Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Velkomst hos Johnsen (Foto: Steen Spangen)Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer er på en fantastisk USA-tour. En tour som byder på fire kampe på en uge mod lige så mange collegehold. En tur som har kunnet lade sig gøre med støtte fra gode sponsorer og mange private, som har villet støtte holdet i af få en fantastisk oplevelse og samtidig få en optimal forberedelse til den danske Final-4, som starter kort efter hjemkomsten til Danmark.

Efter turen over Atlanten blev vi indlogeret hos vores assistent coachs skønne forældre, som gav os en varm velkomst med Dannebrog og et hjem pyntet i Brøndbyfarverne. gul og blå og der blev indtaget et dejligt måltid mad, hvorefter spillerne holdt sig vågne i yderligere et par timer for at tilpasse sig amerikansk tid, inden de gik i de opredte senge omkring klokken syv dansk tid. Enkelte sov kun et par timer, mens andre havde bedre held med at ændre deres døgnrytme.

Allerede næste dag skulle vi efter en tur i Chicago Zoo spille den første kamp, som var mod De Paul, som er et hold fra den amerikanske Division 2. Det var tydeligt at ikke alle havde fået den fornødne søvn og led af jet-lag i større eller mindre grad og vi måtte foruden Nanna Kunde og Trine Kjelstrup,som ikke er med på turen som følge af arbejde og studier, også undvære Lucia Babic, som ikke var meldt klar efter sin skade og Paulina Hougaard-Jensen, som stadig er på "skånekost" efter sin fodskade og derfor ikke skal belastes for hårdt inden vi skal spille slutspil i Danmark. Alligevel endte de med at blive en fin kamp uden at spillet på noget tidspunkt blev prangende.

De Paul kom bedst fra start og vi kom bagud med 2-6, men efterhånden kom der lidt bedre gang i de danske ben og vi begyndte at hale ind på dem. Vi fik kontakt ved 20-20, men De Paul strammede grebet og løb fra os igen og tog sættet med 25-22.

I andet sæt kom vi bedre med fra start og langt hen ad vejen fulgte vi trop. Desværre faldt kvaliteten i modtagningen da vi kun var bagud med et enkelt point ved 14-15, og De Paul bragte sig på en enkelt opstilling foran med 20-14, før vi endelig vandt serven tilbage. De Paul hold os fra at indhente det forsømte og de vandt sættet med 25-17.

Det så også ud til at tredje sæt skulle gå til De Paul da de kom stærkt fra start med en føring på 6-0, men så var det som om vores piger så småt begyndte at vågne. Vi hold De Paul fra at øge yderligere og midt i sættet begyndte vi at gnave af forspringet på især gode angreb af Rocio Fortuny og Manuellea Johnsen og der blev kontakt ved 19-19 og de gode takter fortsatte i indskiftede Laura Thomsens serv, med et godt angreb af Mette Breuning samt gode blokader af Tess Reid og Mette, som også havde blokaden til sætsejr ved 25-21.

Det var fra start aftalt at kampen skulle gå over fire uanset udfaldet af de tre første, men tiden var skredet og De Pauls basketball hold stod for at skulle bruge banen. Det blev derfor besluttet at fjerde sæt skulle spilles til 15 point, men det skulle vise sig at det blev ganske anderledes. I et utroligt lige sæt, fulgtes de to hold ad gennem hele sættet. Libero Isabella Nielsen var kraftigt medvirkende til at De Paul ikke kunne få bolden i gulvet og hæver Tess Reid sørgede med kloge beslutninger i valget af angreb, at gøre sit til at vi vandt serven tilbage hver gang vi havde mistet den. De Paul kom først til sætbold ved 15-14, men der skulle yderligere ni sætbolde til fordelt med syv til os og to til De Paul, inden vi på sættes tiende sætbold snuppede sættet med 25-23 i en utroligt underholdende og spændende afslutning. Der blev dermed alligevel spillet et fuldt sæt mens basketholdet pænt ventede og tak for det