Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Lainey angreb
Et nederlag er aldrig rart, men alligevel havde Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga damer ingen grund til at hænge med mulen. I et brag af en topkamp trak de det korteste strå i et 2-3 nederlag, hvor de med en samlet score på 104-100, lavede flere point end deres modstander fra Holte IF og i fjerde sæt var snublende tæt på at tage sejren med 3-1.

Når der alligevel er god grund til ikke at hænge med mulen, skyldes det, at det var første kamp for holdets nye hæver Emily Betteridge, som skal overtage den vigtige hævertjans efter holdets anfører Eva Bang, som nu har styret et af landets bedste mandskaber i ti år. Eva Bang offentliggjorde kort før jul, at hun var i lykkelige omstændigheder og vi måtte på jagt efter en kvalificeret afløser. Godt nok råder vi over DU17-landsholdshæveren Tajma Muharemovic, men det kun 15 årige stortalent behøver endnu et til to år før hun kan stå helt alene med det ansvarsfulde job.

Asli  forsvarVi havde canadiske Emily Betteridge til prøvetræning i tre uger før julepausen og det blev besluttet at knytte hende fast til holdet. Med ankomst d. 6. januar har der ikke været lang tid til at få sammenspillet til at fungere, men alligevel blev det en fantastisk start på kampen for vores piger. Deprece Washington fik lagde ud med et højt servepres, som Holtespillerne havde meget svært ved at håndtere. Deres angreb blev derfor overkommelige for vores forsvar, hvor især Alina Sode og Asli Ersözoglu, som også blev kampens spiller, var helt forrygende. Vi fik føringer på 8-1 og 14-4. I angrebet havde Emily Betteridge stor succes med især at iscenesætte det hurtige centerangreb med Lainey Jantzi og Mette Breuning og de gode takter holdt sættet ud, til et knusende sikker sætgevinst til os på 25-13.

I andet sæt vendte billedet og det var Holte der var ovenpå. I en enkelt opstilling gik de fra 4-6 til 12-6 og selv om vi herefter igen fik styr på begivenhederne, formåede vi ikke at indhente det tabte og Holte kunne tage sættet med 25-18.

Starten på tredje sæt blev noget mere lige. De to hold fulgtes ad til 8-8, hvor Holte fik slået et hul til 12-8 og selv om Emily Betteridge indtil da havde klaret sin hævertjans langt bedre end man kunne forvente med den korte indkøringsperiode, blev det besluttet at sætte Eva Bang ind og styre begivenhederne. Graviditeten har endnu ikke tvunget hende til at skære ned på træningsmængden og til trods for at man nu kan ane en lille bule på den ellers åleslanke anfører, gik hun til opgaven med stort autoritet. Især fik hun for alvor sat Trine KJelstrup i gang, så hendes seks vindere var kraftigt medvirkende til at vende sættet til vores fordel og vi kunne tage sættet med 25-21.

Det gode samarbejde mellem de mangeårige holdkammerater fortsatte i fjerde sæt og Trine præsterede ikke færre end ni pointgivende angreb, men også Holtes Amalie Owie og Sofia Martinez-Lavin havde en god dag. Holte lagde sig således i front med et par point. Vi fik indhentet det tabte ved 18-18 og nåede også frem til to matchbold ved 24-22. Desværre var der ikke gevinst på nogen af dem og Holte, som tog fire point i træk, tog sættet med 26-24.

Der skulle nu et afgørende sæt til. Vi lagde bedst fra start, men i Sofia Martinez-Lavins serv gik Holte fra 4-6 til 9-6 og den føring holdt frem til kampens slutning på 15-12 til Holte.
Til trods for nederlaget, besidder vi stadig førstepladsen i Volleyligaen, idet det er vores første nederlag, mens Holte på andenpladsen har tabt to kampe. De to hold risikerer at skulle mødes igen i den kommende weekend, hvor både Brøndby og Holte har kvalificeret sig til det afsluttende finalestævne om Nordic Club Championship (det nordiske mesterskab for klubhold). De to øvrige kvalificerede hold er de to norske tophold Oslo Volley som i øjeblikket ligger nr. 3 i den norske liga og Førde, som topper ligaen.

Brøndby lægger hal til det Nordic Club Championship, som spilles over tre dage d. 19.-21. januar. Fredag lægger vi ud mod Førde kl. 17.30 og den kamp efterfølges af kampen mellem Holte og Oslo. Lørdag spiller vinderne af det første opgør mod taberne af det andet opgør, Vi skal således spille kl. 14.30 i tilfælde af sejr i fredagens kamp og i tilfælde af nederlag bliver tidspunktet 17.00. Taberne af disse to semifinaler spiller bronzekamp søndag kl. 12.00, mens vinderne spiller finale kl. 14.30. En finale vi håber at være en del af og hvor modstanderen i så fald godt kan tænkes at være Holte.
Opdatering af programmet vil kunne følges på Brøndby Volleyball Klubs Facebookside samt på klubbens hjemmeside www.brondbyvk.dk

Inden weekendens vigtige kampe skal vi på onsdag d. 17. januar kl. 19.30 Møde svenske Svedala i en kamp i Øresundsligaen. 2018 starter således med et hårdt program med ikke færre end fem kampe på otte dage.