Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 4 Alina Sode i en servemodtagning (Foto: Visler foto)
Det har været en hård uge for Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder, som har spillet tre kampe på fire dage, i en periode der samlet set byder på seks kampe på tretten dage.

Torsdag d. 24. januar var der en overkommelig opgave programmet, da Vestegnspigerne skulle møde Lund fra Sverige, som ligger sidst i Øresundsligaen. Det blev da også en sejr, men da det også var en af de kampe, hvor helle truppen gerne skulle i spil og der var et ønske om at kunne spare nogle af profilerne til de næste to kampe, blev der skiftet flittigt ud, hvilket også gik end del ud over rytmen i spillet, så efter at have vundet de to første sæt komfortabelt med 25-22 og 25-17, fik Lund bedre fat i tredje sæt, hvor de to hold løb parløb hele vejen. Vi fik matchbold ved 24-23, men Lund overlevede og bragte sig selv til sætbold ved 25-24. Det var nu vores tur til at kæmpe for overlevelse og det lykkedes både ved denne og de to næste, men på Lunds fjerde sætbold lykkedes det Svenskerne at tage sættet med 29-27 og bringe kampen ud i et ekstra sæt.

Nr. 10 Deprece Washington i et smash (Foto: Flemming Patulski Nielsen)I fjerde sæt var vi igen ovenpå. Vores kun 16-årige hæver Tajma Muharemovic, som var startet inde i alle fire sæt, styrede sine angribere med sikre hænder og vi kunne tage det sidste sæt med overbevisende 25-10. Deprece Washington spillede en god kamp og fik TimeGruppen prisen som bedste spiller.

Allerede dagen efter, var der igen svensk besøg i Stadionhal 1. Denne gang var det Hylte-Halmstad der var taget over broen til Danmark, for at spille kamp i Øresundligaen. Det var på papiret en noget hårdere modstander end dagen før og måske var dette årsagen til at vores piger virkede langt mere fokuseret. Det samme var Hylte-Halmstad, så det blev generelt en velspillet kamp på et flot højt niveau. Hylte-Halmstad tog en føring som var størst ved 13-8, men vi begyndte at hale ind på flotte angreb af Deprece Washington og Autumn Jenkins samt et imponerende forsvarsspil af indskiftede Alina Sode, som havde en stor andel af æren for at vi nåede at indhente Svenskerne og oven i købet vinde sættet så overbevisende som 25-19. Det var således også Alina Sode der med en serv der pressede modstanderne helt i bund, bragte os fra 17-18 til 23-18.

Generelt var det et fantastisk forsvarsspil, som lagde grunden til vores sejr og her var Alina Sode dominerende sammen med libero Laura Kjelstrup som også var sikkerheden selv i servemodtagningen og det samme var amerikanske Autumn Jenkins. Der var således dannet et godt grundlag for hæver Eva Bang, til at fordele spillet mellem sine angribere, som alle havde en god dag med meget få fejl. Vi gik hurtigt i front i andet sæt og lavede nogle afgørende ryk i Eva Bangs serv fra 15-12 til 18-12 og i rotationen efter , hvor Autumn Jenkins stod i servefeltet fra 19-15 til 23-15, hvorefter sættet kort efter kunne bringes i hus med 25-19.

I tredje sæt var det igen Hylte-Halmstad der lagde bedst ud og de førte med et par point indtil vi fik kontakt ved 14-14. De to hold fulgtes herefter ad indtil 22-22, hvor vi tog det afgørende ryk til 25-22 og dermed sejren. Kampens generelt flotte servemodtagninger lagde grunden til centerspil af meget høj klasse og vores to centerangribere Mette Breuning og Taylor Alexander, stod således for ikke mindre end otte og tolv vinderslag. Præstationer der i sig selv kunne berettige til TimeGruppen prisen som bedste spiller, men da det ikke ville være muligt uden det flotte forsvarsspil, gik prisen til Alina Sode,

Lørdag bød kun på en let træning, da der igen søndag var kamp. Denne gang mod de evige rivaler fra Holte IF i en kamp på udebane, som talte med i både Volleyliga og Øresundsliga. Næsten traditionen tro blev det en kamp der gik i fem sæt. De to hold er utroligt jævnbyrdige og spiller altid nogle sindsoprivende kampe, Senest i landspokalfinalen, hvor det var os der med 19-17 i femte sæt sikrede os pokalen.

Vi kom, i kraft af godt centerspil af Mette Breuning og Taylor Alexander, bedst fra start og havde på et tidspunkt en føring på fire point, men da Holte vandt bolden til 12-13 og Nikoline Mogensen gik til serv, faldt vores spil fuldstændig sammen. Modtagningen fungerede stadig fornuftigt, men det samme kunne man ikke sige om angrebet, som slet ikke formåede at sætte et flot Holte forsvar til vægs. Holte tog en gevaldig stime frem til 21-13 og herfra var der ikke langt til sættets afslutning på 25-15.

Nr. 1 Eva Bang i en hævning (Foto: Visler foto)Spillet blev ikke væsentligt bedre i andet sæt og da dette sæt også var sættet hvor modtagningen fungerede dårligst, var det umuligt for Eva Bang, at spille sine angribere fri af Holte blokaderne. Holte dominerede sættet igennem og tog det overbevisende med 25-17.

I tredje sæt havde vi fået justeret vores blokader bedre, så ud over fem pointgivende blokader, gav det også forsvaret bedre mulighed for at agere effektivt, så efter en lige start, rykkede vi i Deprece Washingtons serv fra 8-7 til 12-7. En føring der holdt frem til sættets afslutning på 25-20.

Det gode spil fortsatte i fjerde sæt og en velspillende anfører Eva Bang, som også fik TimeGruppen prisen som bedste spiller, fik for alvor sat sine angribere i scene og ud over de stærke centerspillere, var det især Autumn Jenkins og unge Manuella Johnsen der udmærkede sig. Der blev fightet godt på begge sider af nettet og de publikummer der havde valgt volleyball frem for VM håndboldfinale, fik fuld valuta for pengene. Vi holdt en snæver føring gennem det meste af sættet, men flere gange fik Holte kontakt. Således også ved Brøndbyføring 24-23, hvor de overlevede sætbolden og selv spillede sig til matchbolde ved 25-24 og 26-25. Vi overvandt begge og i Mette Breunings serv tog vi en slutspurt til sætgevinst på 28-26.

Hermed var det femte sæt, som på det nærmeste er blevet en tradition for de to klubber, en realitet. For vores spillere var det tolvte sæt på fire dage, så måske var træthed ved at sætte sine spor. I hvert tilfælde havde angriberne til trods for et ganske pænt modtagningsniveau svært ved at slå sig gennem Holte blokaderne. Det var således Holte der bragte sig til sideskift ved 8-4 og denne føring hold frem til kampens afslutning ved 15-11.