Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 1 Tess Reid hæver til angreb (Foto: INTO FOTO)Man skal hverken have dårlige nerver eller hjerte når man overværer de efterhånden traditionelle finaleopgør mellem Brøndby Volleyball Klub og Holte IF, men er man til gys og spænding, er det det helt rigtige valg hvis man vælger at overvære et opgør mellem de to rivaler, som for 10. gang møder hinanden i DM-finalen, som spilles bedst af fem kampe. 1. DM-finale der blev spillet onsdag d. 13. april var ingen undtagelse. Desværre for os blev det Holte der tog det første stik, men det var i en yderst tæt og nervepirrende 3-1 kamp, hvor tre af sættene blev afgjort med mindst mulige margin.

Vi har vundet tre ud af fire tidligere opgør i sæsonen og kom også bedst fra start i første sæt. Vores to centerspillere Mette Breuning og Pauline Hougaard-Jensen scorede flittigt ved nettet og det samme gjorde Lucia Babic på højrekanten og vi kom foran med 13-9. Desværre blev det gode netspil ikke fulgt op af tilsvarende sikkerhed i serven, hvor et forsøg på at presse Holte mest muligt, i stedet resulterede i ikke færre end syv servefejl, som stik mod hensigten holdt Holte inde i sættet og tilmed udnyttede vores fejl til at få kontakt ved 13-13. vi skiftedes herefter i nogle drabelige dueller til at tage små føringer og Holte kom først til sætbold ved 24 -23. Vi overlevede og fik selv en af slagsen ved 25-24, hvorefter Holte igen fik overtaget med yderligere tre sætbolde, hvoraf den sidste lukkede sættet med 29-27.

Det var os der igen i andet sæt kom bedst i gang. Der var stadig lidt problemer med serven, men den forbedring der var kommet, var medvirkende til at vi kunne holde en smal føring indtil Holte fik kontakt ved 12-12. Nanna Kunde og Sille Hansen som var fortsat på banen efter at være skiftet ind for Trine Kjelstrup i første sæt, fik godt styr på modtagningen og vi kom foran i Pauline Hougaard-Jensens ser, da hun leverede to esser til 16-13. Holte fik kortvarigt en føring ved 19-18, men vi slog tilbage til 20-19. Holdene kæmpede fantastisk om hver bold og serven skiftede ustandseligt indtil vi i Lucia Babics serv tog sættet med 27-25.

Holdet samles (Foto: INTO FOTO)Holte fik en god start på tredje sæt, da de i Frida Brincks serv gik fra 8-5 til 13-5. Vi kæmpede ihærdigt for at lukke hullet. Der var nu kommet godt styr på serven og det var også en god stime af Trine Kjelstrup, som var kommet tilbage på banen, som næsten fik bragt balance i regnskabet, da hun med sin hårde springserv, var kraftigt med til at bringe os fra 12-18 til 16-18, men Holte holdt føringen og tog sættet med 25-22.

Vores hæver Tess Reid, som blev kåret som bedste spiller for os, kæmpede eksemplarisk og fik fordelt boldene godt. Trine Kjelstrup var den der havde den bedste udnyttelse af de godbidder der blev serveret for hende og vi tog en solid føring på 14-8, men Holte fik på en god servestime fra Amalie Lachenmeier smidt grus i maskineriet og de tog en føring på 18-17. Vi kom dog først til sætbold ved 24-23, men Holte tog tre point i træk til sætbold ved 25-24 og tog tre bolde senere kampen med 27-25. Næstsidste point vakte stor utilfredshed da en serv blev dømt ude. En kendelse der absolut ikke var tilfredshed med i Brøndbylejren og blandt størstedelen af den tætpakkede publikumskare. En beslutning på en serv der er på eller tæt på stregen, blev taget om den var rigtig eller ej, må den interesserede selv vurdere på videoen der ligger på volleyball.dk.

Faktum er at Holte har lagt sig i spidsen af finaleserien og det er nu op til os at revancere sig når vi på søndag d. 17. april kl. 14.00 går på banen i Ny Holtehal samt når vi igen har hjemmebane onsdag d. 20. april kl. 19.00 i Stadionhal 1. Om det lykkes, vil tiden vise, men sikkert er det, at der igen er lagt op til nogle spændende kampe med stor underholdningsværdi. Troen på et mesterskab er stadig intakt hos os. Heldigvis er der klarhed over hvor der kan forbedres.