Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 6 Isabella Hegelund Nielsen i en servemodtagning (Foto: CLOL FOTO)Det var to topmotiverede hold der gik på banen i Stadionhal 1, da Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder tog imod Ikast KFUM til kvartfinale i årets pokalturnering og det blev et brag af en kamp, hvor kampens 3-0 til os ikke yder Ikast fuld retfærdighed. Det blev en kamp, som begge hold havde stor ære af og dem der havde fundet vej til hallen, fik al den spænding og underholdning de kunne ønske sig. Skulle man være gået glip af kampen og er så heldig at man abonnerer på danskvolley.tv bør man gå ind og se eller gense kampen.

Der var kun gået to dage siden de to hold mødtes sidst, da vi vandt 3-2 i Volleyligaen, så begge hold vidste at det ville blive en svær kamp, som krævede fuld fokus. Duellerne bølgede frem og tilbage fra start, med imponerende forsvarsspil fra begge sider. Ikast havde lidt større held med at vinde duellerne og tog en mindre føring, som vi eliminerede ved 10-10 og i de to næste rotationer tog vi et ryk i først Rebecca Illingworths serv til 14-11, fulgt op af fem server, hvoraf to var esser, af Olivia Nicholson til stillingen 18-12. Derfra fungerede Ikasts side-out perfekt mens det kun lykkedes os at skaffe et enkelt point i hver rotation, som oftest produceret af Olivia Nicholson og Emma Gylling, mens Ikast lavede små stimer og dermed fik kontakt ved 23-23. Vi fik sætbold ved 24-23, men der skulle endnu to til af slagsen, inden vi kunne tage sættet på et servees af Emma Gylling til 27-25.

Nr. 10 Olivia Nicholson i et angreb (Foto: CLOL FOTO)I andet sæt fik vi lidt hurtigere et overtag, især var libero Isabella Hegelund Nielsens akrobatiske redninger med til at holde Ikast fra fadet. Angrebene over midten til især Mette Breuning fungerede bedre og hun vandt alle sine tre angreb. Den anden center, Paulina Hougaard-Jensen udmærkede sig med sine fantastiske blokader, som ligeledes resulterede i tre point samt yderligere nogle Ikast angreb som blev holdt på deres side. Et forspring til 8-3 der var skabt i Mette Breunings serv, blev elimineret af Ikast´s fantastiske forsvar, som i en lang periode holdt os fra at score point og der blev samling ved 16-16. Stillingen nåede også 18-18, inden vi i en flot servestime af Eva Trpenovska fik skabt et afgørende hul til 23-18 på to esser af hende, men også fantastiske angreb af Olivia Nicholson som vandt alle sine fem angreb i sættets slutfase frem til de endelige cifre 25-20.

Tredje sæt startede lige så intenst som de to foregående sæt. Det var tydeligt at holdene var bevidste om at det var en knald eller fald kamp. Vi ønskede at få afgjort kampen og ikke risikere at Ikast fik vendt kampen som det var lykkedes for os et par dage tidligere og Ikast som nu havde ryggen mod muren arbejdede hårdt netop for at få skabt dette scenarie. Holdene skiftedes til at tage marginale føringer som Ikast dog fik gjort lidt større da de kom på 16-13, i en periode hvor især deres deres kantangriber Logan Gish var dominerende ved nettet. Vi fik kontakt igen i Chelsea Ingabires serv frem til 18-18 og vi fortsatte de gode takter frem til den første matchbold ved 24-23, men Ikast nægtede at overgive sig og der skulle i alt fem til af slagsen, inden Paulina Hougaard lukkede kampen med et servees til 29-17.

Vi venter nu i spænding på at de tre andre kvartfinaler bliver afviklet og der d. 18. december bliver trukket lod om hvem der bliver modstanderen i semifinalen som spilles i Aarhus ved Final-4 stævnet den første weekend i februar. Vi har nu pause i kampprogrammet indtil vi skal møde ASV Elite d. 6. januar.