Quality Wine

Mikasa

DSV
Brøndby i Time out (Foto Niklas H. Persson)
Der var dømt topbrag, da Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder lørdag d. 14. december tog i mod ligaens øjeblikkelige førerhold Holte IF. Vi er selv krøbet op på en 2. plads efter at have været nede på en 5. plads. Nu skulle det afgøres om den positive udvikling holdet har været inde i også holdt vand i et topopgør. Det gjorde det ikke helt, men undervejs var chancen der, i et ærgerligt 2-3 nederlag.

Måske ville vi det alt for meget, i hvert tilfælde var spillet i starten noget forkrampet og en del personlige fejl førte til at Holte kom i front med 6-0. Vi fortsatte med at have svært ved at få boldene gennem Holtes markforsvar og Holte nåede også på 19-7, før der for alvor kom bid i vores angreb. Sofia Bisgaard havde nu fået indstillet kanonen og vandt på sin sidste net tur fem ud af seks angreb. Holtes forspring var dog for stort så vi nåede kun at pynte lidt på stillingen, som endte med 25-17 til Holte.
Nr. 14 Jaime Kosiorek, nr. 6 Laura Kjelstrup og nr. 9 Sille Hansen (Foto: Lars Rasmussen)
Til trods for det tabte første sæt, var der kommet godt gang i vores spil. Julie de Blanck sørgede med to serveesser ud af en stime på fem server, for at danne grundlaget for en 6-2 føring. Libero, Laura Kjelstrup var fra nu af og resten af kampen forrygende i modtagning og forsvar og fik efterfølgende gave fra Grey Matter som bedste spiller og ved nettet var Jaime Kosiorek også kommet op i gear og stod for fem angrebspoint. Holte havde fået kontakt igen, men ved 15-15 tog vi et afgørende ryk i Sofia Bisgaards serv, som førte os på 20-15. I rotationen efter blev det 25-16, da vores 17-årige ungdomstalent Sille Hansen, afsluttede sin servestime med to serveesser.

Sille Hansen, som fik noget af et Volleyliga gennembrud, sørgede også i tredje sæt for med gode server at sætte Holtes modtagning under pres, da vi gik fra 5-6 til 9-6, igen med et es undervejs. Herfra bølgede spillet frem og tilbage. Ved nettet blev der lavet point fra alle positioner og også hæver Eva Bang supplerede med to elegante 2. gangs overspilninger. Headcoach Jens Bang brugte sin bænk flittigt og udnyttede således alle sine seks tilladte udskiftninger hvilket også var med til at vi med 25-21 kunne bringe os foran med 2-1 i sæt. En udvikling der var svær at tro på efter første sæts start, men som vidner om en god mentalitet på holdet.

Også i fjerde sæt kom vi bedst fra start og havde en føring som var størst ved 18-11. En føring som nok burde have holdt hjem, men Holte kæmpede ufortrødent videre og gnavede støt og roligt af forspringet, som vi dog holdt frem til to matchbolde ved 24-22 og endnu to af slagsen ved 25-24 og 26-25. Desværre var vi ikke i stand til at lukke kampen, hvilket Holte udnyttede og tog et sidste afgørende ryk til 28-26, som sendte kampen ud i et afgørende femte sæt.
Jaime Kosiorek sørgede for en god start for os med en serv der hjalp os frem til en 5-0 føring en føring som Holte eliminerede to rotationer efter, hvor de overtog føringen med 7-6. I nogle rotationer fulgtes vi ad, men så fik Holte hul på bylden og gik til 14-8 og i rotationen efter tog de sejren i hus med 15-10.

Vi var i sagens natur meget skuffet. Så tæt på sejren og nu alligevel et nederlag, men trods alt giver et 2-3 nederlag et point til tabellen og vi beholder 2. pladsen, da ligaens nummer 3 Gentofte, ligeledes led nederlag i en kamp mod ASV. Noget der kan få stor betydning, når slutspillet går i gang til foråret. Meget skal gå galt hvis ikke Holte løber med 1. pladsen i grundspillet, så de vil få et noget nemmere slutspilsforløb, men vores mål er stadig at komme til en DM-finale, hvor modstanderen med stor sandsynlighed, som så mange gange før, vil være Holte. Derfor var kampen også vigtig for os i forhold til at få troen på at Holte kan besejres når marginalerne falder ud til vores fordel.