Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Brøndby i jubel over vundet angreb Foto: INTO FOTO)

Lørdag d. 23. oktober blev dagen for årets første store styrkeprøve mellem Brøndby Volleyball Klub og Holte IF. De to hold har delt danmarksmesterskaberne mellem sig i de seneste mange år og man skal helt tilbage til 2010, før der var et andet klubnavn på DM-pokalen, idet Fortuna Odense det år løb med mesterskabet.

Der er naturligt nok store forventninger til disse topopgør, som giver det første fingerpeg af hvordan styrkeforholdet er. Med en 3-1 sejr blev det Brøndby der tog det første stik..

Desværre var der ingen af holdene der kunne stille med fuldt mandskab. Holte var ramt af  sygdom og mangler at få spilletilladelse til en ny Amerikaner og på vores hold er der stadig noget tid til at de to centerspillere Pauline Hougaard Jensen og Emilie Højland bliver klar til kamp, men ikke desto mindre blev det en meget seværdig kamp, med mange lange duller.

Nr. 12 Mette Breuning får en hævning fra nr. 1 Tess Reid (Foto: INTO FOTO)Første sæt blev meget lige. Vi virkede en smule nervøse og satsede i perioder for hårdt på at vinde pointene, så det i stedet blev til at del uprovokerede fejl. De to hold kørte parløb gennem hele sættet. På midten glimrede Mette Breuning med flere spektakulære angreb flot lagt til rette af vores amerikanske hæver Tess Reid, mens det kneb lidt mere på de to kanter. Vi var i front ved 23-22, men så satte Holte en slutspurt ind og lavede de sidste tre point til 25-23.

I andet sæt fik vi luget godt ud i fejlen. Ikke mindre en 13 point havde vi foræret Holte i første sæt, ved slag ud af banen, servefejl og netfejl, De uprovokerede fejl blev nu holdt nede på fem og det blev langt mere op til Holte selv at producere point. Hos os stemplede Trine Kjelstrup og Lucia Babic ind med flere flotte angreb og Tess Reid udnyttede nogle præcise fremspilninger til nogle flotte angreb på 2. bolden. Brøndby rykkede støt og roligt fra og fik sætbold ved 24-17. Holte nåede et pynte en del og sættet sluttede 25-20.

Vi forsatte med at holde fejlprocenten nede og det resulterede i at vi igen kunne rykke fra og havde den største føring ved 12-5. Holte havde et eksemplarisk og godt kæmpende forsvar og der måtte arbejdes hårdt og med stor tålmodighed for at hive pointene hjem. Servemodtagningen var ikke helt i top, men en godt fightende hæver Tess Reid fik selv på de skæve modtagninger formået at lægge nogle yderst præcise og ofte overraskende hævninger, som gjorde det svært for Holtes blokade. En indsats der var med til at indbringe hende prisen som bedste spiller hos Brøndby. Den tilsvarende pris på Holtes hold gik til hæver, Nikoline Mogensen, som kæmpede ihærdigt for at holde Holte inde i kampen. Selv om Holte krøb nærmere holdt vi føringen og tog sættet med 25-21.

Laura Thomsen sørgede i tredje sæt for med en velplaceret serv, at lægge et pres på Holte, som gjorde spillet lettere at læse for vores forsvar, hvor Isabella Hegelund Nielsen havde flere fantastiske forsvarsaktioner. Vi gik i front med 7-1 på blandt andet fantastisk spil at Mette Breuning, som stod for flere point i både angreb og blokade. Vi udbyggede føringen frem til 15-5 og den afstand blev med små udsving fastholdt frem til 25-16, hvor vi kunne strække hænderne i vejret i jubel over at have taget første stik i topstriden.