Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 7 Julie de Blanck i et angreb (Foto: Lars Rasmussen)
Det lykkedes ikke Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder at presse bronzeserien ud i en tredje og afgørende medaljekamp. I et spændende 2-3 nederlag måtte vi onsdag d. 31. marts se os besejret i den anden kamp og det var dermed VK Vestsjælland der med to sejre kunne få bronzemedaljerne hængt om hallen. Stort tillykke til VKV med klubbens bedste resultat.


Inden kampen gik i gang, blev en del af årets hold offentliggjort. som følge af Corona, er offentliggørelsen i år delt op i to afdelinger, for at begrænse antallet af folk i hallen. De resterende spillere på årets hold bliver offentliggjort ved den anden finale mellem Holte IF og Gentofte Volley. Fra VK Vestsjælland var det stortalentet Clara Windeleff, som blev kåret som både årets kantangriber og årets unge spiller under 21 år. fra os var det vores anfører Mette Breuning, der blev kåret som årets centerspillere og kroatiske Lucia Babic der modtog æren som årets diagonalspiller. Samme Lucia, som gennem sæsonen har været en af de afgørende spillere på holdet, var naturligt nok savnet i de to bronzekampe, som hun måtte melde afbud til på grund af alvorlig sygdom i den nærmeste familie. En beslutning, som der er fuld forståelse for i Brøndby og vi sender de varmeste tanker til Lucia og hendes familie.

Vi var fuldt bevidste om kampens vigtighed og vi lagde da også ud med flot spil, der blev grundlagt af gode server fra Tajma Muharemovic, hvis serv var kraftigt medvirkende til at vi kunne gå fra 2-2 til 9-2. Føringen blev yderligere udbygget til 17-8 af to serveesser fra Sille Hansen. VKV vandt det efterfølgende point og derefter smed de for alvor grus i maskineriet med fantastiske server, som har bragt fire af deres spillere på de fire første pladser i forbundets officielle servestatistik. Langsomt gnavede VKV af vores forspring og Emma Gylling Nielsen stod for serven, i en sidste VKV stime fra 20-22 til 25-22.

Nr. 12 Mette Breuning i et angreb (Foto: Lars Rasmussen)Starten på andet sæt blev noget mere lige og de to hold fulgtes ad frem til 9-9, hvor VKV tog en ryk frem til 13-9. En forspring der blev udbygget yderligere frem til sættes afslutning ved 25-17.

Vi havde nu ryggen mod muren og var tvunget til at tage de resterende tre sæt. Det var også tydeligt, at vi havde viljen og på ingen måde havde tænkt os at opgive medaljechancen. Flotte oplæg af Tajma Muharemovic til Mette Breuning og Julie de Blanck på midten, var medvirkende til at give os en føring på 12-5. Den pæne føring holdt frem til 20-16, hvor det igen var VKV´s Emma Gylling der med en effektiv serv pressede os i bund og VKV overtog føringen med 22-20. Vi kæmpede os tilbage til 22-22, men VKV holdt fast og fik en matchbold ved 24-23. Vi overlevede og i Sille Hansens serv tog vi det afgørende ryk og fik med 26-24 kampen sendt ud i endnu et sæt.

I fjerde sæt var det endnu engang Tajma Muharemovic der med en presset serv gav VKV problemer og med gode blokader af Julie de Blanck og Emma Burton tog vi en føring da vi gik fra 1-5 til 8-5. I angrebet var Mette Breuning og Julie de Blanck stadig yderst effektive og også Emma Burton på kanten var kommet godt i gang. Desværre var VKV´s angribere også godt kørende og de fik lukket hullet, hvorefter vi kørte parløb frem til en føring til os på 22-21, hvor vi tog de resterende point til 25-21.

Kampen skulle nu ud i et afgørende sæt og medaljehåbet levede stadig. VKV kom først til sidebyt ved 8-7 og de to hold havde stor ære af drabelige dueller, hvor de skiftedes til at score et enkelt point. Indtil VKV under stor jubel ved 13-12, tog de sidste to point til den bronzegivende sejr ved 15-13.

Naturligt nok var vi skuffede, men på baggrund af de problemer holdet er røget ind i undervejs, er vi stadig stolte af vores sæson. Udover at være kommet i medaljespillet, kan vi også glæde sig over en plads i landspokalfinalen og desuden har vi for alvor fået nogle af vores unge talenter bragt på banen. Vores to 18-årige talenter Tajma Muharemovic og Sille Hansen er gået fra at være indskiftningsspillere, til under Lauren Søderbergs ledelse, nu at være bærende kræfter på banen og den præstation er da heller ikke gået upåagtet hen. De er således begge udtaget til A-landsholdets bruttotrup, sammen med vores anfører Mette Breuning, som har været en del af landsholdstruppen i en årrække. Det bliver spændende at følge, om de opnår en plads i den endelige trup, som skal spille EM-kvalifikation til maj.