Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Borgmester Kent Magelund der overrækker medalje til Headcoach Jens Bang (Foto: Vislerphoto)
Brøndby Volleyball Klubs volleyligadamer sikrede sig danmarksmesterskabet torsdag d. 19. april. da de i overbevisende stil slog Holte IF 3-0. Det var den femte og afgørende finalekamp, da de to hold i de foregående kampe havde taget to sejre hver. De fire første finaler har været tætte og utrolig spændende, så der var også lagt op til en nervepirrende afgørende kamp, men som kampen skred frem skulle det vise sig at vi havde bedst styr på nerverne.

Specielt i fjerde finale havde vi undervejs problemer med servemodtagningen og det var derfor vigtigt at komme godt fra start. Det vagte derfor tilfredshed da anfører Trine Kjelstrup vandt lodtrækningen og valgte at serve. Hun var selv den første der skulle serve og med et es undervejs kunne hun blive stående indtil vi var i front med 4-0, hvilket var et godt grundlag for at få eventuelle finalenerver i ro. Holte fik lukket hullet og de to hold kørte herefter parløb frem til stillingen 11-11, Vi vandt bolden og sendte Alina Sode til serv. Fem gange servede hun. De to første point måtte hun have hjælp af sine medspillere for at få sat på kontoen, men de næste tre var esser, så inden vi igen måtte overlade serveretten til Holte havde vi med 17-11 fået lavet et komfortabelt forspring.

Nr. 5 Trine Kjelstrup i et angreb , (Foto: Vislerphoto)I angrebet var Deprece Washington steppet gevaldigt op efter en fjerde finale, der i sandhed ikke havde været hendes bedste, men nu betalte hun tilbage med tre vundne angreb i træk. Noget atypisk havde Trine KJelstrup ikke fået et eneste angreb ved nettet. Til gengæld blev hun brugt rigtig flittigt på backspike. Der blev kæmpet godt på begge sider af nettet, men Holte formåede ikke at lukke hullet og vi kunne tage sættet med 25-16.

Andet sæt startede med et mindre forspring til Holte og man kunne meget vel tro at man nu var på vej mod et af de traditionelle opgør mellem de to hold, hvor det sjældent er end med 3-0 sejre, men midt i sættet bølgede duellerne frem og tilbage og holdene skiftedes til at tage føringen. vi gik således fra 8-10 til 12-10, men Holte fik igen overtaget med 15-12. Vores libero, Asli Ersózoglu havde godt styr på Holtes power-server Sofia Martinez-Lavin, som heldigvis ikke havde succes med lange servestimer som i de tidligere kampe. Vi fik igen kontakt ved 18-18 og i en slutspurt, hvor Trine Kjelstrup, bankede den ene bold i gulvet efter den anden og selv gik i servefeltet, hvor hun stod for de sidste to point til stillingen 25-22. Det var da også hende, som endnu en gang blev kåret som bedste spiller og fik gave fra Grey Matter.

Nr. 12 Mette Breuning i et angreb (Foto: Vislerphoto)Holte havde nu ryggen mod muren og bed også godt fra sig, da de i tredje sæt fik en føring p 6-2, men vores forsvar fungerede perfekt, med Asli Ersózoglu, Alina Sode og Deprece Washington, som de styrende kræfter. Især imponerede Deprece Washington med nogle fantastiske redninger på bolde på vej ud af banen, som hun med nød og næppe fik løbet op. Vores canadiske hæver Emily Betteridge, som på bedste vis trådte ind på holdet, da vores hæver gennem ti år, Eva Bang, måtte træde i bagrunden pga af graviditet, fordelte boldene perfekt og fik mod slutningen af sættet sat Mette Breuning i scene på nogle effektive centerangreb, hvoraf hun vandt tre i træk. Vi fik hentet ind og i Lainey Jantzis serv gik vi fra 17-19 til 21-19. Holte overlede den første matchbold ved 24-22, men den efterfølgende serv blev sendt i nettet og vores piger kunne under vild jubel kaste sig om halsen på hinanden og efterfølgende få hængt guldmedaljerne om halsen af forbundets formand Erik Jacobsen og Brøndbys borgmester Kent Magelund.

Alle kampe i finaleserien er vundet af det hold der havde hjemmebane og holdet er også utroligt taknemmelige fra den store opbakning vi har fået af et trofast publikum klædt i gult.
Spillerne trænger nu til en lille pause, inden det igen går løs i bestræbelserne på også at stå stærkt i den kommende sæson.
Mesterholdet 2018 Brøndby (Foto: Niklas Persson)