Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 1 Tess Reid og nr. 12 Mette Breuning i en blokade (Foto: Lars Rasmussen)Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder gik noget amputerede ind til grundspillets sidste kamp og de måtte da også helt til et afgørende femte sæt, da de søndag d. 6. marts besejrede Amager VK med 3-2.

Det har i et stykke tid set ud til at vi ville snuppe førstepladsen i grundspillet og allerede inden søndagens kampe var det en realitet. På den baggrund havde vi tilladt fire af vores spillere at tage i forvejen til USA, hvor resten af holdet tager afsted dagen efter kampen mod Amager. At de to angrebsstærke kantangribere Lucia Babic og Trine Kjelstrup så heller ikke kunne være med pga. af henholdsvis skade og arbejde, var ikke helt med i planerne og Paulina Hougaard-Jensen som først for nylig er kommet sig over en længerevarende skade var godt nok med i truppen, men skulle så vidt muligt spares for at kunne være på toppen når holdet på en uges turné i USA skal møde fire stærke collegehold. Den brugbare trup på dagen, var således skrumpet ind til otte og blandt disse var også Emma Coudon som er tilknyttet holdet som træningsspiller, men pga af tidskrævende studie normalt ikke deltager i kampe.

Nr. 14 Rocio Fortuny i et angreb (Foto: Lars Rasmussen)Holdets to liberoer var blandt de fire der var draget afsted, så i stedet blev Nana Kunde udpeget til denne vigtige opgave, hvilket hun gjorde fint i forhold til det minimum hun har trænet funktionen. Rocio Fortuny som normalt spiller center, var rykket på højrekanten og centerpladsen var i stedet overtaget af Sofie Østerberg der først blev indlemmet i truppen ved årsskiftet. Den anden centerplads blev besat af anfører Mette Breuning og de to venstrekantspillere var Sille Hansen der som oftest har den plads og Laura Thomsen. Til at styre spillets gang var det som i de fleste kampe Tess Reid. Hendes hæverkollega Tajma Muharemovis var i USA, men hun holdt heldigvis højt niveau kampen igennem.
Den uvante opstilling gav en del udfordringer i starten, hvor især samarbejdet omkring servemodtagningen gav nogle problemer, så efter en nogenlunde lige start, fik Amager skabt et hul til 11-6. Det blev udbygget yderligere til 20-10 og sættet skulle helt til 23-13, før vi i Tess Reids serv fik kappet en pæn bid af forspringet og kom på 23-19. Det var dog for sent vi kom i gang og Amager tog sættet med 25-23.

Amager red videre på bølgen ind i andet sæt, hvor de kom foran med 5-0, men organiseringen hos os var nu bedre og vi fik kontakt ved 8-8. De to hold kørte herefter parløb frem til 13-13, hvor vi støt og roligt på blandt andet en række gode blokader samt godt angreb af Sille Hansen og Mette Breuning trak fra og tog sættet 25-18.

Det trofaste hjemmepublikum troede nu at der var styr på begivenhederne, men efter at de to hold igen lå side om side et godt stykke ind i tredje sæt, var det et godt kæmpende Amagerhold der havde momentum og fra 8-8 var det dem der trak fra og deres tur til at tage et sæt med 25-18.

Der blev vist godt forsvarsspil fra begge sider og gennem nogle til tider lange dueller arbejdede de to hold sig frem til 9-9. Laura Thomsen servede fra 10-11 til 15-11, hvor Emma Coudon kom ind for at stabilisere modtagningen og Sofie Østerberg sørgede med en god servestime som indeholdt to esser, for at bringe os på 19-12, godt hjulpet på vej af en godt spillende Rocio Fortuny ved nettet. Forspringet gav den fornødne ro på spillet og vi tog sættet med overbevisende 25-16. hvorefter vi skulle til et afgørende femte sæt.

Et pænt ryk blev igen taget med Sofie Østerberg i serven, hvor vi gik fra 5-4 til 10-4 og den ellers så intense spænding, som oftest følger med et afgørende sæt udeblev og vi kunne lukke kampen med 15-7.

Turen går nu til USA og efter nogle forhåbentlig gode kampe og ditto oplevelser "over there" håber vi på at vende endnu mere skarpe hjem fire dage før vi formodentlig skal spille første semifinalekamp mod ASV Elite i en serie der spilles bedst af fem kampe. Det endelige program lægges først når de sidste hold har afsluttet grundspillet.