Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Brøndby 3-mandsblok, med nr. 11 Emma Burton, nr. 7 Julie Molin de Blanck og nr. 15 Lucia Babic (Foto: Lars Rasmussen)
Endelig efter mere end et halvt års venten, skal der igen spilles topvolley. Brøndby Volleyball Klubs kvinder i Volleyligaen lagde søndag d. 4. oktober ud mod Team Køge og det blev med et nederlag på 2-3 til en start på godt og ondt.

Den lange Corona pause har forårsaget at forberedelserne til sæsonen er blevet noget forsinkede og med fem nye spillere i truppen var det tydeligt at holdet endnu ikke har fået organisationen på banen helt på plads. Det efterhånden traditionsrige TimeGruppen Cup måtte ligeledes aflyses, så der har i år ikke været kampe mod andre stærke nordiske hold.

Ud af truppen er gledet vores to udlændinge Jaime Kosiorek fra USA og Jamiee-Lee Morrow fra Australien samt vores yderst forsvarsstærke Alina Sode, som har valgt at koncentrere sig om studierne.
Ind i Truppen er kommet Freja Holme Barkler, som efter i fire år at have koncentreret sig om beachvolley, igen har fået lysten til at prøve kræfter med hallens gulv, hvor hun primært vil blive brugt som libero. Fra den stærke finske klub kuusamo, er der hentet den højtspringende og hårdtslående kantangriber Lucia Babic. En spiller som Kuusamo valgte da Trine Kjelstrup forlod klubben, men som lige som Trine ikke ønskede endnu et år i det kolde og mørke nord. En beslutning vi kunne drage fordel af. På centerpladsen er der kommet forstærkning af Rocio Fortuny, som desværre ikke kunne være med i søndagens kamp, da hun brækkede en finger kort efter ankomsten til Danmark. Florina Alexandru fra Rumænien indgår i hæverteamet og for en uge siden ankom australske Emma Burton som er kommet tl klubben for at forstærke blokade og kantangreb. Der er således fem nye spillere i 12-mands truppen og der vil endnu gå et stykke tid før samspillet for alvor er på plads.

Team Køge vandt lodtrækningen og lagde ud med et højt servepres, som i starten af første sæt voldte os store problemer. Alligevel lykkedes det os at holde trit med Team Køge frem til 15-16, hvor Team Køge i et par rotationer med god fight fik skabt et hul og tog sættet med 25-19.

I andet sæt kom vi bedre fra start og især Mette Breuning, som er udnævnt til ny anfører på holdet, viste sin høje klasse da hun på et tidspunkt hvor Team Køge havde bragt sig i front, med blandt andet to serveesser var kraftigt medvirkende til at at skabe et hul, da hun stod for serven fra 16-19 til 22-19. Også ved nettet var hun effektiv med et vinderslag og tre blokadepoint og hun var dermed kraftigt medvirkende til at sættet med 25-23 tippede over til vores fordel.

Sætsejren så ud til at give pigerne den fornødne sikkerhed til, at de i tredje sæt sad solidt på spillet. Sofia Bisgaard sørgede med en fantastisk serv at presse Team Køges tilstrækkeligt til at deres angreb blev til at håndtere i vores forsvar. Hun stod således for serven i ikke mindre end 13 gange i dette sæt og kun et par gange lykkedes det Team Køge at få ordentlig styr på modtagningen. Ved nettet blev det lettere at læse spillet og Mette Breuning og Emma Burton kunne således begge sætte tre point på blok-kontoen. Når Team Køge vandt serven, sørgede libero Laura Kjelstrup og Sille Hansen som for alvor har fået godt styr på modtagningen, for at sende præcise bolde frem til Tajma Muharemovic, som fordelte angrebene godt frem mod sætsejren på 25-17.

De to hold skiftes til at tage små føringer gennem hele fjerde sæt og sidste gang de to hold har kontakt er ved 20-20, hvor Team Køge i to rotationer tager et afgørende ryk frem til 25-21.
Der skulle nu et afgørende femte sæt til. Team Køge tager en lille føring, som ved sideskift er på 8-5, men i rotationen efter går det helt galt for os. Vi laver en række dumme fejl og Team Køge går på 14-6. Vi får pyntet lidt på det, kan hjemmeholdet tage sejren med 15-8.

Naturligvis var vi skuffede i Brøndbylejren, men samtidig blev der undervejs vist et stort potentiale, som utvivlsomt vil komme til udtryk når holdet bliver spillet bedre sammen og vores to skadede spillere Rocio Fortuny og Florina Alexandru bliver klar og kan gøre truppen bredere.

Om den næste kamp som er fastlagt til d. 10. 0ktober bliver spillet planmæssigt er stadig uvist, idet modstanderne fra Gentofte har fået påvist Covid-19 i truppen og derfor har måttet udsætte deres første kamp. Test vil vise om det bliver til endnu en udsættelse, eller om Brøndby kan byde velkommen til sæsonens første hjemmebanekamp, lørdag d. 10. oktober kl. 14.00. De foreløbige, uofficielle meldinger går på at alle andre end den smittede spiller er testet negativ, så vi går ud fra at kampen bliver en realitet.