Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Brøndbys Volleyligadamer (Foto Lars Rasmussen)
Endelig oprandt dagen, hvor Brøndby Volleyball Klub kunne sætte deres Volleyligadamer på sæsonens første prøve. Det blev en sæsondebut, der med en overbevisende 3-0 sejr over det nyoprykkede DHV Odense, til fulde levede op til de forventninger der er til den kommende sæson.

Det var dog ikke uden kriller i maven, at vores piger drog til den fynske hovedstad. DHV Odense består af dygtige spillere af egen avl, men også af nogle af de bedste spillere fra Fortuna Odense, som trak deres hold fra ligaen i forrige sæson. Dertil flere talentfulde spillere der har haft top resultater på beachvolley banerne. Alt i alt et hold som må forventes at kunne klare sig fint i ligaen.

DHV Odense kom da også godt fra start og nåede at have en smal føring på 8-7 i første sæt, før vores nye amerikanske hæver Tess Reid med sin velplacerede serv skabte grundlaget for en 13-8 føring. DHV fik kæmpet sig tilbage og fik kontakt ved 20-20, før vores hjemvendte powerserver Trine Kjelstrup stod for serven til sættets slutcifre på 25-20.'

Generelt gjorde vores gode server ondt på DHV. I andet sæt var det således Sille Hansen der stod for serven da vi rykkede fra 4-4 til 9-4 og anfører Mette Breuning øgede yderligere fra 18-12 til 23-12 og kort efter havde vi taget sættet med 25-16.

Vi fortsatte med det høje pres i tredje sæt, hvor slutcifrene blev på overbevisende 25-12. Det var således et tilfreds Brøndbymandskab der kunne vende næsen hjemad. Lettet over at sejren kunne tages hjem til trods for at man til kampen ikke kunne råde over Manuella Johnsen, som var optaget af sit studie, samt Rocio Fortuny, Paulina Hougaard-Jensen og Emilie Højland, som endnu ikke er kommet sig over skader.

Næste opgave bliver sæsonens første hjemmekamp, hvor Amager VK besøger Stadionhal 1, lørdag d. 9. oktober kl. 14.00.

Vi har haft en pæn udskiftning i truppen, både hvad angår trænere og spillere. Holdets australske træner Lauren Søderberg så sig nødsaget til at rejse hjem til Australien, med det lykkedes at finde kvalificeret afløsning. Der er således lavet aftale med det amerikanske ægtepar Dan og Coley Pawlikowski, som indgår i holdets trænerteam. De to var i sidste sæson trænere for henholdsvis Gentofte danmarksmestre for herrer og Gentofte damernes sølvvindere.

I spillertruppen er der kommet tilgang af libero Isabella Hegelund Nielsen, og de to kantangribere Laura Thomsen og Chárlene Manuella Johnsen, som alle er fulgt med trænerteamet fra Gentofte. Chárlene toppede sidste års turnerings statistik over flest vundne angreb og har for øvrigt tidligere spillet hos os inden hendes afstikker til Gentofte.

To andre Brøndbyspillere er vendt hjem efter en tur til udlandet. Trine Kjelstrup vender tilbage efter tre år som professionel i henholdsvis Pölkky Kuusamon i Finland, Vasas Röplabda i Ungarn og TS Volley Düdingen i Schweitz. Topklubber i hvilke hun har været bærende kraft og hun vender således også hjem med værdifuld erfaring fra deltagelse i Champions League med sin ungarske klub.

Centerspiller Paulina Hougaard-Jensen vender ligeledes tilbage efter fire år på det amerikanske tophold Colorado State University, hvorefter det blev til en kontrakt i tyske Aachen. Et eventyr der desværre blev stoppet af et træthedsbrud i foden. En skade der er i bedring, men endnu ikke nok til at Brøndby vil sende hende på banen. Ligeledes på centerpladsen er der kommet tilgang af Emilie Højland fra Vestsjællands VK.

På hæverposten har vi lavet aftale med den dygtige Amerikaner Tess Reid, som kommer fra Loyola Marymount Univerity.

Fra sidste års trup er der genvalg til 19-årige Sille som i sidste sæson fik debut på A-landsholdet og den ligeledes 19-årige Tajma Muharemovic, diagonalspiller Lucia Babic samt de to centerspillere Mette Breuning og Rocio Fortuny.