Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Asli forsvar
Søndag d. 16. december spillede Brøndby Volleyball Klubs damer finale i landspokalen. Optakten til finalen havde været fantastisk, med sejr i Øresundsligaen, om tirsdagen, mod de svenske mestre fra Engelholm og 3-0 sejr over Elite Volley Aarhus i lørdagens landspokal semifinale . Men på dagen hvor det store slag skulle stå, havde vi ikke dagen og Holte IF brød vores sejrsrække. Vi har ellers vundet de seneste tre år i træk, men denne gang gik pokalen til Holte.

Om tirsdagen hvor vi var en tur over sundet, blev det et brag af en kamp mod de svenske mestre. På hjemmebane tidligere på året var det os der trak det korteste strå og Engelholm har også besejret Holte i den dansk-svenske liga. Det gav således god moral da Brøndbypigerne kunne tage hjem med en 3-2 sejr i bagagen.

Vi lagde ud med en ren chockstart, da Deprece Washington servede fra 3-1 til 13-1, godt hjulpet af en veloplagt Trine Kjelstrup, som vandt de fleste af de bolde hun havde kontakt med og fuldt fortjent blev kåret som kampens spiller. Det store forspring gav en dejlig ro på banen og det flotte spil fortsatte til sættets afslutning med 25-15.

Engelholm var kommet sig over forskrækkelsen og lagde bedst fra land i andet sæt. Vi kom bagud med 3-0 og den føring holdt frem til slutningen af sættet, hvor vi dog overvandt Engelholms første sætbold ved 24-22. Vi fik kontakt ved 24-24, men så tog Engelholm de næste to point til 26-24.

Der blev vist fantastisk spil fra begge sider og i tredje sæt skiftedes de to hold til at tage føringer. Megan Rosenlund, som til kampen havde overtaget liberopladsen for en skadesramt Asli Ersózoglu, udfyldte rollen godt og hæver Eva Bang havde gode muligheder for at få centerangrebet med Mette Breuning til at køre optimalt. Trine Kjelstrup, som havde været lidt mere anonym end sædvanlig i andet sæt var nu igen oppe i fulde omdrejninger og vandt i tredje sæt otte flotte angreb. I Kira Sutcliffe serv gik vi fra 15-15 til 18-15 og den føring blev holdt til slutstillingen 25-23.

I fjerde sæt kiksede servemodtagningen totalt for os. Det var ikke muligt at køre centerangreb og spillet blev let at læse for Engelholm, som med 25-16 kom overbevisende ud af sættet.

Der skulle nu spilles et afgørende femte sæt. Servemodtagningen fungerede igen og dermed blev centerspillet igen en trussel. Det gav bedre arbejdsbetingelser på kanten. Trine Kjelstrup havde således selv lavet to af pointene ved nettet, da hun ved 5-3 gik ned og leverede to serveesser og yderligere to server, frem til sidebyt ved 8-3. I rotationen efter Sørgede Alina Sode for at følge op på de gode takter. Hun scorede også et es og fortsatte frem til stillingen 12-4. Det så nu noget sort ud for Engelholm og selv om de fik pyntet lidt på resultatet mod slutningen, måtte de se gæsterne fra Brøndby løbe med sejren på 15--9 i afgørende sæt.

Sejren over de svenske mestre var en god optakt til weekendens final-four i landspokalen. Om lørdagen var semifinalemodstanderen Elite Volley Aarhus, som vi blot seks dage tidligere havde mødt i Volleyligaen. Det blev i den kamp til en 3-1 sejr, så vi mødte op til kampen med et mentalt overskud. Det var da også os der kom bedst fra start og i Deprece Washingtons serv rykkede vi fra 11-8 til 16-8. Forspringet skrumpede en smule, men med 25-20, kunne vi tage første sæt.

Også i andet sæt sad vi solidt på begivenhederne. Uvist om det var en bevidst handling fra Aarhus, eller vores libero, Asli Ersózoglus store bevægelighed der gjorde det, endte ikke færre en 62% af de Aarhusianske server i Aslis sikre arme, hvilket udmøntede sig i effektive angreb. Igen var det i Deprece Washingtons serv, med kampens spiller Trine Kjelstrup ved nettet, at vi tog det afgørende ryk fra 12-10 til 18-10. Trods god fight, var det ikke muligt for Aarhus at lukke hullet og vi tog sættet med 25-19.

Tredje sæt forløb som de to øvrige. Stadig med hovedparten af Aarhusserverne på en godt spillende Asli Ersózoglu, og vi arbejdede os støt og roligt frem til sættets afslutning, hvor Trine KJelstrup satte et effektfuldt punktum med et slag ned ad sidelinjen til stillingen 25-21.
Som ventet var det Holte IF der havde trukket sig sejrrigt ud af den anden semifinale, hvor Amager VK måtte se sig slået og det var så endnu en gang Brøndby og Holte der skulle stå over for hinanden i en finale, som de to hold har gjort i seks ud af de seneste syv pokalfinaler, med os som vinder de tre seneste gange og fire i alt.

Selv om vi tog føring i alle tre sæt, var det Holte der mod slutningen af sættene viste sig stærkest og tog det afgørende ryk frem mod sætsejrene. Generelt lå vores angrebsstyrke en del under det normalt høje niveau, på nær i første sæt, hvor Trine Kjelstrup gjorde det rigtigt godt. Men de gode takter blev ikke fulgt op af vores server. Ikke mindre end syv servefejl blev det til i sættet og det går ikke ustraffet hen mod et stærkt hold som Holte, som kunne tage sættet med 25-22.

Også i andet sæt kom vi til en føring og denne var på et tidspunkt helt oppe på syv point ved stillingen 13-6. Desværre var der i perioden derefter to fejlbedømte bolde, hvor vores forsvar gik efter to Holteangreb, som ville have været ude over baglinjen. Desværre blev aktionerne kikset og i stedet for at få et gratis point, forærede vi i stedet Holte to billige point. Point der kunne have ændret sættets udfald, men som nu, som i første sæt, gik til Holte med 25-22.

Tredje sæt som skulle blive det sidste, var med et noget tandløst Brøndby angreb. Libero, Asli Ersózoglu og Alina Sode præsterede et solidt forsvarsarbejde, men de efterfølgende angreb havde ikke nok effekt og sættet gik overbevisende til et godt spillende Holtehold med 25-20.
Der er nu pause i turnerigerne frem til d. 14. januar, hvor vi i Volleyligaen igen skal møde Holte IF. Brøndbypigerne som vandt det første opgør i ligaen, tørster efter at få revanche for pokalfinalen, så selv om det er jul, skal der arbejdes på at være klar til det nye års udfordringer.