Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Time out (Foto: Heiner Lützen Ank)Bedst som Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder troede at de havde overvundet de fleste af holdets skadesproblemer og ved Final-4 kunne glæde sig over stor fremgang i spillet blev de i ugen op til udebanekampen, lørdag d. 10. februar, mod Team Køge ramt af sydom og også en skade tidligt i kampen.

Det var med lidt bange anelser, at holdet drog til Køge og bedre blev det ikke, da vi kunne konstatere, at Team Køge havde indlemmet tre af sidste sæsons stamspillere i truppen. De havde ellers droppet at deltage i turneringskamp, men har stadig været en del af træningstruppen.

Team Køge har altid været kendt for godt forsvarsspil, men i denne sæson har det ikke levet helt op til forventningerne, men med tilføjelsen at en utroligt velspillende libero Laura Brix til truppen, var der kommet ny energi i Køgemandskabet og de spillede en rigtig flot kamp med Laura som krumtappen i forsvaret.

Vi måtte stille op uden de influenzaramte kantspillere Olivia Nicholson som har været i startopstillingen og været topscorer i næsten samtlige kampe og Berit Jensen, som har været i startopstillingen i de seneste kampe. Ligeledes blev det valgt at starte uden første hæver Rebecca Illingworth, som stadig har problemer med en forstuvet tommelfinger, som ikke havde godt af sidste weekends Final-4, hvor hun spillede næsten fuld tid med en stram tapening. I stedet blev der startet med det 15-årige talent Ceylin Abi, som gør det godt, men naturligt nok mangler rutine i de pressede situationer.

Team Køge lagde godt ud og kom hurtigt i front, da vi havde problemer med at vinde angrebene. Modtagningen manglede også kvalitet så angreb fra midten blev ikke en trussel. Team Køge øgede jævnt gennem sættet og tog det med 25-17.

Vi kom en hel del bedre ud til andet sæt. Både 17-årige Mille Rydahl og Rocio Fortuny, som startede i dette sæt gjorde det godt. Rocio med ikke færre end fem angrebspoint, to serveesser og et enkelt point i blokaden. Vi tog dermed føring fra sættets start, men ved stillingen 8-5 fik libero Isabella Hegelund Nielsen en forstrækning i det ene ben. Hun forsøgte at spille videre, men en bold senere måtte hun lade sig skifte ud med Ranja Holtze. Køge var ikke sene til at udnytte den uro den pludselige ændring gav hos os og på en enkelt rotation overtog de føringen med 10-8 i Olga Thulins serv og i rotationen efter øgede de til 16-11 med Katrine Lundberg som server. Vi kom os over forskrækkelsen og fik kontakt ved 24-24 overlevede en sætbold ved 24-25 og fik selv to sætbolde ved 26-25 og 27-26. Inden Team Køge i en slutspurt lukkede sættet med 29-27.

Det var nu med ryggen mod muren, vi gik ind til tredje sæt, men Køge, som endnu ikke havde haft en sejr, lugtede blod og tog føring fra start. Vi kom dog godt igen i Rocio Fortunys serv, hvor vi gik fra 6-8 til 9-8. Køge tog igen en mindre føring men bagud 20-23 og tæt på tabt kamp, vandt vi bolden og Rebecca Illingworth som var sat på banen fra starten af tredje sæt, til trods for den skadede tommelfinger, som jo er ”livsvigtig” for en hæver, gik til serv. Med en stærk servestime satte Køge under voldsomt pres og havde dermed en afgørende rolle i en stime frem til slutcifrene 25-23.

Nr. 9 Eva Trpenovska i en serv (Foto: Heiner Lützen Ank)Fjerde sæt blev tæt hele vejen. De to hold skiftedes til at komme foran med et enkelt eller to point og hele 11 gange i løbet af sættet stod de to hold helt lige. Hos os var det især Eva Trpenovska der med syv vundne angreb, sørgede for at vi holdt stand. Det var igen et sæt der kunne være gået til begge sider, men mod slutningen havde vi det fornødne held eller dygtighed og tog sættet med 25-23 og der skulle nu et afgørende femte sæt til at afgøre kampen.

Havde tilskuerskaren, som var domineret af Brøndbys skønne fans, ikke fået spænding nok i de fire første sæt, fik de i hvert tilfælde fuld valuta for pengene i femte sæt. Vi førte 8-6 ved sideskift og fik øget en smule mere til 11-8, hvorefter Køge fik lukket hullet ved 12-12. Herfra blev det sæsonens mest nervepirrende og neglebidende forestilling. De to hold skiftedes til at have matchbolde. Hos os var det ofte vores unge talent Eva, der sørgede for fortsat overlevelse. Ikke færre end fem matchbolde blev det til hvert hold, inden Team Køge lukkede kampen med 24-22 på sættets 11. af slagsen. Der var på dette tidspunkt gået ikke mindre end 2 timer og 37 minutter siden kampen blev fløjtet i gang.

Det var Team Køges første sejr i sæsonen. Vi var naturligvis skuffede over at det var os der skulle være den glade giver, men der skal alligevel lyde et stort tillykke til et godt fightende Køge mandskab.

Her og nu får resultatet ikke indflydelse på vores placering i Volleyligaen, hvor vi stadig ligger på en 3. plads, men det kan vise sig at blive kostbart i det videre forløb, hvor vi har et noget sværere program tilbage end vores nærmeste forfølger fra Gentofte Volley. Ud over en kamp mod hinanden i næste runde, hvor vi skal på udebane tirsdag d. 20. februar, har Gentofte de tre nederste hold tilbage, mens vi mangler de øverste hold. Kampen mod Gentofte er dermed yderst vigtig for os, så vi krydser fingre for at der kommer styr på skader og sygdom.