Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 6 Isabella Nielsen i en sikker servemodtagning (Foto: INTO FOTO)Det var et voldsomt afbudsramt Brøndby mandskab der lørdag d. 26. februar sikrede sig førstepladsen i Volleyligaens grundspil med en 3-1 sejr over de nuværende mestre fra Holte IF. Der var således afbud fra den skadede Lucia Babic, Nanna Kunde som er hængt op af sit civile job, Sille Hansen der er ramt af sygdom og Charléne Manuela Johnsen, som pga af et ønske om at begynde på et amerikansk college i næste sæson er ramt af et amerikansk kvote system, som begrænser antallet af kampe hun må spille i indeværende sæson og derfor forsøges den stærke angriber sparet indtil slutspillet. Hun var således også med til dagens kamp, men det lykkedes endnu en gang at holde hende ude af spil, da de øvrige klarede opgaven.

Alle fire spillere bestrider normalt pladserne på kanterne og det var derfor i stil med torsdagens 3-2 gyser over ASV Elite, nødvendigt at stille op i en noget alternativ opstilling, med hæver Tajma Muharemovic på en venstrekant og centerspiller Rocio Fortuny på en højrekant, mens de fire øvrige pladser blev besat af spillere der var på vante pladser, således Trine Kjelstrup på den anden kantplads, centerspillerne Mette Breuning og Paulina Hougaard-Jensen, hæver Tess Reid og libero Isabella Nielsen.

Både Tajma Muharemovic og Rocio Fortuny udfyldte deres uvante pladser til fulde. De lå begge på killprocenter på 33%. Til sammenligning lå Holtes to stærke kanter Mikala Mogensen og Brooke Seman på 24% og 30%. En sådan sammenligning er selvfølgelig ikke helt fair, da antallet af vundne angreb selvfølgelig også hænger sammen med modstandernes blokader og forsvar og her er Brøndby beriget af to af landets bedste blokadespillere Paulina Hougaard Jensen og Mette Breuning, som ligger henholdsvis nr. 1 og 4 på forbundets officielle blokstatistik, samt en fantastisk spillende libero Isabell Nielsen, som når selv de mest umulige bolde.

Nr. 1 Tess Reid i en hævning til nr. 11 Pauline Hougaard-Jensen (Foto: INTO FOTO)De to hold skiftedes i første sæt til at tage små føringer frem til stillingen 13-13, hvor Holte i to rotationer på blandt andet gode server af stortalentet Frida Brinch og Amalie Lachenmeier gik til en solid føring på 21-14. En føring som vi fik elimineret da Trine Kjelstrup gik til serv og med Danmarks hårdeste springserv skabte så store problemer for Holtes modtagning, at deres angreb blev overkommelige for vores forsvar, så der kunne laves modangreb. Især lagde kampens spiller fra Brøndby Tess Reid utrolig flotte hævninger til rette på midten, til Paulina Hougaard-Jensen, som vandt seks ud af syv angreb med nogle flot vinklede smash. Vi nåede helt frem til en marginal føring på 23-22, men Holte sluttede bedst og tog sættet med 26-24.

Vi lagde bedst fra land i andet sæt, hvor vi, på en effektiv servestime af Mette Breuning, igen gav Holtes ellers normalt så gode modtagning en del problemer og nåede frem til en føring på 5-1. Glæden var dog kort, da indskiftede Frederikke Røjgaard hos Holte, gav os tilsvarende problemer, så Holte overtog føringen med 7-5. Vi fik om sider stoppet Holtes offensiv, hvorefter Tess Reid gik til serv. Hun lavede et servees og stod yderligere for serven frem til 8-7. Herfra skiftedes de to hold med at tage føringen, i drabelige dueller med godt spil fra begge sider og især flot blokadespil af Paulina Hougaard-Jensen som seks gange stoppede Holtes angreb med sine effektive blokader, hvoraf to af dem gik direkte til point. Ved Føring til os på 21-19, blev Laura Thomsen indskiftet og hun udfyldte sin opgave som servespecialist perfekt, da hun i en stime på fire server indeholdende et es, lagde det afgørende pres på Holtes modtagning og vi kunne tage sættet med 25-19.

I tredje sæt lagde vi os i front fra start og føringen blev støt udbygget indtil den var størst ved 20-13. I angrebet var Trine Kjelstrup dominerende med seks vindere, heraf to på backspike. Paulia Hougaard-Jensen dominerede ved nettet, hvor hun vandt fem angreb og Mette Breuning udviste stor styrke i blokaden, hvor hun stod for tre blokpoint. Vi hold fast i føringen og sluttede endnu en gang sættet med de overbevisende cifre 25-19.

Den alternative men dog yderst velfungerende opstilling blev også den headcoach Dan Pawlikowsi lod gå på banen til 4. sæt og det tændte mandskab levede fortsat op til tilliden. Godt nok startede Holte bedst og kom på 4-0, men vi fik overtaget i Tajma Muharemovics serv da hun i en stime på fem server lagde grunden til et forsvar og modangreb hvor især Trine Kjelstrup var flyvende med ikke mindre end 9 pointgivende angreb i sættet. Vi tog en føringen på 12-9 som vi ikke afgav igen og lukkede dermed kampen med 25-21.

Med kampen er vi med en enkelt kamp tilbage, sikret førstepladsen i Volleyligaen, hvilket giver en hjemmebanefordel i semifinalen, hvor der spilles bedst af fem kampe, med hjemmebanefordel til bedst placerede hold i grundspil i første, tredje og en eventuel femte afgørende kamp samt en tilsvarende hjemmebanefordel hvis det skulle lykkes at komme i DM-finalen.

Sidste kamp i grundspillet er på hjemmebane mod Amager, søndag d. 6. marts kl. 14.00. Allerede dagen efter tager Brøndby til USA, hvor forberedelserne til slutspillet står på kampe mod fire stærke collegehold.