Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 2 Tajma Muharemovic udfører en springhævning (Foto: Niklas H. Persson)Onsdag aften d. 17. november tog Brøndby Volleyball Klubs damer turen over broen til Sverige, for at møde Lunds Volley i Øresundsligaen. I det første opgør på dansk grund, blev det en 3-1 sejr til os, så der var en del spænding om hvilken indflydelse den svenske hjemmebane ville få. Da turen til Lund desuden blev forsinket med mere end en halv time på grund at et større færdselsuheld på motorvejen, som sænkede farten til gå tempo, blev opvarmningen ikke helt så struktureret som normalt, men da først kampen gik i gang var det er fokuseret hold, der hjembragte en 3-0 sejr, der kun for alvor var i fare i 2. sæt.

Sille Hansen var ramt af sygdom og da de to centerspillere Emilie Højland og Pauline Hougaard-Jensen stadig er ude med skader, blev det valgt at holde Laura Thomsen ude fra start, da hun kan gå ind både som kantangriber og som center. Tajma Muharemovic var udset til at varetage hæverpladsen og det gjorde hun så fremragende, at hun holdt Tess Reid på bænken i hele kampen. Det var også Tajma der med en god presset serv lagde grunden til en 4-0 føring før Lund kom til fadet. Lund havde tilsyneladende udvalgt Charléne Manuella Johnsen som servemål, men "Manu" modtog rigtig godt hvilket Tajma Muharemovic benyttede til især af få Lucia Babic i spil. Hun kvitterede for dette med seks pointgivende angreb. Efter at have vist sine evner ved nettet, gik Lucia Babic til serv ved føring 19-13 og også her viste hun at hun havde en god dag. Hun lagde ud med et servees og af de efterfølgende fem server, var der kun en enkelt, som Lund fik perfekt frem. Det gjorde det betydeligt lettere for vores forsvar at forudse angrebet, så det kunne vendes til eget angreb, nu med Mette Breuning som dominerende ved nettet, hvor hun også lukkede sættet ned med en effektiv blokade til 25-13

Nr. 15 Lucia Babic i et kraftfuldt angreb (Foto: Niklas H. Persson)Selv om cifrene fra første sæt var overbevisende, var der på ingen måde tale om en ensidig forestilling. Undervejs var der flere fantastiske dueller og Lunds dygtige og godt fightende hæver kunne få sat gode angreb op på selv skæve modtagninger. Det var , da også tæt på at give gevinst i et spændende 2. sæt, som startede meget lige. Vi fik en føring på 12-9 i Mette Breunings serv, men Lund fik kontakt igen ved 14-14, men Trine Kjelstrup var forrygende og med ikke færre end otte angrebspoint i sættet var hun kraftigt medvirkende til at vi igen kunne trække fra og ved 24-20, burde vi nok have lukket sættet inden der for alvor kom spænding om udfaldet, men Lund og ville ikke overgive sig. Begge sider kæmpede indædt og Lund var således også vinder f kampens længste duel, som gik over nettet ikke færre end 17 gange før Lund gik på 21-24. Lund fik kæmpet sig op på 24-24, før vi fik succes med at lukke sættet til 26-24, først af en blok fra "Manu" og derefter på et kraftfuldt centerangreb af Mette Breuning på en perfekt hævning fra Tajma Muharemovic.

Lucia Babic som havde været lidt mere anonym i 2. sæt var nu igen flyvende i 3. sæt. Hun knaldede således tre angreb i gulvet inden hun ved stillingen 5-5 gik til serv og her fortsatte hun med at udvise stor effektivitet. Ud af en stime på otte server præsterede hun Ikke færre end fire serveesser, hvilket bragte hende op på syv af slagsen for hele kampen. Vi fik en føring på 12-5, inden en servefejl slap Lund fri af grebet. Laura Thomsen som i dette sæt var sat på banen som centerspiller bidrog med et par point og vi holdt syv points føringen frem til 24-17, hvor vi igen havde svært ved at lukke kampen. Der skulle fire matchbolde til før Lucia Babic lukkede kampen med et back spike til 25-20.

Næste opgave er søndag d. 21. november når Brøndby i landspokalens 1/8-finale skal møde ASV Elite.2 som ligger ubesejrede i 1. division.