Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 6 libro, Isabella Hegelund Nielsen lavede et suverænt forsvarsarbejde (Foto: INTO FOTO)Det er sjældent man smiler når man har tabt, men det var ikke desto mindre tilfældet da Brøndby Volleyball Klub fredag d. 3/12 led sæsonens første nederlag. Det var vel at mærke ikke en kamp mod et dansk hold i Volleyligaen, men derimod mod Hylte-Halmstad der lige som Brøndby er ubesejrede i den hjemlige turnering. Det var således kampen om hvem der her og nu står stærkest i de to nabolande. Kampen var en del af Øresundsligaen, som vi har taget initiativ til at genoplive efter at den som følge af Corona har ligget død i et stykke tid. Den utroligt velspillede kamp bød på alt hvad man kan ønske sig af kraftfulde angreb, sublimt forsvar og deraf følgende lange intense dueller, som fik selv det svenske dommerpar til at lægge formalia til side og klappe af de to holds medrivende dueller. Hylte-Halmstad vandt kampen 3-1, men ikke desto mindre var der stor tilfredshed hos os i Brøndby, som netop har været med til at genopstarte ligaen for at få sådanne udfordringer. Så havde det også mindre betydning, at man var nødt til at bevæge sig gennem de snefyldte veje til Halmstad på en fredag aften.

Nr. 1 Tess Reid spillede fantastisk og blev kampens spiller (Foto: Niklas Persson)Man skulle måske tro at vores spillere var mærket af at have spillet en Volleyligakamp mod Gentofte aftenen før og havde været på studie og job om dagen, men det lod pigerne spil sig på ingen måde mærke af. Det var en kamp de havde set frem til og de lagde ud med sprudlende angrebsspil godt sat op af Tess Reid, som da også blev kåret som bedste spiller for os. Vi bragte os til en hurtig føring med 9-4 og selv om H-H fik kontakt igen ved 10-10, lod pigerne sig ikke ryste. Tess Reid brillerede med tre point på 2. gangs overspilninger og angriberne gjorde det godt på de to kanter. Vi trak fra og kom på 19-15. Rocio Fortuny pressede med en god lille servestime som også indeholdt et es og vi kom på 22-16 og i Rotationen efter kunne vi i Lucia Babics serv lukke sættet med 25-18, da H-H havde en sjælden fejlsmash i nettet på en back-spike.
H-H lod sig ikke ryste og deres talentfulde unge hæver Hilda Goustafsson fik for alvor sat gang i deres tre brasilianske angribere, hvoraf især deres venstre kant Milca Lubieska Da Silva var fuldstændig ustoppelig og fik prisen som bedste spiller hos Hylte-Halmstad. Efter en start med ligelig fordeling af pointene, tog H-H et ryk fra 9-7 til 13-7 og selv om der blev kæmpet godt på vores side, beholdt H-H overtaget og øgede yderligere frem mod sættets afslutning ved 25-15.

Det overbevisende andet sæt, fik på ingen måde H-H til at prøve andre spillere på banen og de spillede således også med de samme spillere gennem hele kampen. Vi havde en noget usikker start på tredje sæt og lavede et par uprovokerede fejl som var med til at give H-H en 7-1 føring. Der skulle således kæmpes utroligt hårdt på vores side for at komme tilbage i sættet og det blev der. libero Isabella Nielsen præsterede det vel nok bedste forsvarsspil hun har haft i sæsonen. Det ene hårde angreb efter det andet holdt hun fra at gå i gulvet. I angrebet viste Trine Kjelstrup sin store styrke og scorede seks point . Mette Breuning agerede levende plankeværk ved nettet og stoppede adskillige svenske angreb og mod slutningen af sættet steppede Manuella Johnsen op og leverede fem point på seks angreb. Det lykkedes os således at indhente det tabte og få kontakt ved 23-23. Der blev fightet eksemplarisk på begge sider af nettet, men på den fjerde sætbold måtte vi se sættet gå til H-H med 28-26.

Det spektakulære spil fortsatte i fjerde sæt. Vi havde en marginal føring ved 7-6, men kort efter overgik den til H-H da de fik en lille stime frem til 13-8. Der blev præsteret flotte centerangreb af Mette Breuning og Rocio Fortuny og fra bænken arbejde Dan Pawlikowski godt med udskiftningerne og brugte som i tredje sæt alle sine seks udskiftninger, tre spillere, Tajma Muharemovic, Laura Thomsen og Sille Hansen som hver især blev sendt ind for at udføre specifikke opgaver inden der igen blev skiftet tilbage. Udskiftninger der alle havde den ønskede effekt og vi fik kæmpet os tilbage til 23-23. Der blev kæmpet ihærdigt for at at bringe kampen ud i et femte sæt, men i en hektisk duel, hvor der var fantastiske redninger på begge sider af nettet, måtte vi se os slået 25-23, da H-H endelig fik succes med at vinde bolden da den passerede nettet for 13. gang.

Der var en fantastisk stemning efter kampen. Det er sådanne kampe spillerne træner hårdt for næsten hver dag i ugen og de ser allerede frem til når Hylte-Halmstad kommer på besøg i Brøndby d. 15. januar, hvor det forhåbentlig bliver endnu en spændende kamp.

Det er muligt det ikke er den fulde sandhed, men når en dommer der netop har dømt Champions League siger at det var den bedste damekamp han har dømt i 25 år, så tager vi det til os med stolthed.

Næste opgave er på hjemmebane, når ASV Elite kommer på besøg i Stadionhal 1 lørdag d. 11. december kl. 14.00.