Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 4 libero Freja Barkler i en forsvarssituation (Foto: Lars Rasmussen)
Lørdag d. 6. februar spillede Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder sig for ottende gang i en landspokalfinale med en sejr på 3-0 over ASV Elite.

Alle pokalfinalerne har været mod de evige rivaler fra Holte IF og det bliver også dem der står på den anden side af nettet når finalen skal spilles. Holte er regerende pokalmestre og det er også dem der ligger nummer et i Volleyligaen, men vi har vundet fem af de otte finaler og vi er det eneste hold der har slået Holte i Volleyligaens grundspil, så der er lagt op til et brag af en kamp når finalen spilles i slutningen af måneden.

ASV lagde godt fra start i første sæt, hvor de tog en føring på 3-0, men Freja Barkler som var tilbage i liberotrøjen fik sammen med Sofia Bisgaard godt styr på servemodtagningerne. og vores angreb begyndte af fungere,. Som tidligere kampe mod ASV, skulle der spilles med stor tålmodighed, da ASV også denne dag havde et fantastisk forsvar med libero Ditte Kjær Hansen som levende gulv. De to hold skiftedes til at tage små føringer, indtil vi i Sofia Bisgaards serv rykkede fra 13-15 til 18-15 på blandt andet to esser. Derfra havde vi godt styr på ASV og med især gode angreb fra Lucia Babic, både ved nettet og på backspike, løb vi fra Århusianerne og tog sættet 25-19.

ASV fik, fra starten af andet sæt, lagt et større pres på serven og fik dermed neutraliseret vores centerangreb, men til gengæld gjorde kanterne det godt og hæver Tajma Muharemovic tjekkede også ind med tre point, med nogle flotte anden gangs overspilninger. Igen tog vi det afgørende ryk i Sofia Bisgaards serv, hvor vi gik fra 10-10 til 15-10 og derfra var der godt styr på begivenhederne frem til sættet afslutning ved 25-17.

Nr. 10 Sofia Bisgaard og nr. 12 Mette Breuning i en effektiv blokade (Foto: Lars Rasmussen)Tredje sæt blev lidt af en gyser. Vi gjorde det svært for os selv, ved at lave ikke mindre end seks servefejl, men I nogle drabelige dueller, hvor især især gode blokader af vores to centerspillere Julie de Blanck og Mette Breuning, sørgede for at ASV ikke kunne udnytte situationen og Sille Hansen og Sofia Bisgaard sørgede i angrebet for at vi scorede point og vandt serven tilbage. ASV kæmpede for at bringe kampen ud i endnu et sæt og havde flere små føringer og det så også ud til at ville lykkes, da de gik fra 19-21 til 23-21 og kort efter fik sætbold ved 24-22. Vi fik med fantastisk fight kæmpet os ud af problemerne og kom på 24-24, men ASV fik endnu en sætbold ved 25-24, inden vi i en god slutspurt gik til 27-25 og kunne bryde ud i jubel over endnu en finaleplads.

Oprindelig var det planen at både semifinaler og finaler for damer og herrer skulle være spillet ved et stort anlagt Final-4 arrangement i Aarhus d. 5.-6. februar, men på grund af Corona restriktionerne er kampene lagt ud til de deltagende klubber og damefinalen skal derfor spilles i Holte. Sandsynligvis d. 28. februar.

Det ændrede landspokal program betyder også at der kommer et overlap mellem pokalturnering og slutspillet i Danmarksturneringen. I slutspillet skal vi møde Team Køge i kvartfinalen som spilles bedst af tre kampe, med første kamp på hjemmebane lørdag d. 13. februar kl. 15.00 en kamp der live streames på http://volleyball.dk/index.php/volley-tv