Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 20 Nanna Kunde i forsvaret (Foto: INTO FOTO)Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder er nu, med to kampe tilbage, sikret en plads i sæsonens medalje slutspil. Det blev til trods for et nederlag på 1-3 i hjemmekampen mod Holte IF en kendsgerning, da Ikast KFUM der var den nærmeste udfordrer til pladsen samme dag tabt til danmarksmestrene fra ASV Elite

Netop som vi ellers var ved at have en skadefri trup, når der ses bort fra den langtidsskadede Paulina Hougaard-Jensen, er der nu kommet nye problemer i truppen og vi måtte se bort fra holdets topscorer, Amerikaneren Olivia Nicholson, som i stedet havde fået en plads på bænken son assisterende coach. I hendes sted var der nu blevet plads til rutinerede Nanna Kunde, som var med på holdet, da vi sidst var mestre i 2022. Efter at have startet sæsonen i den københavnske 1. divisions klub VLI, har hun igen fået lyst til at være med i toppen af dansk volley og valgte at skifte tilbage til os i julepausen.

Nr. 14 Rocio Fortuny og nr. 12 Mette Breuning i en blokade (Foto: Claus Olsen)Til trods for en del servefejl og et modtagningsniveau der ikke var til at prale af, lykkedes det en godt arbejdende hæver, Rebecca Illingworth at få sat tilstrækkeligt med angreb i scene, til at vi kunne holde stand med Holte og vi fulgtes ad indtil 7-7. Holte fik et forspring på 11-9, hvorefter Rebecca stod for en flot servestime indeholdende to esser, frem til en føring på 16-11. I samme periode var Mette Breuning suveræn ved nettet, hvor hun var flittigt scorende og samtidig fyldte godt i blokaden, hvorved hun gjorde forsvarsarbejdet lettere for den godt kæmpende libero Isabel Hegelund Nielsen. Senere i sættet var det Emma Gylling der gjorde det godt på kanten og resultatet af anstrengelserne blev kronet med en sætsejr på 25-21.

De gode takter fortsatte i andet sæt. Modtagningen fungerede bedre, Emma Gylling var fortsat god ved nettet, Berit Jensen stemplede ind med en flot stime der bød på fire vindere i hendes første tur ved nettet og Abby Feyereisen stod for en servestime der startede med et es, da vi gik fra 7-8 til 11-8. Desværre for os var Holte nu også begyndt at spille bedre og mod slutningen af sættet havde de det fornødne overskud til at tage sættet med 25-23.

Vi fik en skidt start på tredje sæt, hvor Holtes anfører Nora Møllgaard fik presset vores modtagning i bund, så de efterfølgende angreb ofte resulterede i slagfejl og Holte gik til føring på 8-2. Vi kom os ikke oven på den dårlige start og Holte fik sættet alt for let med 25-13.

I fjerde sæt fik vi en betydelig bedre start, Duellerne bølgede frem og tilbage og vi fulgtes pænt ad frem til en marginal Holteføring på 10-9, men der kom så en periode hvor vores modtagning svigtede, så der ikke længere kunne spilles centerangreb, hvor ellers Mette Breuning var sikkerheden selv og brodden var gået en del af kantangrebet. Holte kom på 14-9. Vi fik kontakt igen ved 16-16 på blandt andet gode angreb af Berit Jensen og godt blokarbejde af Rocio Fortuny. Netop som det så ud til at publikum skulle beriges med endnu en spændende afslutning og måske et femte sæt, som de to hold ofte har afgjort deres kampe i, ødelagde Holtes Kristine Leskinovica spændingen ved, med en effektiv serv, at hjælpe sit hold på 23-16 og kort efter kunne Holte tage sættet og dermed kampen med 25-17.

Vi vil nu notere alt det der gik rigtig godt og fokusere på hvad der skal gøres bedre, inden holdet har endnu en svær kamp på lørdag d. 9. marts, når danmarksmestrene fra ASV Elite kommer på besøg kl. 14.00 i Stadionhal 1.