Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Nr. 3 Libero Cecilie Køllner Olsen i jubel (Foto: Eventmedia)Det var en fornøjelse at se Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder, da de lørdag d. 23. januar besejrede ASV Elite. I en kamp som begge hold havde stor ære af, blev det os der løb af med sejren på 3-1.

Vi måtte også i denne kamp undvære vores to faste liberoer og havde derfor udset Cecilie Køllner Olsen til at varetage den vigtige funktion. Cecilie tiltrådte holdet kort før julepausen. Hun har som det vil være de fleste bekendt, tidligere spillet for Brøndby, men har i de seneste sæsoner primært koncentreret sig om beachvolleyball, hvor hun i flere år har været en del af landsholdstruppen. Tidligere med vores hæver gennem mange år, Eva Bang og i denne sæson med Sofia Bisgaard, som også spiller for os.

Som følge af Coronarestriktionerne har det ikke været muligt at spille beachvolley turneringer i udlandet og Cecilie har derfor til stor glæde for os i Brøndby, besluttet at tage indendørs udfordringerne op igen. Cecilie havde derfor i torsdags, sin første kamp for os i denne sæson og her faldt hun så godt ind i holdets rytme og udviste så godt spil i servemodtagning og forsvar, at det blev besluttet at benytte hende som libero mod ASV Elite.

Som håbet leNr. 9 Sille Hansen i et angreb (Foto: Eventmedia)vede Cecilie fuldt ud op til forventningerne. Hun havde et fantastisk højt niveau i modtagningen, hvilket gav gode muligheder for hæver Tajma Muharemovic til at fordele boldene i angrebet og vi bragte os hurtigt foran med 8-3. Sille Hansen som i forrige kamp var udset som libero, var nu tilbage på sin vante plads som kantangriber og det kvitterede hun for med flere pointgivende angreb og det samme gjorde vores anden kant Sofia Bisgaard. På midten levede Mette Breuning højt på Cecilies gode modtagninger og fik flere effektfulde centerangreb. Selv om føringen skrumpede en del, holdt den hjem og vi tog sættet med 25-23.

Spilleglæden lyste ud af holdet og vi sad solidt på spillet gennem hele andet sæt, hvor Sofia Bisgaard med fem vindere, var den dominerende angriber. Vi tog hurtigt føringen og udbyggede den løbende frem til sættes afslutning med 25-15.

I tredje sæt fik vi sværere ved at vinde boldene. Til trods for yderst kraftfulde angreb af både Lucia Babic og Sofia Bisgaard, lykkedes det gang på gang Aarhusianernes fantastiske libero Ditte Hansen, at forhindre bolden i at komme helt til gulvbrædderne og ikke nok med at hun samlede bolde, hun formåede også at lægge bolden præcist frem til deres hæver, som med succes fik sat angreb op til søstrene Emilie og Frederikke Krogh. I et intenst sæt med mange dueller, løb ASV fra os og tog det 25-18.

Vi var på ingen måde faldet i niveau, så det gode spil fortsatte ufortrødent i fjerde sæt og havde igen succes med at overvinde ASV´s levende forsvar. Ofte var det Lucia Babic der i medrivende dueller, sørgede for det sidste pointgivende angreb. Der blev arbejdet godt i blokaden og Cecilie Køllner havde godt styr på det der kom forbi. Vi kom i front med 8-5, men ASV kæmpede sig tilbage og de to hold fulgtes ad frem til 20-20, hvor det endelig lykkedes os i Sille Hansens serv, at skabe et hul på 24-20 og kort efter lukke kampen med 25-21.
Kampen var vores sidste i grundspillet og med sejren placerer vi os på en tredjeplads før slutspillet går i gang. De øvrige hold i ligaen har endnu nogle kampe tilbage, så det er endnu uvist hvem vi skal møde i kvartfinalen. Der spilles bedst af tre kampe, med første kamp i weekenden d. 13.-14. februar.

Inden slutspillet om DM starter er der en landspokal semifinale som spilles på hjemmebane lørdag d. 6. februar kl. 15.00. Oprindelig skulle både semifinaler og finaler være spillet ved et stort samlet Final-4 arrangement for både damer og herrer i den weekend, men som følge af den øjeblikkelige Corona situation er kampene i stedet lagt ud til de enkelte klubber, hvor de spilles uden publikum. Vores modstander i LP-semifinalen er netop ASV Elite, så weekendens sejr kan forhåbentlig give det mentale overskud, som kan danne grundlag for endnu en sejr og dermed i pokalturneringens finale.