Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 7 Ceylin Abi hævning bagover (Foto: CLOL FOTO)Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder var favoritter da de lørdag d. 20. januar fik besøg af DHV Odenses unge hold. Det var dog ikke uden en hvis nervøsitet, da truppen stadig er plaget af skader og derfor måtte se bort fra vigtige spillere som diagonalspilleren Emma Gylling, centerspillerne Paulina Hougaard-Jensen og Isabel Viszokai samt måske især vores canadiske hæver Rebecca Illingworth, som dog var med på bænken med en stramt tapet forstuvet tommelfinger.

Det blev således vores kun 15-årige hævertalent Celin Abi der for første gang var valgt til startopstillingen og lad det være sagt med det samme Ceylin klarede opgaven med bravur. Med et hurtigt antrit til bolden og gode valg i angrebet, lagde hun grunden for et solidt angreb, hvor især hendes hævninger til centerspillerne fortjener stor ros.

Vi havde vundet serveretten og det var Ceylin der lagde ud. Spillet blev sat i gang, og første point blev vundet af os efter en af kampens længste dueller. Yderligere to point blev vendt på pointtavlen inden DHV kom til fadet og fik et enkelt point. Herefter gik Olivia Nicholson i servefeltet og sendte den ene serv efter den anden over nettet, indtil DHV endelig kom ud af jerngrebet, med os i en solid føring på 12-1. Ved nettet havde Berit Jensen og Mette Breuning nydt godt af Ceylin Abis hævninger, på bolde der blev spillet frem til hende via eminent forsvarspil af libero Isabella Hegelund Nielsen. Vores føring blev øget frem til 23-9, før DHV for alvor kom ind i kampen og på et par gode rotationer begrænsede sætscoren til et lidt mere tåleligt niveau på 25-15.

Nr. 17 Chelsea Ingabire i angreb (Foto: Kim Leerskov)DHV var nu kommet i gang og på god fight fik de skabt sig en føring på 9-6. Vi havde svært ved at vinde angrebene, men da det samme var gældende for DHV, blev det til en række lange dueller, som vi noget oftere trak os ud af som vindere og der blev dermed kontakt ved 9-9. vi fik en marginal føring, som hold sættet ud til cifrene 25-23.

Undervejs i andet sæt valgte headcoach Gianluigi Proto at foretage en dobbeltudskiftning, hvor den fingerskadede Rebecca Illingworth kom ind og hævede i tre rotationer hvor hun var på baglinjen og dermed ikke risikerede at skaden brød op i en uheldig blokade. Valget var på ingen måde på grund af menglende tillid til om Ceylin Abi kunne håndtere den noget mere pressede situation, men derimod for ved samme lejlighed at få den 193 cm høje Lærke Leth ind ved nettet. Det var en udskiftning der bar frugt, da Lærke nåede at score to point i angrebet samt lægge en pointgivende blokade og dermed var en vigtig brik i sættets afgørende fase.

Også tredje sæt blev langt hen ad vejen en jævnbyrdig affære. DHV kom bedst fra start og tog føringen med 8-4, Hullet blev begrænset da Ceylin Abi sendte to serveesser afsted og der blev kontakt ved 10-10 på blandt andet gode angreb af Chelsea Ingabire og Berit Jensen. Mette Breuning spædede til med nogle gode blokader. Der blev skabt et pænt hul da vi gik til 23-18. i en opstilling hvor Ceylin sendte fire server afsted, som DHV kun med nød og næppe fik op og derfor ikke fik det nødvendige bid i angrebet. Olivia Nicholson var hovedperson i de efterfølgende angreb og det var også hende der efter at vi havde vundet pointet til 24-22 kunne lukke kampen med et es til 25-22.

De to hold mødes igen allerede lørdag d. 28. januar, men denne gang skal vi på udebane, så det bliver spændende at se om hjemlige omgivelser kan give DHV de sidste nødvendige procenter til at hive sejren hjem.