Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
NCC BVK Oslo Fælles holdbilledeSøndag d. 5. november var en god dag i Brøndby. Ikke kun fordi kommunens fodboldklub for første gang i 13 år slog FCK i løvernes egen hule., men også fordi det var dagen hvor Brøndbys Volleyligakvinder spillede sig videre til NEVZA Club Championship, det der i daglig tale omtales Nordic Club Championship elle blot NCC. Udover de nordiske land er også England med i NEVZA (North European Volleyball Zonal Association).

Brøndby var selv arrangør af en af de indledende puljer og skulle om fredagen lægge ud mod islandske Afturelding. vi plejer at have meget godt styr på de islandske hold, men Afturelding har i denne sæson fået tilgang af to amerikanske spillere, en dygtig hæver og en hårdtslående kantangriber og de fulgte da også godt med frem til stillingen 18-18, hvor Alina Sode leverede to serveesser og fortsatte med at serve frem til 22-18 og i rotationen efter var det Mette Breuning der sluttede sættet af med yderligere to esser frem til stillingen 25-20.
Trine Kjelstrup
I de to efterfølgende sæt, sad vi mere solidt på begivenhederne. Trine KJelstrup, som blev kampens spiller, var som altid en afgørende faktor i angrebet, men også Alina Sode og Deprece Washington var især i andet sæt på det nærmeste ustoppelige. Der blev skiftet flittigt ud, så der kunne spares kræfter til søndagens kamp mod Oslo og blandt andet fik DU17-landsholdsspiller, vores kun 15-årige hævertalent, Tajma Muharemovic sin internationale seniordebut, da hun i slutningen af andet sæt afløste Eva Bang. Det gjorde hun så godt, at der var genvalg til tredje sæt, hvor hun først blev skiftet ud igen, efter af have været med til at bringe holdet til en 19-10 føring. Andet og tredje sæt blev vundet med henholdsvis 25-13 og 25-18.

Søndag skulle vi så møde Oslo Volley, som ligeledes havde en 3-0 sejr over Afturelding i bagagen. Oslo lagde med stor succes ud med et utroligt højt servepres og de formåede i perioder at rive vores servemodtagning fuldstændig fra hinanden, Alligevel var det os der tog teten frem til 16-13, hvor det så gik fuldstændigt galt. Mens vi gjorde livet surt for os selv med hele seks servefejl, sørgede en effektiv norsk serveserie, som fik vores modtagning til at ligne en popcorn maskine, for at bringe Oslo på 19-16. En føring de holdt frem til sættets afslutning på 25-18.

Pigerne fik styr på sine server, men Oslo holdt stadig et godt tryk på serv og angreb og kom i front med 20-16, hvor Alina Sode bragte orden i regnskabet ved at serve os på 20-20 og to rotationer senere havde vi taget sættet med 25-22.

I tredje sæt havde vi styr på spillet fra start. Trine Kjelstrup som, for anden gang i weekend, blev kåret som kampens spiller, satte sig effektivt igennem i angrebet og Eva Bang sørgede for med nogle godt camouflerede lob for at skabe noget luft. Det hele blev sat i gang af libero Asli Ersózoglu og Alina Sode som sørgede for en stabil servemodtagning, som gav gode arbejdsbetingelser for angrebet og sættet kunne erobrers med 25-19.

Også i fjerde sæt var der godt styr på spillet. Deprece Washington, som efter at være startet kampen som centerangriber, i andet sæt var rykket ud på kanten og det kvitterede hun for i fjerde sæt ved at vinde fire af sine fem angreb. Mette Breuning som gennem begge weekendens kampe var suverænt servende, leverede i fjerde sæt sit fjerde og femte servees og gennem de to kampe præsterede hun i alt 34 server uden at lave en eneste servefejl undervejs. Også i forsvaret viste Mette stor klasse, med flere spektakulære forsvarsaktioner. Sættet blev vundet med 25-18, og som vinder af puljen, er vi dermed sammen med Førde, Holte og Oslo, kvalificeret til finalerunden som spilles d. 19.-21. januar.

Allerede på torsdag d. 9. november, står vi igen over for en svær opgave, når vi i Øresundsligaen skal møde de svenske mestre, Engelholm, som er ubesejrede i deres foreløbige syv spillede kampe i den svenske liga samt to kampe i Øresundsligaen. Kampen spilles kl. 20.00 på hjemmebanen i Stadionhal 1.