Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Brøndby i jubel (Foto: Claus Olsen)Med nederlag i sæsonens tre første indbyrdes opgør, gik Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder ikke på banen som favoritter, da de, lørdag d. 23. marts, på udebane skulle møde grundspillets førerhold, Holte IF. Det lod de sig på ingen måde gå på af og de kunne en time og et kvarter senere, forlade banen med en 3-0 sejr efter en fantastisk indsats.

Der er Brøndby og FCK i fodbold og der er Brøndby og Holte i volleyball. Altid kampe, hvor der er intens stemning og kamp om hvert eneste point. Hele ti gange siden 2011 har de to hold stået over for hinanden i en DM-finale og det har resulteret i fem mesterskaber til hver. De har i samme periode et mesterskab hver, hvor finalemodstanderen har været en af de øvrige Volleyligaklubber og kun i sidste sæson måtte begge hold se sig forbigået af Aarhusklubben ASV Elite, som er regerende mester. I indeværende sæson vil kun et af holdene kunne nå finalen og vi tog første stik.

Nr. 3 Berit Jensen i en modtagning (Foto: Claus Olsen)Lørdagens kamp var ingen undtagelse. Der var stor gejst og kampvilje på begge sider af nettet og holdene skiftedes til at score point indtil vi med Emma Gylling i serven tog et ryk fra 5-6 til 11-6. Der var godt styr på forsvaret, hvor Isabella Hegelund Nielsen kæmpede heroisk. Boldene som blev spillet frem til nettet blev klogeligt fordelt af hæver Rebecca Illingworth, så Holte fik det svært i blokaden og alle angribere kunne lægge point til stillingen. Holte kom tilbage i sættet og var ved at få kontakt ved 13-11, hvor vi tog et nyt ryk til 17-11 og ved 20-14 var det Berit Jensen, som fjernede sidste mulighed for Holte for at komme igen i sættet, da hun med tre serveesser bragte os på 23-14 og kort efter blev sættet lukket med 25-18.

Andets sæt blev det mest intense sæt. Abby Feyereisen var forrygende ved nettet, hvor hun på midten stod for fire angrebspoint og samtidig fyldte godt i blokaden hvor hun stoppede flere Holte angreb. Emma Gylling og Olivia Nicholson som begge, i den seneste periode, har været sparet en del på grund af knæproblemer er nu ovenpå igen og de sørgede sammen med isabella Hegelund Nielsen for en stabil servemodtagning, som gav gode muligheder i angrebet, hvor Olivia stod for seks point. Holdene skiftedes til at tage føringer frem til 17-17, hvor Holte fik overtaget og fik tre sætbolde ved 24-21. De missede med en servefejl chancen i første forsøg og de to næste sørgede Olivia Nicholson og Emma Gylling for at eliminere med angreb efter godt forsvar. Holte fik endnu en sætbold ved 25-24, hvor det igen blev Olivia Nicholson der blev redningskvinden med et angreb fra bageste række. Berit Jensen og Abby Feyereisen sørgede med en godt lukket blokade for at skaffe en sætbold ved 26-25, som Holte overlevede på et godt centerangreb af Amalie Lachenmeier, men i sættets to sidste dueller fejlede Holte to angreb frem til sættets afslutning ved 28-26 til os.

Vi tog en hurtig føring på 8-3 i tredje sæt. Mette Breuning arbejdede godt ved nettet, hvor hun adskillige gange holdt Holtes angreb fra at passere nettet. Berit Jensen og Abby Feyereisen stod for en del angrebspoint i starten af sættet og mod slutningen var det især Olivia Nicholson og Emma Gylling der slog bolde i gulvet. Holte nærmede sig faretruende ved 10-8, men der blev igen skabt afstand i Rebecca Illingworths serv til 14-8 og der blev øget yderligere indtil sættet blev lukket med de overbevisende cifre 25-16.

Kampen var den første i en semifinaleserie der spilles bedst af fem kampe. Næste kamp spilles på hjemmebanen i Stadionhal 1 på onsdag d. 27. marts kl. 20.00 og gentages successen, er der søndag d. 31. marts på udebane chance for at spille sig i finalen.

I den anden semifinaleserie som blev spillet søndag, var det Gentofte Volley der slog danmarksmestrene fra ASV Elite i første kamp.