Quality Wine

Mikasa

DSV
Manuella i et angreb (foto: Lars Rasmussen)
Brøndby drog fredag d. 8. februar til Engelholm for at forsvare sit Nordic Club Championship (NCC). Seks hold deltager i årets finalerunde. Brøndby er i pulje med Oslo og KA fra Island og i den anden pulje er Team Køge, Top Volley fra Norge og de svenske mestre Engelholm.

Første kamp om var kl. 14.45 mod islandske KA, som vi intet kendskab havde til på forhånd og det skulle hurtigt vise sig at det på ingen måde blev den bløde start, som vi havde håbet på. I første sæt holdt vi os det meste af tiden foran med et par point, men foran 19-16 løb vi ind i en svaghedsperiode som KA udnyttede og bragte sig i front med 20-19, men i rotationen efter tog anfører Eva Bang sagen i egen hånd. Hun pressede KA i serven, så det tog brodden af deres angreb og efter at være kommet tilbage til føring 23-20, sluttede hun sættet af med to serveesser.

I andet sæt overtog Tajma Muharemovic hævertjansen for resten af kampen og hun blev efterfølgende kåret som kampens spiller. Vi gjorde det rigtigt svært for os selv, med ikke mindre en syv servefejl, som var medvirkende årsag til at KA var foran det meste af sættet og stadig havde føringen ved stillingen 22-19, hvor Deprece Washington betalte tilbage på sine to tidligere servefejl, ved at serve os tilbage på 23-22 med blandt andet et es og rotationen efter lukkede Talor Alexander sættet med endnu et es til 25-23.

I tredje sæt var der betydelig bedre styr på serverne og Alina Sode sørgede med en fantastik servestime der indeholdt to esser, for at presse KA fuldstændig i bund, så vi kom i front med 7-0. Føringen gav en god ro på spillet og i et sæt, hvor især Autumn Jenkins med stor succes blev fodret med hævninger, hold forspringet frem til sættets afslutning ved 25-19.

Der var i programmet fastsat at vi skulle spille næste kamp mod Oslo kl. 20.15, men da Top Volleys fly fra Norge var blevet aflyst og de derfor måtte tage et senere, blev der byttet om på to kampe, så vi nu skulle spille allerede kl. 18.30. Unægtelig en kort pause, men pigerne klarede det fantastisk. Efter en kort frokost gik de på banen og præsterede en imponerende koncentreret indsats, som resulterede i en overbevisende 3-0 sejr. Alle spillede på højt niveau, men især er det på sin plads at nævn Manuela Johnsen som med 13 point blev kåret som kampens spiller og Taylor Alexander, som stod for ikke færre end 20 point, hvoraf de 14 var i angrebet og de 6 var ligeligt fordelt på serveesser og blokader. Angreb der blev orkesteret af en yderst velspillende Eva Bang.
Taylor og Eva i en blok (foto: Lars Rasmussen)
Første sæt var med Oslo i en marginal føring frem til 18-18 og der blev vist spektakulært spil fra bege sider. Vi overtog dog føringen og tog sættet med 25-22.

I andet sæt faldt Oslos spil fuldstændigt fra hinanden. Mette Breuning lagde ud med to serveesser og stod fortsat i servefeltet da Oslo endelig fik fodfæste ved stillingen 0-7. Ikke færre end otte serveesser lavede vi i sættet og de få gange bolden kom retur, blev der gjort kort proces. Kun tolv gange fik Oslo bolden over på vores banehalvdel og i otte af disse fik et fremragende forsvar med Laura Kjelstrup som styrmand, spillet frem til et angrebs-kill. på kun et kvarter havde vi taget sættet med de knusende cifre 25-5.

Oslo fik sundet sig i pausen og havde i tredje sæt fundet tilbage til deres gode spil, men det kørte også godt for os, Alle angribere var i vigør og føringen blev løbende udbygget frem til slutcifrene 25-19, hvorefter semifinalen var en realitet. En semifinale hvor vi skal spille mod de svenske metre fra Engelholm, som tabte i et brag af en kamp til et velspillende Top Volley fra Norge, I den anden semifinale spiller Top Volley og Oslo mens KA og Team Køge spiller om 5.-6. pladsen.

Vi har spillet mos Engelholm to gange i Øresundsligaen. Første gang med et 0-3 nederlag og anden gang med en 3-2 sejr. Det svenske førerhold er stadig ubesejret i den svenske liga og nederlaget til Top Volley var således kun deres andet, Der hersker ingen tvivl om at vi skal spille op til vores absolut bedste hvis vi skal i finalen, men får modtagningerne til at fungere og igen kan holde energien højt med gode kill-procenter hos angriberne, hvoraf Taylor nåede op på hele 87.5% på sine 16 angreb mod Oslo, er målet realistisk.