Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Brøndbyholdet pokal overrækkelse (Foto: INTO FOTO)Brøndby Volleyball Klubs kvinder vinder landspokalen med 3-0 over Holte IF efter en utroligt velspillet kamp. Det var en fornøjelse af se hvordan holdet udfoldede sig i en skøn kulisse som Ceres Park i Aarhus lagde hal til lørdag d. 5. februar. Nu igen med masser af publikum på lægterne.

Der var på forhånd stor spænding om kampens udfald, da holdene i deres to indbyrdes opgør i Volleyligaen er løbet med en sejr hver og der er da også stor garanti for masser af godt spil og spændende dueller når de to ærkerivaler møder hinanden, som de nu har gjort i ni ud af de seneste elleve pokalfinaler, med os som sejrende hold seks gange. Dejligt var det, at Corona ikke fik indflydelse på kampen, da begge hold kunne stille med fuldt mandskab.

Vi kan glæde os over at have en bred trup af spillere, som alle kan gå ind og gøre en forskel og som giver mulighed for kamptræning på højt niveau, hvor der står højt kvalificerede spillere på begge side af nettet. En trup der også gav mulighed for at holde spillere som Paulina Hougaard-Jensen og Manuella Johnsen på bænken i fredagens semifinale. To spillere, som begge havde afgørende indflydelse på resultatet i finalen, men overordnet var det kollektivet på banen der sejrede. Et faktum som coachteamet med Dan Pawlikowski i spidsen kan være stolte af at have formet.

En finale giver ofte nerver og det var muligvis også årsag til en knap så heldig start for os. Serverne blev presset for hårdt og servefejl gav Holte fire ud af deres syv første point. Heldigvis fungerede angrebet perfekt og serven blev hurtigt vundet tilbage og vi kunne holde en marginal føring frem til 21-21, hvor Holte fik kontakt efter effektive angreb fra især Mikala Mogensen og det 18-årige stortalent Frida Brinch.
Holdene skiftedes fortsat til at vinde point og i en neglebidende afslutning hvor Isabella Hegelund Nielsen var flyvende i forsvaret, tog vi sættet med 26-24 efter at Holte havde overlevet den første sætbold ved 24-23. Ved nettet var Paulina Hougaard-Jensen utrolig effektiv og det var ikke til at se, at hun på grund af en langvarig fodskade kun har spillet en enkelt kamp tidligere for holdet. Hæver Tess Reid fandt hende gang på gang med millimeterpræcise hævninger, som Paulina omsatte til seks point. På venstrekanten var en kampsulten Manuella Johnsen i hopla og omsatte den opsparede energi i det ene kraftbetonede slag efter det andet.

Det vundne første sæt gav os den fornødne ro og samtidig blod på tanden til at præstere endnu bedre. Godt hjulpet på vej af skønne gulklædte fans som havde taget trommerne med til Aarhus, præsterede vi vores vel nok hidtil bedste angrebsspil. Lucia Babic som gennem hele weekenden imponerede lagde ud med at vinde hendes fem første angreb og i serven toppede hun sin indsats med tre esser. Vi fik et hul ved 7-3 en føring der hold frem til 20-16, hvor vi i en slutspurt tog fem point i træk frem til 25-16. Som om det ikke var nok med de velfungerende angribere hun havde at vælge imellem, supplerede Tess Reid selv med tre pointgivende anden gangs overspilninger.

Et stadig godt kæmpende Holtemandskab, som havde roteret deres opstilling nogle pladser, kom bedst fra start i tredje sæt og tre servefejl i træk fra os var med til at de kunne tage føringen med 10-7. Det var stadig Holte der førte ved 17-16, hvor Sille Hansen gik til serv og med en flot servestime som også indeholdt et es, var kraftigt medvirkende til At vi fik overtaget med 21-17. Ved nettet havde både Mette Breuning og Paulina Hougaard-Jensen fået indstillet deres blokader godt i forhold til den roterede opstilling og de stod således for henholdsvis to og tre kill-blocks. Sidstnævnte vandt fire ud af sine fem angreb og en med hævninger godt fodret Manuella Johnsen stod for seks point. Det var også hende der under vil jubel lukkede sættet til 25-21.
Brøndbyholdet - tak til fans (Foto: INTO FOTO)I forbindelse med pokal- og medaljeoverrækkelsenn til de glade spillere og trænere, fik Lucia Babic fuldt fortjent æren af at få overrakt pokalfighter pokalen for en sublim indsats.

Efter at have overværet herrefinalen, som blev vundet af Gentofte i en spændende 3-2 sejr over Middelfart, gik turen hjem til en glad fejring af pokalmesterskabet, men efter en fridag mandag, står den igen på hård træning i bestræbelserne på at bevare 1. pladsen i Volleyligaen, hvor næste kamp byder på endnu en tur til Aarhus, når modstanderen er ASV Elite lørdag d. 12. februar kl. 15.00.