Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Guldregn - Brøndby på præmiepodie (Foto: Foto Hansen)Bedre sent end aldrig, sådan lyder et velkendt ordsprog. Det gjaldt for mesterskabet i Brøndbys Volleyball Klubs finaleforløb, hvor mesterskabet først kom i hus i femte finale efter at have være bagud 0-2 i kampe og nede med fire matchbolde til Holte IF i tredje finale. Ordsproget gælder også dette kampreferat, som også kommer alt for sent og på et tidspunkt, hvor de fleste interesserede har gransket både Facebook, Instagram, transmission fra Sport Live og streaming på volleyball.dk. Beklageligvis druknede nærværende referat i den megen festivitas der var foranledige af de gyldne medaljer, men mon ikke de fleste kan tåle en genopfriskning af den skønne finalekamp, som bragte mesterskabet i hus – hvis ikke så stop bare læsningen her.

Efter 2-2 i de fire første finaler, lå det klart at torsdag d. 28. april var dagen hvor mesterskabet skulle placeres, så det var to meget parate hold der gik på banen. Det var også tydeligt af de første kampe i finaleforløbet havde været utroligt spændende og seværdige. Der var således stuvende fuldt i Stadionhal 1, hvor der ud over de faste siddepladser var sat flere stolerækker op, samt stående folk på platformen bag siddepladser og på balkonen ved caféen – og lad det være sagt med det samme ingen kunne gå hjem og være skuffede over det volleyballspil de havde været vidende til. Bevares der var nogen der havde ønsket et andet resultat, men hvis man for et øjeblik kunne lægge sine farvede fanbriller, må alle kunne bevidne at det var volleyball på højeste niveau fra begge sider, hvilket har været gældende for hele forløbet og dermed også en fantastisk reklame for dansk damevolleyball.

Vi kom bedst fra start i første sæt og tog en føring på 7-4, men i rotationen efter rettede Holte op på dette i Brooke Seamanns serv, hvor Holte overtog føringen med 10-7. Vi skulle især finde vores point gennem effektive angreb af Manuela Johnsen. Et godt kæmpende forsvar hos Holte med Nora Møllgaard i liberorollen holdt en stor del af de øvrige angreb i spil, så efter at vi havde kæmpet os tilbage på en 14-13 føring, tog Holte igen over. Kom på 21-17 og kørte sættet hjem med 25-17 i Brooke Seamans serv.

Tess Reid sørgede i andet sæt med en serie på fire server, hvoraf to var esser, for at give os en god start med 4-1 og i rotationen efter stod Manuela Johnsen for en fantastisk servestime, da hun servede fra 5-2 til 14-2, godt støttet af en angrebskæde ved nettet bestående af Paulina Hougaard-Jensen, Lucia Babic og Nanna Kunde. Det var en føring som Holte til trods for god fight ikke var i stand til at eliminere og selv om de kom nærmere, var de ved sættets slutning på 25-17, stadig bagud med otte point.
Fuldt hus i Stadionhal 1 (Foto: INTO FOTO)
I tredje sæt var det igen os der kom bedst fra start. En væsentlig årsag var, at der var luget godt ud i fejlene i forhold til de første finalekampe. Eksempelvis var der i kampen kun 6 servefejl, mens der i første finale var 18 af slagsen. I angrebet var effektiviteten også en hel del bedre. Den var således efter at have ligget på nogle og tredive procent effektivitet i de fire første kampe, nu oppe på hele 50 % og med en langt mindre fejlprocent, således at Holte nu selv måtte lave deres point. I sættet var Lucia Babic den dominerende med seks vindere på syv forsøg, men også Paulina Hougaard-Jensen og Mette Breuning havde en høj effektivitet på gode fremspil fra libero Isabella Nielsen og Nanna Kunde, som blev godt fordelt af Tess Reid. Vi fik en føring på 13-8, som blev udbygget til 20-11 da den var størst. En føring der holdt hjem til sættets afslutning på 25-16. Undervejs havde Laura Thomsen med succes været indskiftet som server. En funktion hun udfyldte perfekt i alle fire sæt.

Starten på fjerde sæt blev noget mere lige og der var stadig mange dueller af høj klasse, som begge mandskaber havde stor ære af. Rocio Fortuny som undervejs var kommet ind for Mette Breuning, lagde ud med en pointgivende blokade og fik også stemplet ind med et point i angrebet. Vi fik en mindre føring, som holdt frem til 10-10, hvor Holte fik kontakt. I rotationen efter sørgede Tess Reid for at lægge godt pres på Holtes modtagning og vi kom på 13-10, Holte var igen ved at få kontakt ved 17-16, men så var det Nanna Kunde der med en effektiv servestime der indeholdt et es, servede fra 18-16 til 24-16, godt hjulpet af en godt spillende Manuela Johnsen ved nettet. Holte vandt serven tilbage, men måtte på det efterfølgende angreb af en effektivt eksekverende Lucia Babic, overlade mesterskabet til vores jublende spillere som lykkeligt omfavnede hinanden. Et utroligt finalespil var endt lykkeligt, godt støttet af et fantastisk publikum, som har støttet holdet hele vejen igennem. En stor tak for det og også en tak til Holte for at være en del af et finaleforløb, som har været en fantastisk reklame for dansk kvindevolleyball.