Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 12 Mette Breuning og nr. 14 Lucia Babic i en effektiv blokade (Foto: Claus Olsen)Lørdag d. 19. marts tog Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder hul på en DM semifinaleserie hvor der spilles bedst af fem kampe. Med en sejr på 3-1 over modstanderen fra ASV Elite i den første kamp har vi fået et godt udgangspunkt for det videre forløb.

Holdet er netop vendt hjem fra en USA-tour, hvor der er spillet kampe mod fire collegehold fra højeste hylde i det amerikanske collegesystem og er således yderst velforberedt på det kommende slutspillet og heldigvis er alle vendt hjem skadesfri og vi kunne således stille med fuld trup på 14 spillere til den første semifinale.

ASV lagde ud med et højt servepres, som til tider også kostede dem en del servefejl, hvilket hjalp os til at holde trit i et første sæt, hvor vores kanter ikke helt levede op til deres normale høje scoringsprocenter, hvilket på ingen måde skyldtes at der ikke var power nok i angrebene, men ASV leverede et rigtigt godt forsvarsarbejde, som afholdt os fra at tage føring i starten af sættet. Vi fulgtes således pænt ad indtil vi bagud 12-13 fik Lucia Babic til serv. Med en fantastisk springserv leverede hun en servestime på otte server, hvoraf den ene var et es og størstedelen af de andre skabte så meget ravage i ASV´s servemodtagning, at vi fik en solid føring på 20-13. En føring der holdt til sættets afslutning ved 25-17.

ASV fik luget ud i servefejlene til andet sæt og for øvrigt også resten af kampen, men vores libero Isabella Nilsen modtog nærmest perfekt og der var således også gode muligheder for hæver Tess Reid til at benytte vores to centerspillere Mette Breuning og Rocio Fortuny, som med henholdsvis syv og fire angrebspoint var utroligt godt scorende. til gengæld kneb det stadig en del med spillerne på de to kanter at slå sig igennem ASV´s forsvar. Efter en ellers perfekt start på sættet, da Lucia Babic med fortsat gode server bragte os på 5-1, fik ASV mere og mere gang i deres angreb. De indhentede os ved 16-16 og på eminent angrebsspil af søstrene Emilie og Frederikke Krogh, samt en god servestime af sidstnævnte, som indeholdt et par esser, gik ASV fra 19-22 til 25-22 og tog dermed sættet.

Nr. 14 Lucia Babic i et backspike angreb (Foto: Claus Olsen)Der blev vist volleyball på højt niveau fra begge sider og duellerne var lange og seværdige. Spændingen var også intakt, da ingen af holdene lod det andet løbe i front for alvor. Lucia Babic havde nu fundet våbnene til at overvinde ASV´s forsvar og hun var, med ikke mindre end otte vinderslag, kraftigt medvirkende til at vi det meste af sættet holdt sig i en smal føring, en angrebsstime der også gav hende titlen som kampens spiller på vores hold. En ære der tilfaldt Frederikke Krogh hos ASV. Tre spektakulære andengangs overspilninger af Tess Reid var også afgørende for sættets udfald, hvor vi efter at ASV hang på til 22-22, i Lucias Babics serveserie, som indeholdt hendes fjerde servees, gik til 25-22.

Effektiviteten i ASV´s angreb faldt en del I fjerde sæt, blandt andet som følge af godt blokadearbejde af Rocio Fortuny og samtidig var niveauet fortsat højt hos Lucia Babic og Trine Kjelstrup som var startet inde, efter at være sat på banen midt i tredje sæt. Efter en ASV føring på 7-4, vandt vi serven og Mette Breuning leverede en imponerende stime på ni server, hvor ASV kun en enkelt gang fik ordentlig styr på modtagningen, mens de øvrige bød på to esser og fem "popcorn" inden Mette på sin sidste serv fejlede og slap ASV ud af grebet, men nu med os i en føring på 13-7. Vi red videre på bølgen og tog sættet og dermed kampen med de overbevisende cifre 25-15.

Anden semifinale skal spilles i Aarhus Gl. Stadionhal tirsdag d. 22. marts kl. 20.00 og den tredje spilles på vores hjemmebane i Stadionhal 1 søndag d. 27. marts kl. 16.00. Om der også skal en fjerde og eventuelt en femte kamp til vides først når disse kampe er spillet, men følgende tidspunkter er reserveret: Torsdag d. 31. marts kl. 20.00 i Aarhus og lørdag d. 2. april i Brøndby.