Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
NCC 2017 2018 Brøndby guld
Nordisk mester for klubhold. Det klinger lige så godt som medaljerne Brøndby Volleyball Klubs kvinder fik hængt om halsen, da de søndag d. 21/1 2018 generobrede titlen, som har været "lånt ud" i et år.

Mere korrekt er titlen NEVZA Club Champion, hvor NEVZA står for det knap så mundrette "North European  Volleyball Zonal Association", som omfatter alle de nordiske lande samt England.

NCC 2017 2018 Glade mestre: Alina Mette Asli DepreceI november blev der spillet indledende puljer og Brøndby gik som puljevinder videre til finalestævnet med fire hold. De fire hold var fra Norge, Oslo og Førde og fra Danmark, Holte og Brøndby. Vi havde æren af at være arrangør af arrangementet på hjemmebanen i Stadionhal 1. Mesterskabet blev afviklet over tre dage. Fredag blev der spillet to play off kampe, hvor vi mødte norske Førde, som netop har vundet det norske pokalmesterskab og ligger nr. 1 i den norske liga. Vi kom bedst fra start, men midt i sættet havde Førde to gode servestimer der bragte dem i front med 18-12. Vi halsede nu bagefter og da Førde har et fantastisk forsvar, godt styret af vores libero fra sidste sæson, Eline Bye, som er vendt tilbage til hjemlandet, formåede vi ikke at genvinde det tabte og Førde kunne tage sættet med 25-19.

De to næste sæt havde vi bedre styr begivenhederne og i to jævnbyrdige sæt, sørgede vi for konstant at være i front med nogle få point og vi kunne tage sættene med 25-21 og 25-22. I tredje sæt lagde Aline Sode og Trine Kjeldstrup ud med fire pointgivende smash på deres første nettur. Førdes spil faldt helt fra hinanden og vi kunne tage sættet overraskende let med 25-8.

I den anden playoff kamp besejrede Oslo de regerende NCC-mestre fra Holte med 3-1 og lørdagens to semifinaler blev således et rent norsk opgør og et rent dansk opgør. Vi har på det seneste haft noget svært ved at hamle op med Holte og det var nok ikke den semifinalemodstander vi havde satset på, men der har været arbejdet godt i træningen, på de ting der har kunnet studeres på video fra de seneste kampe og det gav bonus.

Det var godt nok Holte der sad på første sæt, hvor vores spil som var noget nervøst betonet, gav en del misforståelser i forsvaret og en manglende effektivitet i angrebet. Holte tog sættet med 25-17. Også i andet sæt startede Holte bedst, men i Alina Sodes serv kom vi tilbage på sporet. En 9-5 føring til Holte blev vendt til en Brøndbyføring på 11-9 godt hjulpet på vej af suverænt blokadespil fra især Mette Breuning, som i sættet stoppede Holtes angreb seks gange. I Deprece Washingtons serv som blandt andet omfattede to esser, rykkede vi afgørende fra 14-14 til 20-14 og sættet kunne bringes i hus med 25-17.

Studiet af Holtes slagvinkler gav bonus. Vores blokader var nok det bedste vi har præsteret længe. Ikke færre end 28 gange blev Holtes angreb stoppet og 14 af disse blev omsat direkte til point. Trine Kjelstrup var suveræn i tredje sæt, hvor hun med otte smashpoint lagde grunden til sine i alt 21 scorede point. Holdene fulgtes ad, men med os i Førertrøjen indtil sættets afslutning på 25-22.

I fjerde sæt kom Holte noget bedre forbi blokaderne, men så viste libero Asli Ersozóglu og Alina Sode, som blev kåret som kampens spiller, deres store fosvarspotentiale og var kraftigt medvirkende til at vi kunne bringe os i finalen med 25-21.

I den norske semifinale var det Førde der bragte sig finalen med en sejr der ligeledes var på 3-1 og søndagens finale blev således en gentagelse af fredagens opgør mellem Brøndby og Førde. Som i det første opgør var det Førde der lade bedst ud og tog sættet med 25-22.

NCC 2017 2018 Jens og Eva med pokalKampen var generelt præget at lange spektakulære dueller. De to holds liberoer, vores Asli Ersózoglu og Førdes Eline Bye viste begge høj klasse og de blev da også begge kåret som deres holds bedste spillere, men duellerne skulle trods alt have en ende og her præsterede Deprece Washington med 23 point det bedste fra hendes side i denne weekend. Headcoach Jens Bang udnyttede på bedste vis, at han i øjeblikket har to dygtige hævere til rådighed. Vores nytilkomne Emily Betteridge fra Canada og vores anfører igennem ti år Eva Bang skiftedes flere gange gennem kampen til at være den der havde ansvaret på banen. Dels for at kunne variere spillet gennem de to hæveres noget forskellige spillestil, men også for at give Eva nogle tiltrængte pauser. Eva er sat til at føde i slutningen af maj og det varer ikke længe før den begyndende topmave tvinger hende til at holde pause med volleyball.

Andet og tredje sæt blev vundet med de sikre cifre 2-19, 25-16, mens der i fjerde sæt var noget mere spænding i udfaldet. Førde lagde ud med en 5-0 føring, men vi fik kontakt ved 7-7. Deprece Washington som indtil da havde spillet suverænt, faldt noget i effektivitet, men til gengæld steppede Trine Kjelstrup op og omsatte sine 13 smash til ni point. Førde var ved at få kontakt ved 22-23, men vores piger holdt hovedet koldt og ved 25-23, kunne de glade Brøndbyspillere kaste sig om halsen på hinanden i forvisningen om at de igen kan kalde sig nordiske mestre.

I bronzekampen hvor Holte og Oslo mødtes, var det igen Oslo der med en overbevisende 3-0 sejr på 25-21, 25-19, 25-14 kunne tage det sidste sæt medaljer.

I Brøndby glæder vi os over at have en bred trup, på 17 spillere, som giver høj kvalitet i træningen og giver mulighed for at aflaste spillere i et til tider hårdt program. Weekendens tre kampe var således afslutningen på otte dage med ikke færre end fem kampe. Allerede torsdag kl. 20.00 skal vi igen i kamp, når vi på hjemmebanen i Stadionhal 1 møder Frederiksberg Volley,