Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 6 Isabella Hegelund Nielsen i en modtagning (Foto: Claus Olsen)Brøndby Volleyball Klub har fået en god start på sæsonen og intentionerne er da også at lave et bedre resultat end foregående sæson hvor placeringen blev en plads lige uden for medaljerne. Der er kommet en del nye til holdet og holdet står nu med et luksusproblem der er sjældent i dansk volleyball, da der til hver kamp skal udvælges en trup på 14 spillere ud af de 19 spillere der er indskrevet på holdets roster.

Fire af de nytilkomne har haft plads i startopstillingen til sæsonens første to kampe. Det drejer sig om den canadiske hæver Rebecca Illingworth, den amerikanske kantangriber Olivia Nicholson samt Emma Gylling og Isabel Viszokai, som er kommet til klubben fra sidste sæsons bronzevindere, Gentofte.

Sæsonens første kamp blev spillet torsdag d. 5. oktober, da der skulle afvikles en seedningskamp til landspokalen. Modstanderen i denne kamp var Team Køge, som på lidt over en time blev besejret med de overbevisende cifre 25-12, 25-14, 25-15. Udover sejren, var det også vigtigt at en en stor del af truppen kom i spil og fik smidt de debut nerver, der altid vil være forbundet med en sæsonstart. Der blev således plads til at ikke mindre end 12 af vores spillere nåede at komme på banen i den forholdsvis korte kamp. Opgøret om en seedning som nr. 4 spilles bedst af to kampe. Næste kamp er tirsdag d. 10. oktober kl. 19.15 på Tam Køges hjemmebane.

Mellem de to pokal seedningskampe, var der fundet plads til sæsonens første kamp i Volleyligaen. Søndag d. 8. oktober tog vi således en tur over broen, for at møde DHV Odense.

Første sæt blev vundet stort. Et rigtigt godt servepres lagde grunden for et overbevisende sæt og især Emma Gylling havde fundet kanonen frem, da hun ved føringen 6-5 gik til serv og leverede en flot stime på ikke mindre end ti server, hvoraf der midt i serien var en serie på fire esser. Først ved stillingen 15-5 da Emma på sin 10. serv sendte bolden i nettet, slap DHV ud af jerngrebet, som igen blev strammet, da det to rotationer senere var Abby Feyereisen der stod for en servestime fra 17-7 til 22-7. Kort efter kunne vi lukke sættet med 25-11.

Det var vigtigt at komme godt fra start i ligaen og der blev således ikke foretaget udskiftninger inden andet sæt gik i gang og det var da også et DHV-hold der havde sundet sig oven på den hårde start, med god fight fik de bragt sig til en 7-4 føring og sættet skulle hen til 11-11 før vi fik kontakt. Flotte servemodtagninger af Eva Trpenovska og libero Isabella Hegelund Nielsen blev udnyttet godt af hæver Rebecca Illingworth. Især Olivia Nicholson med et højt slagpunkt og god variation i vinklerne og Emma Gylling med en hurtig slagarm satte med henholdsvis otte og fire vinderslag godt med point til kontoen, men også centerspillerne Abby Feyereisen og Isabel Viszokai kunne stemple ind med hver et par point. Et lidt for højt antal servefejl var med til at holde DHV inde i sættet og de havde en føring på 21-19, inden vi i en slutspurt hev sættet hjem med 25-22.

Susanna Ludvig som var skiftet ind i de sidste bolde af andet sæt, fik lov til at starte i tredje sæt, hvor hun kvitterede for tilliden med at lægge ud med et blok point, hvorefter hun gik til serv og leverede et es. Vi var dermed kommet godt fra start og øgede støt gennem sættet, frem til slutcifrene 25-15. Isabella var sikkerheden selv og modtog perfekt gennem hele sættet. Modtagninger som Rebecca ud over at sætte flotte centerangreb i scene til Abby og Susanna, også kunne bruge de præcise modtagninger til af sende nogle overraskende lob i det odenseanske gulv.

Med sejren fik vi tanket en god portion selvtillid. Der var ikke så mange af spillerne der kom i spil, men mon ikke at der ligger en plan om at få en del af den øvrige trup i spil i tirsdagens seedningskamp, så alle forhåbentlig kan være skarpe, når vi lørdag d. 14. oktober tager til Gentofte, for kl. 16.00 at møde sidste års bronzevindere.