angreb (Foto: Heiner Lützen Ank)Brøndby Volleyball Klubs kvinder havde muligheden for at spille sig i årets DM-finale, da de efter at have vundet de to foregående kampe,  søndag d. 31. marts på udebane mødte Holte IF i den 3. semifinalekamp, Det blev en utroligt velspillet kamp med god fight fra begge sider og det var os der kom til føring med 2-1 i sæt. Holte fik vendt kampen og sørgede for at semifinaleserien som spilles bedst af fem kamp, som minimum ryger ud i én mere.

Vi kom godt fra start på gode angreb af Olivia Nicholson på venstrekanten og Rocio Fortuny på højrekanten, mens Mette Breuning på midten både lavede angrebspoint, samtidig med at hun agerede levende plankeværk. Ikke færre end seks gange stoppede hun et af Holtes angreb, så de måtte arbejde hårdt for deres point og vi tog en føring på på 3-4 point, som holdt frem til 19-16, hvor vores hæver Rebecca Illingworth, med en effektiv serv, sørgede for at lægge yderligere tryk på Holtes modtagning, så vi fik lettere ved at forsvare os og efterfølgende lave modangreb. Vi kom på 23-16 og kort efter havde vi taget den ønskede start på kampen med 25-19.
 
Nr. 15 Rebecca Illingworth der lobber (Foto: Heiner Lützen Ank)Desværre for os var det ikke nok til at ryste Holte, som nu for alvor havde ryggen mod muren. De lagde et godt pres på serven, men vores modtagning med Emma Gylling og en sprudlende libero Isabella Hegelund Nielsen stod imod og det var stadig muligt at få centerspillet med Abby Feyreisen og Mette Breuning i spil til nogle gode pointgivende angreb. Desværre havde Holte fået bedre styr på sin blokade, så mens de i første sæt slet ikke vandt blokadepoint, fik de i dette sæt fem af slagsen, som var kraftigt medvirkende til at de kunne trække fra og tage sættet med 25-19.
 
Med 1-1 i sæt var kampen stadig meget åben og sådan forblev det langt hen i tredje sæt. De to hold fulgtes ad og selv om der undervejs var små føringer til begge hold, var stillingen flere gange lige, helt frem til 19-19, hvor vi tog nogle små men betydningsfulde ryk frem til sættets afslutning ved 25-22. Undervej i sættet havde Olivia Nicholson været den dominerende angriber med seks vinderslag og i Blokaden var Mette Breuning stadig forrygende og stod for endnu et par kill-blocks.
 
Vi manglede nu kun et enkelt sæt for at spille sig i finalen, men Holte ville det anderledes. Med Emma Stevnsborg og Sille Hansen som nogle af de dominerende angribere tog de en hurtig føring på 12-6, som i Amalie Lachenmeiers serv blev udbygget yderligere til 17-6. Selv om føringen var stor, var der ikke tale om at de fik pointene let. Der måtte kæmpes om hver bold og det medlevende publikum, som var talrigt fra begge klubber, gjorde sit til at skab stemning og støtte deres respektive hold. Til gengæld blev de beriget med utrolige dueller, hvoraf den til 15-6 var helt outstanding. Fra bolden blev fløjtet til serv og til den var færdigspillet gik der 1 minut og 10 sekunder og i mellemtiden havde bolden passeret nettet 21 gange før Holte tog pointet. Der var ikke tale om lette overspilninger, men begge hold trykkede igennem og kun fantastisk forsvarsspil hold bolden i spil. Midt i sættet var Berit Jensen blevet skiftet ind og gjorde det pænt og mod slutningen af sættet valgte headcoach Gianluigi Proto at skifte vores to unge spillere Ceylin Abi og Mille Rydahl Christensen på banen. Også de gjorde det godt, men Holtes føring kunne der ikke gøres noget ved og de tog sættet med 25-15.
 
Som så ofte før når de to hold mødes i vigtige opgør, skulle der nu et femte sæt til. Holte kom bedst fra start med en føring på 7-3, men vi fik kontakt ved 9-9 i en periode hvor Berit Jensen kom frem til nettet og lavede tre angrebspoint. Holte trak fra igen og tog det afgørende point til 15-12.
 
Der er nu lagt op til endnu en gyser, når Holte kommer på besøg i Stadionhal 1 på torsdag d. 4. april kl. 20.00. Får vi ikke lukket serien i den kamp, vil den afgørende kamp om finalepladsen blive spillet i Ny Holtehal søndag d. 7. april kl. 16.30.

3. kamp i den anden serie mellem ASV Elite og Gentofte Volley, hvor stillingen er 1-1, spilles tirsdag d. 2. maj i Aarhus.