Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 6 Isabella Nielsen og nr. 9 Sille Hansen godt kæmpende (Foto: Claus Olsen)Brøndby Volleyball Klub er tilbage på sporet og lever videre i finaleserien efter de onsdag aften d. 20. april i egen hule slog Holte IF i en velspillet og sindssygt spændende tredje finale, Hvor vi vandt med 3-2 efter at Holte havde haft fire matchbolde. Havde Holte haft held til at vinde en af disse dueller, havde de kunne trække sig ud af kampen som danske mestre, men nu skal finaleserien ud i minimum fire kampe og forhåbentlig en afgørende femte kamp.

Heldigvis for os var Lucia Babic, som måtte udgå i første sæt af den anden finale, nu klar igen og hun var med 26 pointgivende aktioner kraftigt medvirkende til kampens udfald og hun blev da også kåret som bedste spiller for os. En ære der tilfaldt Nora Mølgaard for Holte.

Med to nederlag i bagagen, havde vi ryggen mod muren hvilket nok har givet noget nervøsitet og der blev lagt noget forsigtigt fra land. Nok i erkendelse af, at det ofte meget kraftbetonede spil vi normalt har i både serv og angreb, naturligt nok også medfører en del fejl, som Holte lever højt på. De i alle kampene har fået en pæn portion af deres point på fejl fra vores side, mens de selv har kørt et ret fejlfrit spil. I kampen måtte vi således også i denne kamp producere 59% af vores point på egne angreb, mens Holte tilsvarende kun vandt 42% af deres point på egne angreb.

Nr. 12. Mette Breuning og nr. 15 Lucia Babic i en blokade (Foto: Claus Olsen)Om det var vores nerver eller manglende satsning i angrebet der var udslagsgivende skal være usagt, men faktum er, at Holte lagde ud med en solid føring på 11-6. Hos os havde det stort set kun været Lucia Babic der havde vundet angreb. Som sættet skred frem, begyndte de øvrige angribere at sætte sig igennem. Sille Hansen som var med fra start i denne kamp, havde godt styr på servemodtagningen, så hun gav hæver Tess Reid gode muligheder for nu også at få centerspillet i aktion. Især Paulina Hougaard-Jensen lukrerede på dette og stod for fire pointgivende angreb. Mette Breuning fik fingrende på det meste i blokaden og stoppede således syv Holteangreb heraf en enkelt direkte til point. Det lykkedes i resten af sættet kun Holte at score et enkelt point i hver rotation, mens vi begyndte at hale ind, blandt andet i kraft af powerangreb fra Manuela Johnsen som nu for alvor var kommet i gang og havde fem vindende angreb. Vi fik kontakt ved 14-14, hvorefter de to hold skiftedes til at vinde deres side-out frem til stillingen 21-21, hvor vi med Sille Hansen som server lavede de sidste point frem til sætsejr på 25-21, på et enkelt servees samt to server som Holtes modtagere kun med stort besvær holdt i spil.

Sætsejren havde for alvor sat gang i vores spil og vi tog de gode takter med ind i andet sæt, hvor vores anfører Mette Breuning præsterede noget der sjældent ses mod Holte. En serveserie på hele ni server. Godt nok ingen der gik direkte til es, men effektive nok til at det blev lettere for vores blokader Hvor Paulina Hougaard-Jensen og Lucia Babic i fællesskab lukkede fire angreb ned, mens en fantastisk spillende libero Isabella Nielsen tog sig af langt det meste i forsvaret. End ikke to time-outs, som Holtes coach Sven-Erik ”Smølf” Lauridsen brugte ved 2-3 og 2-7 formåede at stoppe vores stime. Først ved stillingen 10-2 kom Holte endeligt ud af jerngrebet. Holte fik sundet sig og deres flotte forsvarsspil gav resultat. De halede støt og roligt ind på os, men hullet var for stort og vi kunne tage sættet med 25-21.
Holte var kommet godt i gang i andet sæt og de bragte de gode takter med ind i tredje sæt, hvor de på godt spil og en del servefejl fra vores side, tog en stor føring på 19-11, før vi på storspil fra især Lucia Babic, som producerede hele ni angrebspoint i sættet, begyndte at nærme os. Holte fik sætbold ved 24-18, men vi overlevede den og yderligere en stribe af slagsen, med Sille Hansen som server, inden de på deres sjette sætbold tog sættet med 25-23.

Holte kom også bedst fra start i fjerde sæt, vi havde svært ved at vinde angreb på kanterne, så pointene kom fra centerspillerne Paulina Hougaard-Jensen og Rocio Fortuny, som var blevet skiftet ind i tredje sæt og fortsatte i fjerde. Samt på gode back-spike angreb fra Manuela Johnsen. Samlet set var det ikke nok til at forhindre et godt spillende Holtehold i at tage en føring som udviklede sig frem til sættets afslutning ved 25-17.

Det der var startet så godt for os så nu ud til at smuldre og vi stod nu ved indgangen til det afgørende femte sæt, for alvor med ryggen mod muren. Det blev et sæt hvor den tætpakkede Stadionhal 1 blev vidne til et drama af dimensioner. De to holds tilhængere støttede højlydt deres yndlinge og vi skal ud at investere i nye trommer inden næste kamp, da skindet på flere af trommerne blev smadret under den intense støtte. En støtte der i allerhøjeste grad gav bonus.

De to hold kæmpede ihærdigt. Holte med marginalt større succes i starten og de kom først til sideskift ved 8-7. Vi udligner på en elegant velplaceret 2. gangs overspilning af Tess Reid og tager føring på et es af Sille Hansen. Holte skaber igen samling på et velplaceret lob i ”spanden”, efter en af kampens mest medrivende dueller, hvor det var tydeligt at vi kæmpede for overlevelse i finaleserien. Tre gange måtte en af vores spillere løbe flere meter uden for banen for at hente en bold ind, som i første omgang var redet i forsvaret men uden at være i kontrol. Mest spektakulært var det da Lucia Babic hentede en bold med et saksespark, flere meter bag baglinjen.

Holte kom til en 11-9 føring. Der kommer herefter en del heftige medrivende dueller, hvor ingen af holdene kan overvinde det andet holds forsvar, men pointet i stedet til slut afgøres på fejl fra et af holdene, indtil Holte får sine første to matchbold ved 14-12. Vi overlever den første på endnu et fantastisk smash af Lucia Babic, hvorefter Manuela Johnsen på et servees udligner til 14-14. Holte får ny matchbold ved 15-14 og igen bliver Lucia Babic vores redning. Holte får en fjerde matchbold ved 16-15, men fejler. Det er nu vores tur til at få matchbold ved 17-16 efter en fejl fra Holte og anfører Mette Breuning laver det afgørende point til 18-16, på en effektiv kill-block.
Ud fra jublen hos holdet og fans, skulle man tro mesterskabet var vundet. Det er på ingen måde tilfældet, men muligheden er der stadig. Fjerde finale spilles i Ny Holtehal på søndag d. 24. april kl. 15.45. Kampen er blevet rykket et kvarter, da Sport Live har fået lyst til igen at transmittere efter det fantastiske produkt de fik leveret af de to hold i onsdagens kamp. En eventuel femte afgørende kamp skal spilles i Brøndby torsdag d. 28. april kl. 19.00.