Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 15 Rebecca Illingworth med en hævning til nr. 12 Mette Breuning (Foto: Heiner Lützen Ank)
Slutplaceringen i Volleyligaens grundspil lå med stor sandsynlighed fast før Brøndby Volleyball Klubs kvinder gik på banen, lørdag d. 9. marts, for at møde de danske mestre fra ASV Elite. Der var ikke store udsigter til at den aktuelle 4. plads i grundspillet kunne forbedres. Dels skulle det blive til sejre i både dagens kamp og næste rundes kamp mod Ikast, men nok så vigtigt skulle ligaens nummer 3 fra Gentofte tabe deres opgør mod rækkens næstsidst placerede hold DHV Odense, hvilket der ikke var den store tro på. Det blev derfor valgt at spare nogle af de spillere der stadig døjer med skader, så de i stedet kan blive i orden til medaljespillet. Således startede både Eva Trpenovska og holdets topscorer Olivia Nicholson på bænken. Eva blev holdt ude i hele kampen og Olivia fik kun en baglinje tur i hvert sæt, så hun blev sparet for spring ved nettet.

Vi fulgte godt med fra start. 17-årige Mille Rydahl Christensen, som havde fået plads i startopstillingen var udset som servemål af ASV, men hun stod for presset og med Berit Jensen og Mette Breuning som de mest vindende ved nettet, blev der holdt fast i ASV. Som sættet skred frem, havde de hårdslående Aarhus kvinder lidt mere at byde på og de trak langsomt fra til sættets slutning ved 25-21.

Starten på andet sæt blev også startet jævnbyrdigt og vi startede med en marginal føring, som blev elimineret ved 8-8 og ved stillingen 12-10 til ASV gik deres dygtige hæver Caroline Krogh til serv og slog Brøndbys servemodtagning i stykker. Det blev til nogle esser og det der kom frem til vores hæver Rebecca Illingworth var af en så svingende kvalitet, at hun ikke havde mulighed for at spille det ellers så effektive centerangreb til Mette Breuning og Abby Feyereisen. Angrebene blev for lette at læse og ASV gik til 16-10 og den føring holdt de til sættets slutning ved 25-19.

Også i tredje sæt kom vi bedst fra start, men det varede ikke længe før et godt spillende ASV mandskab igen fik overtaget. Rocio Fortuny, som var blevet skiftet ind i andet sæt, var fortsat på banen og fik lagt et pænt tryk på serven. Mette Breuning arbejde godt i blokaden og var stadig sikkerheden selv i angrebet, men selv om også både Emma Gylling og Rocio Fortuny også fik vist styrke ved nettet, var det alligevel ASV der havde flest strenge at spille på og de kunne dermed øge støt frem til endnu et sæt på 25-19.

Som forventet havde kampens resultat ingen indflydelse på slutplaceringen i grundspillet, som ligger fast med en runde tilbage. Vi ender på en 4. plads og skal efter al sandsynlighed møde de evige rivaler fra Holte IF i semifinalen, da det må formodes at de i deres sidste grundspilkamp slår bundholdet fra Team Køge. Grundspillets sidste kamp mod Ikast KFUM som spilles lørdag d. 16. marts kl. 14.00 på hjemmebanen i Stadionhal 1, kan derfor også bruges til at forberede sig på de afgørende medaljekampe.