Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

 

Brøndbyholdet i vild jubel (Foto: Heiner Lützen Ank)

Flot arbejde af headcoach Gianluigi Proto var kraftigt medvirkende til at Brøndby Volleyball Klubs kvinder fik vendt et truende nederlag til en 3-2 sejr, da de fredag aften d. 3. februar besejrede DHV Odense i landspokal semifinalen. Kampen er en del af det stort anlagte Final-4, som afvikles i Aarhus, med semifinaler for både damer og herrer om fredagen og finaler og bronzekampe om lørdagen.

 Pokalkampe er altid noget særligt og i en kogende Ceres Park Hal, var det tydeligt at begge hold ville kæmpe for at være en del af lørdagens finale. For vores hæver Matthildur Einarsdottir havde kampen yderligere en dimension, da DHV er den klub hun spillede i inden skiftet til Brøndby og selv om der før kampen var tydelig gensynsglæde, var det ikke det der prægede Matthildurs præstation i løbet af kampen. Hun spillede et brag af en kamp og havde udover gode hævninger til sine angribere også selv flere finurlige anden gangs overspilninger og angreb, som var kraftigt medvirkende til at vi kunne skaffe os et mindre forspring.

I angrebet brillerede Eva Trpenovska på venstrekanten og Rocio Fortuny på midten. Et godt kæmpende DHV-mandskab hang dog stadig på og det var først i anfører Mette Breunings velplacerede serv, at vi tog et afgørende ryk fra 17-15 til 22-15. Godt hjulpet af en fantastisk kæmpende libero Isabella Nielsen, som havde flere spektakulære forsvarshandlinger. Til trods for godt spil, lykkedes det ikke DHV at lukke hullet og vi tog sættet med 25-20.

Nr. 9 Eve Trpenovska og nr. 1 Abby Feyereisen i blokade (Foto: Heiner Lützen Ank)

I andet sæt var det igen Mette Breuning der med sin gode serv fik presset DHV og vi gik fra 3-6 til 9-6. Denne gang fik DHV på effektive server af Sifie Darlig Jensen kæmpet sig tilbage .og tog en føring på 13-11. Gode angreb af Evelina Rutkovska og Rocio Fortuny var ikke nok til at vi kunne indhente det tabte og DHV kunne lukke sættet 25-20.


DHV fortsatte i tredje sæt med at lægge et hårdt servepres på os og efter at de to hold havde fulgtes ad i starten, lykkedes det DHV at skabe en føring på 10-6. Vi var flere gange tæt på at få kontakt og selv om en indskiftet Chelsea Ingabire lavede tre vindere, blev det DHV der med cifrene 25-23 tog tredje sæt.

Bagud med 1-2 i sæt var vi nu tvunget til at præstere og om det var det der skabte nerver skal være usagt, men faktum er at DHV efter få rotationer havde skabt sig et komfortabelt forspring på 13-6 og meget tydede på at DHV var tæt på at spille sig i finalen. Headcoach Gianluigi Proto tog dog konsekvensen af den manglende effektivitet i spillet og skiftede Markéta Plesingrova og Kailyn Williams, som ikke havde været på banen tidligre i kampen, ind på henholdsvis venstrekanten og højrekanten.

Udskiftningerne havde den ønskede effekt. De indskiftede spillere skabte point i både angreb og blokade og det var en succes der forplantede sig ud i resten af holdet og der blev kæmpet ihærdigt om hver eneste bold. Der blev kontakt ved 16-16 og de gode takter forblev sættet ud, som blev vundet 25-21.

Til femte sæt tog Gianluigi yderligere en bemærkelsesværdig beslutning. Han satte Mette Breuning tilbage på banen, men nu i stedet på centerpladsen og dette skulle vise sig at være en klog beslutning. Mette vandt alle sine fire angreb og fyldte også godt i blokaden, hvilket gav en stadig godt spillende isabella Nielsen gode betingelser på liberopladsen. Vi tog en føring på 6-2 i Chelsea Ingabires serv. Vi gik til sidebyt ved 8-4 og de gode takter fortsatte frem til 15-9, hvor spillerne under vild jubel kunne konstatere at de havde spillet sig i finalen og dermed stadig har muligheden for at genvinde pokalen når finalen spilles lørdag d. 4/2 kl. 15.00, mod Holte IF som vandt deres semifinale over ASV Elite med 3-1.