Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 6 libero Isabella Hegelund Nielsen i en forsvarsaktion (Foto: CLOL FOTO)Det var ikke det kønneste volleyball der blev præsteret, men spænding var der massere af, da Brøndby Volleyball Klubs kvinder tilkæmpede sig en 3-2 sejr på udebane mod DHV Odense lørdag d. 27. januar.

Truppen er stadig plaget af skader på vigtige positioner, men heldigvis er truppen bred, så der alligevel kunne stilles med de tilladte 14 spillere. Det var kun en uge siden de to hold mødtes sidst, da vi tog en 3-0 sejr på hjemmebane. Som ventet blev det en hel del sværere på DHV´s hjemmebane i Dalumhallen.

Begge hold havde fra start godt styr på det andet holds server. Til gengæld var der ikke meget succes med blokaderne på nogen af holdene, så nogle effektive side-out angreb forårsagede konstante serveskift og de to hold fulgtes pænt ad, indtil DHV midt i sættet fik et skabt et hul til 12-8. Olivia Nicholson og Chelsea Ingabire gjorde det godt på kanterne og 15-årige Ceylin Abi, som også i denne kamp var udset til at styre angrebet fandt flere gange med succes vores to centerangribere Rocio Fortuny og Mette Breuning, men det kneb stadig med at dæmme op for DHV´s angreb, så de holdt fast i føringen og tog første sæt med 25-21.

Andet sæt blev også en jævnbyrdig affære. Ingen af holdene kunne for alvor skabe et hul. Emma Gylling som lige er vendt tilbage efter skade, startede i sættet. Hun skal skånes til næste weekends Final-4, men hun nåede at smashe sig til tre point inden hun igen blev erstattet af Chelsea Ingabire og det var netop i hendes serv vi fik skabt det afgørende hul, da vi på et par godt pressede server gik fra 22-21 til 24-21 og kort efter tog sættet med 25-23.

Vi fik en noget bedre start på tredje sæt, hvor vi i Olivia Nicholsons serv gik til 4-1. I modtagningen var både Olivia og Isabella Hegelund Nielsen stabile og gav Ceylin gode muligheder for at benytte det effektive centerangreb. Isabella havde nogle fantastiske forsvarshandlinger og forspringet blev øget til seks point. Vi var stadig foran da DHV vandt bolden til 21-17 og Sofie Darling Jensen, som for øvrigt er datter af den tidligere Brøndbyspiller Jørgen Darling Jensen, gik til serv og lagde et godt pres, som lagde grunden til en DHV føring på 24-21 og efter at vi havde overvundet den første sætbold tog DHV sættet med 25-22.

Der blev arbejdet hårdt på begge sider af nettet. Ikke altid lige kønt, men med nogenlunde lige stor succes. Vi fik adskillige gange taget en føring på et til to point, men hver gang fik et godt kæmpende DHV-hold skabt samling og således fortsatte det frem til 23-23, hvor vi i en sidste kraftanstrengelse fik taget de manglende point til 25-23. Undervejs var Olivia Nicholson den mest scorende men også Mette Breuning på midten og Eva Trpenovska som blev skiftet ind på kanten midt i sættet ydede sit bidrag til stillingen.

Der havde gennem de foregående fire sæt dannet sig et tydeligt billede af at DHV havde størst succes med angreb fra venstrekanten. Vores headcoach Gianluigi "Gigi" Proto valgte derfor at flytte Olivia Nicholson til diagonalpladsen, for at få den noget højere blokade til at dæmme op for DHV´s effektive angreb. Om det var dette taktiske greb der var udfaldsgivende, skal være usagt, men missionen lykkedes. Udover at lave et enkelt point direkte på blokaden, gav den højere blokader også vores forsvar bedre arbejdsbetingelser, så efter at DHV havde haft føring i starten af sættet, kom vi først til sidebyt ved 8-7 og fortsatte til 10-7. DHV fik kontakt igen ved 11-11. Der var også samling ved 12-12, men efter at Chelsea Ingabire smashede et point til 13-12, gik anfører Mette Breuning til serv og lagde et godt pres på serven, som forårsagede to DHV-angreb, der gik i nettet, hvorved sejren gik til os med 15-12. Et resultat der bringer os op på Volleyligaens 3. plads.

Næste opgave bliver når vi i den kommende weekend skal til Aarhus for at spille Final-4. Lørdag d. 3. februar møder vi i semifinalen den arrangerende klub, danmarksmestrene fra ASV Elite og om søndagen er modstanderen enten Holte IF eller Gentofte Volley, afhængig af resultaterne i lørdagens semifinaler. Forhåbentlig har den medicinske stab fået styr på de skadede spillere inden da.