Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Nr. 5 Trine Kjelstrup og nr. 2 Lainey Jantzi i en blokade (Foto: Thomas Guldager)Det blev ikke den ønskede start for Brøndby Volleyball Klubs Volleyligadamer, da de i den første af op til fem kampe i finaleforløbet, led et nederlag til deres evige rivaler fra Holte IF. De to hold har i deres hidtidige indbyrdes kampe i sæsonen, vundet to kampe hver. I grundspillet blev det til en 3-2 sejr til hvert hold. I landspokalen blev det til 3-0 sejr til Holte og i Nordic Club Championship vandt Brøndby 3-1 over Holte i semifinalen. Der er derfor også på forhånd set frem til et spændende finaleforløb, hvor det hold der først når tre sejre kan kalde sig mestre.

Vi fik en forrygende start på kampen. I Emily Betteridges serv gik de på 4-1 og i de efterfølgende rotationer, blev det til tre point i hver opstilling, så da holdene var roteret en hel runde, var det med os i en solid 20-10 føring. Desværre gik pointmaskinen i stå og især i en enkelt opstilling gik det galt. Holte gik fra 11-21 til 20-2. De fik en sætbold ved 24-23, som vi overlevede, men i opstillingen efter formåede Holte at lukke sættet med 26-24.

Nr. 11 Asli Ersózoglu koncenreret i en servemodtagning (Foto: Hamistolen Photography)Kampen var en del præget af dens vigtighed og der blev udover nogle fantastiske dueller mellem Danmarks to tophold, også til tider lavet nogle dumme fejl, som måske kan tilskrives den anspændthed der ofte følger med de vigtige opgør. Således blev andet sæt næsten en tro kopi af første sæt, blot med modsat fortegn. Denne gang var det Holte der sikrede sig en solid føring, som da den var størst lød på 20-12 og denne gang var det Holte der gik i stå, blandt andet pga godt blokadespil fra Mette Breuning og godt forsvarsspil af kampens spiller Asli Ersózoglu. Vi kom i Trine KJelstrups serv på 17-20. I Alina Sodes serv fik vi overtaget og kom på 22-21og kort efter tog vi sættet med 25-23.

I tredje sæt førte vi frem til stillingen 9-9, hvor Holte fik overtaget. Vi havde ikke effektivitet nok i angrebet og Holte kunne tage en overbevisende sætsejr på 25-19. Fjerde sæt blev noget mere tæt, men dog med Holte i en spinkel føring, som gennem sættet blev udbygget frem mod afslutningen på 25-21.

Det var på ingen måde en start på finaleforløbet, som vi havde ønsket og der skal studeres video og justeres på spillet inden de to næste finalekampe, som er på hjemmebanen i Stadionhal 1, på onsdag d. 11. april kl. 19.00 og lørdag d. 14. april kl. 16.00. Forhåbentlig bliver det med noget større succes for hjemmeholdet og skulle det lykkes at vinde en eller begge, er der afsat tid til yderligere to kampe, henholdsvis d. 17, april på udebane og d. 19. april i egen hule.
Sjællandsmesterskab til DU18 - holdbillede (Foto: Brian Culmsee)
Mens mundvigende hang en del i Brøndby efter lørdagens finale, blev de søndag bragt tilbage til den sædvanlige opadvendte tilstand, da klubbens DU18 hold vandt Sjællandsmesterskabet og dermed kvalificerede sig til det afsluttende DM d. 5.-6. maj i Gentofte. Det var netop en sejr over Gentofte, som ellers førte rækken, som fik holdet til at hive mesterskabet hjem. Med på holdet er blandt andet 15-årige Tajma Muharemovic og 17-årige Manuella Johnsen, som begge er med i Volleyligatruppen, mens Sille Hansen, som også er en del af truppen måtte sidde over pga. sygdom.