Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Det var med lidt bange anelser Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder tog til kamp mod Gentofte Volley. lørdag d. 8. februar. Det var den direkte kamp om 2. pladsen i grundspillet, hvor Holte IF har sikret sig 1. pladsen. Kampen blev lidt af en gyser, men Brøndbypigerne var dem der, efter lidt mere end to timer, kunne strække armene i vejret som vindere.

Nr. 1 Cecilie Kølner Olsen og nr. 2 Sofia Bisgaard (Foto: Flemming Patulski Nielsen)Vi måtte til den vigtige kamp undvære den altid pointslugende diagonalspiller, Sofia Bisgaard, som var i Cambodia, hvor hun med stor succes deltog i en 2-stjernet World Tour beachvolley turnering. En turnerig hvor hun sammen med Cecilie Kølner Olsen, der har en fortid i Brøndby, præsterede det hidtil bedste danske beachvolleyresultat, da de spillede sig frem til semifinalen, hvor de måtte se sig slået af et amerikansk par. I Sofias fravær, måtte Sille Hansen, som normalt spiller på venstre kanten, skifte side. Et skifte vi ikke for alvor kunne forberede, da hun i en god uges tid op til kampen havde været sygemeldt og stadig led en smule af eftervirkningerne.

Sille gjorde al tvivl til skamme, da hun lagde ud med spil af høj klasse og således vandt fem ud af seks angreb i første sæt. De to hold fulgtes ad, men vi tog nogle afgørende ryk da en virkelig godt servende Eva Bang pressede Gentoftes angreb væk fra nettet med gode server fra 7-8 til 13-8 og igen hen imod slutningen af sættet hvor hun stod for de sidste to server frem til sættets afslutning på 25-19.

I andet sæt fik Gentofte øget servepresset, hvilket resulterede i fire serveesser, som var med til at give Gentofte en føring på 7-2, en føring der holdt frem til 14-8, hvor Alina Sode rettede en del op på stillingen ved at presse Gentofte tilstrækkeligt til, at vi for alvor kunne sætte Jaime Kosiorek i scene og minimere Gentoftes føring til 14-13. Gentofte trak igen fra og fik sin første sætbold ved 24-19. Vi overlevede både denne og yderligere tre sætbolde, inden Gentofte på den femte kunne sikre sig sættet med 25-23.
Nr. 4 Alina Sode i serv (Foto: Steve Smidth)
Spillet fortsatte med at bølge frem og tilbage med gode dueller og gode angreb fra begge sider. Laura Kjelstrup og Alina Sode som efterfølgende fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, stod for nogle spektakulære forsvarsaktioner og ved 7-7 tog vi et ryk til 10-7 og udbyggede yderligere til 24-18, hvor Gentofte fik rettet lidt op, inden vi med 25-21 bragte os foran 2-1 i sæt.

I fjerde sæt faldt effektiviteten drastisk i vores angreb. Gentofte havde succes i blokaden og vi havde for mange angreb som var uden den fornødne power. Gentofte bragte sig på 8-2 og 15-3 og selv om der kom mere styr på vores spil, var det for sent og Gentofte holdt den store føring frem til 25-12.
Nr. 12 Mette Breuning i et angrev (Foto: Foto Hansen)
Der skulle nu et afgørende femte sæt til og headcoach Jens Bang besluttede at bytte om på de to centerspillere Mette Breuning og Julie de Blanck. Det skulle vise sig at være en beslutning, som umiddelbart havde stor effekt. En stor del af æren for at femte sæt gik vores vej, tilfaldt de to centere og deres samarbejde med hæverne Eva Bang og Tajma Muharemovic. Mette Breuning vandt sit første angreb og gik derefter i servefeltet, hvor hun stod for serven frem til 4-2 og i næste nettur stod hun for yderligere to angrebspoint. Julie de Blanck stod ligeledes for et angrebspoint og samtidig lavede et uvurderligt arbejde i blokaden,hvor hun stoppede seks Gentofte angreb. Tre af disse direkte til point. Vi holdt den spinkle føring helt frem til 13-13, hvor Gentofte for alvor skabte fornyet spænding om udfaldet. En spænding som Julie de Blanck eliminerede med to fantastiske kill blocks som bragte os på sejr med 15-13.

Med sejren har vi sikret os 2. pladsen i Volleyligaens grundspil og får dermed en hjemmebanefordel i tilfælde af en afgørende kamp i kvartfinaler, hvor der spilles bedst af tre kampe og i en evt. semifinale, hvor der spilles bedst af fem kampe. Der resterer endnu en kamp i grundspillet, den spilles på hjemmebanen i Stadionhal 1, lørdag d. 15. februar kl. 14.00, hvor Team Køge kommer på besøg.