Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr 4 Alina Sode i et smash (Foto: Lars Rasmussen)
Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder har været inde i en god periode, som har ført til avancement i liga. Den seneste kamp, som tirsdag aften d. 10. december, førte til en 3-1 sejr over ligaens nummer 4, Team Køge, bragte os op på 2. pladsen, efter at vi tidligere på sæsonen lå nede som nummer 5.

Kampen bød på masser af underholdning og undervejs på spil af høj kaliber, men samtidig var det en noget mystisk kamp, hvor holdene skiftedes til at have momentum og pointregnskabet lignede noget der havde været ude i voldsom bølgegang på et oprørt hav.

Vi lagde bedst fra land og kom hurtigt foran med 5-1 på en god servestime af Sofia Bisgaard. Det blev også til 12-5, inden Team Køge begyndte at komme ind i kampen. Det gjorde de til gengæld med fantastisk fight og gode server som pressede os i bund. De fik kontakt ved 19-19 og holdene var også lige ved 23-23, hvor Team Køge i en kraftanstrengelse tog de sidste to point til 25-23.

Hårdt kæmpende Brøndbyhold med nr 2 Tajma Muharemovic, nr 4 Alina Sode og nr 6 libero Laura Kjelstrup. (Foto: Lars Rasmussen)Team Køge havde for alvor fået momentum og kom flyvende fra start i andet sæt. De tog en overbevisende føring på 9-1. før vi endelig fik et angreb igennem Team Køges effektive forsvar. Tajma Muharemovic var blevet skiftet ind og det var nu hende der skulle til serv. Helt upåvirket af det store pres, sendte hun den ene springserv over nettet efter den anden og først da hun på den femte serv stoppede sig selv med en servefejl, kom Team Køge igen til fadet, men så havde hun også, med blandt andet to esser, ført sine kammerater tilbage på sporet med 6-9. Det næste afgørende ryk kom i Julie de Blancks serv, hvor vi gik fra 8-11 til 12-11. Inden da havde Julie bevist at hun nu er kommet sig fuldstændigt over sin fodskade. Hun var således suveræn i blokadespillet, hvor hun i første sæt havde tilført holdet fire point og også i andet sæt stod for to blokade point og da de gode takter fortsatte, nåede hun samlet op på imponerende otte point alene på blokaden. Vi havde nu for alvor fået spillet til at flyde og til trods for den katastrofale start på sættet, kunne de tage sættet med 25-20.

Tredje sæt blev endnu mere overbevisende. Især var det, som så ofte før, Sofia Bisgaard der stod for pointene, men også Alina Sode, som blev indskiftet i slutningen af første sæt, viste sit værd. Som altid havde Alina en stor andel i et sprudlende markforsvar, men også hendes angreb var i top og med en kill-procent på 67% på sine tolv angreb havde hun en af sine bedste kampe og fik således også TimeGruppen prisen som bedste spiller. Team Køge hang på til vi førte 9-7, hvorefter vi rykkede til 15-7 i Mette Breunings serv. Der blev øget yderligere til 20-8 i Tajama serv og to rotationer senere tog vi sættet med de knusende cifre 25-10.

Team Køge havde på ingen måde givet op. De kæmpede eksemplarisk og holdt trit langt ind i fjerde sæt. Sille Hansen blev skiftet ind ved 10-8 føring til os og efter nogle gode aktioner ved nettet, var det hende der stod for serven da vi rykkede fra 15-15 til 21-15. Ved nettet blev der arbejdet godt i blokaderne og med fjerde sæts syv blokader, nåede vi med 21 op på et rekordstort antal pointgivende blokader. Sættet sluttede med 25-21 til os og dermed en sejr, som bringer os op på 2. pladsen i Volleyligaen.

Næste store opgave er allerede på søndag d. 14. december, hvor ligaens førerhold, Holte IF kl. 14.00, kommer på besøg i Stadionhal 1. Til den kamp er der ikke råd til de store udsving i spillet, da det uvilkårligt vil blive straffet af et formstærkt Holte hold. men forhåbentlig har selvtilliden fået et boost efter den sidste tids succes og forhåbentligt kan et talstærkt hjemmepublikum være en afgørende faktor. Derfor vil der også være gratis adgang til alle der medbringer en af lokalaviserne fra området.