Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 3 Matthildur Einarsdottir i et angreb (Foto: Heiner Lützen Ank)

Brøndby Volleyball Klubs kvinder tog første stik i en vaskeægte kvartfinale gyser, da de på udebane lørdag d. 11. marts slog Team Køge 3-2 i den første kvartfinale, i en serie som spilles bedst af tre kampe.

Først efter 2 timer og 21 minutter kunne vi trække os sejrrigt ud, men desværre kostede det undervejs en alvorlig skade hos vores anfører Mette Breuning.

Team Køge diskede som altid op med et eminent forsvar og vi skulle arbejde hårdt for hvert eneste point. Team Køge tog føring fra start, men i Mette Breunings serv tippede det over til vores fordel med 8-6. Det varede kun kortvarigt, så var det igen Køge der var i front, da de med en stime på fem point forsvarede sig til en 11-9 føring og det var også Køge der kom til en sætbold ved 24-23, som vi overlevede for i næste rotation at tage de resterende to point til 26-24. Ved nettet havde det isæt været Mette Breuning der stod for de oplivende momenter.

Team Køge lod sig ikke ryste af første sæts knebne nederlag, men fortsatte ufortrødent og nåede på 14-7 før vi, især i kraft af en effektiv serv af Abby Feyereisen, var tæt på at få kontakt ved 13-14. og i rotationen efter overtog føringen med 17-15. Ved nettet var Evelina Rutkovska med fem vindere kommet godt i gang, mens det kneb noget mere på andre pladser og Team Køge gik igen i front. Ved stillingen 20-18 landede Mette Breuning forkert efter et angreb og forvred sit knæ og måtte behandles på banen, inden Susanna Ludvig erstattede hende og lagde ud med et angrebspoint. Rocio Fortuny kom til serv og fik med fire server, hvoraf den ene var et es, presset Køge så meget at vores forsvar med Isabell Nielsen i fuldt vigør, kunne lægge grunden for angreb der var effektive nok til at det nu var os der var i front med 23-21. Det var dermed os der kom først til sætbold ved 24-23 og vi havde endnu en før Køge fik sin første af slagsen ved 26-25 og yderligere to før de skabte balance i regnskabet ved 29-27.

Nr. 8 Evelina Rutkovska i et angreb (Foto: Heiner Lützen Ank)Også i tredje sæt var det Køge der kom bedst fra start og det var især på grund af gode angreb fra Rocio Fortuny, at vi hang på, da hun vandt alle sine fire angreb i første nettur og det var også hende der, med en flot servestime, var kraftigt medvirkende til at vi kunne rykke fra 7-7 til 13-7. Føringen blev udbygget yderligere i Liney Gudmundsdottirs serv. Nu med Susanna Ludvig ved nettet, som vandt alle sine angreb og vi fik en solid føring på 17-9, der holdt til sættets afslutning ved 25-18.

I fjerde sæt var det endnu en gang Team Køge der lagde bedst ud med en 6-1 føring og man skulle helt hen til 16-16 før vi fik lukket hullet. I angrebet var Liney Gudmundsdottir og Abby Feyereisen sprudlende og de stod hver for fem vinderslag og samtidig fik Abby med godt blokadearbejde, stoppet fem Køge angreb. To gange direkte til point. Men også hæver Matthildur Einarsdottir tog flere gange sagen i egen hånd, da hun med flotte anden gangs overspilninger stod for fire point. Til trods for godt spil lykkedes det os ikke at skabe et afgørende hul, idet Køges stortalent Mathilde Overgaard som blev fodret flittigt af hæver Emma Brix, som oftest omsatte angreb til point. Alligevel var det os der efter at have overlevet en sætbold ved 21-24, kunne have stoppet kampen, da vi i Rocio Fortunys serv fik matchbold ved 25-24, i en opstilling hvor Køge havde sin angrebsmaskine Mathilde Overgaard væk fra nettet. I nogle nervepirrende dueller fortsatte spillet med at bølge frem og tilbage. Vi fik yderligere tre matcbolde, som Køge overlevede inden de ved 32-30, på deres fjerde sætbold, bragte kampen ud i et afgørende femte sæt.
Femte sæt blev ikke så gyseragtigt som man kunne forvente eftr de foregående sæt. Susanna Luvig som topper den officielle servestatistik som mest effektive server, lagde med en stime der indeholdt to esser, grunden til en 6-3 føring og Liney Gudmundsdottir fik, efter at have stået for et par angrebspoint, lagt pænt pres på sin serv og med en effektiv Evelina Rutkovska ved nettet, fik vi skabt et hul til 10-5 . En føring der holdt hjem til spillerne ved 15-9 kunne løbe ud til deres anfører Mette Breuning, som lå med benet hævet og under stor jubel, sammen med hende, fejre sejren.

Torsdag d. 16. marts kl. 20.00 spilles anden kvartfinale når Team Køge besøger vores hjemmebane i Stadionhal 1. Vi har den dag mulighed for at spille os i semifinalen, men skal der en tredje og afgørende kamp til spilles den i Spar Nord Arena i Køge søndag d. 19. marts kl. 19.00.