Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Asli forsvarEn ny sæson i damernes Volleyliga blev indledt med et brag af en kamp, da Brøndby Volleyball Klub sølvvindere mødte sidste sæsons mestre fra Holte IF. Det var således det første led i bestræbelserne på at genvinde mesterskabstronen, som vi sidste sæson måtte træde ned fra efter at have siddet solidt på titlen i de foregående tre år.

Det blev en ønskestart på sæsonen, for vores piger, da de efter fem sæt kunne gå fra banen som vindere af matchen. De to hold er af mange udnævnt som de absolutte favoritter til at dele guld og sølv imellem sig og man kan derfor synes at det er forkert at placere kampen mellem to så stærke favoritter så tidligt på sæsonen, i stedet for at få udløst spændingen et stykke inde i sæsonen. Spillet bar da også præg af at de to hold endnu ikke er spillet ordentligt sammen efter de udskiftninger der er sket i de to truppe.

Til trods for det tidlige tidspunkt på sæsonen, lagde pigerne ud med et storspil der lover godt for den videre turnering. Der blev lagt pres på serven, som Holte ofte havde svært ved  at styre. De formåede dog alligevel at komme til modangreb og man skulle helt til 14-14, før vi i de sidste tre rotationer rykkede til slutcifrene 25-21.

De gode takter fortsatte og Alina Sode som havde stået for de sidste tre server i første sæt, var også den der skabte et afgørende hul i andet sæt, da Brøndby rykkede fra 8-6 til 13-6. På højrekanten viste Kira Sutcliffe storspil med flere gode blokader og det der kom forbi, blev effektivt gravet op af Brøndbys nye libero Asli Ersózoglu, som var her, der og alle vegne og lavede den ene spektakulære redning efter den anden. En indsats der da også indbragte hende Grey Matters gave til den bedste spiller.

Efter den gode start, så det længe ud til at vi skulle køre en sikker 3-0 sejr i hus, men Holte ville det anderledes. I tredje sæt havde vi vores største føring på fire point ved 10-6, men herfra begyndt Holte at hale i land og fik kontakt ved 12-12. Spillet hang ikke længere så godt sammen for os og alt for mange gange resulterede en servefejl i at det tabte ikke kunne genvindes. Holte trak fra og tog sættet 25-21.

Fjerde sæt var også præget af nogle kedelige servefejl, så Holte der nu lugtede blod udnyttede på bedste vis vores fejl og fik deres største føring ved 17-9, en otte point føring der holdt helt til 24-16, hvor Trine Kjelstrup i en flot servestime på fem server fik pyntet lidt på resultatet før Holte lukkede sættet med 25-21.

Den kedelige vending i kampen kunne meget vel have knækket os efter den ellers så flotte start, men den trods alt effektive afslutning på fjerde sæt havde sat gang i pigerne og i nytilkomne Mette Breunings serv blev der igen skabt tro på egne evner da hun servede til 5-2. Samme Mette viste gennem femte sæt et fantastisk samarbejde med vores velspillende anfører og hæver Eva Bang, som serverede den ene lækkerbisken efter den anden til Mette Breuning, som bragede bolden i gulvet. Det samme gjorde den anden centerspiller Deprece Washington og de to centerspillere og Eva havde stor andel i, at det afgørende femte sæt blev vundet med de overbevisende cifre 15-9.

Alt i alt en svingende kamp med mange op og nedture, men overordnet set var der i coachteamet med Jens Bang i spidsen, stor tilfredshed med kampen. Der blev vist et topniveau, som lover godt for sæsonen. I den kommende tid skal der så arbejdes på at holde det niveau i større dele af kampene.
Line up
Holdet har som sagt haft en del nytilkomne, men holdet har kunnet bygges op af en solid stamme af danske spillere. Der er således tale om en ny Amerikaner, Deprece Washington, som de fleste vil kunne nikke genkendende til fra hendes tid i Lyngby. Hun er nu efter en sæson i den bedste finske liga, vendt tilbage til Danmark. Hun er tiltænkt en plads i centerangrebet, men hun er også i stand til at spille på både højre og venstre kanten. Der er fire nye Canadiere i truppen, centerangriber Lainey Jantzi, højrekant Kira Sutcliffe, venstrekant Megan Rosenlund og libero Asli Ersózoglu. Endvidere er der kommet tllgang af den talentfulde landsholds centerspiller, Mette Breuning fra Fortuna Odense, således at Brøndby nu har fire A-landsholdsspillere i truppen, Mette Breuning, Trine Kjelstrup, Alina Sode og Eva Bang. Desuden kan der nikkes genkendende til Sarah Cornier, som efter et længere genoptræningsforløb nu er fuldt ud fit for fight.

Truppen er yderligere suppleret med fire unge talenter. De to DU16 landsholdsspillere, hæver Tajma Muharemovic og kantangriber Sille Hansen, som begge var med til at lave den historiske kvalifikation til DU16 EM, hvor Danmark gjorde en god figur med blandt andet en sejr over Grækenland. De to 15-årige piger er nu begge udtaget til DU17-landsholdet.

I Brøndby skal Tajma være fast back up for Eva Bang, men også optræde periodevis på klubbens 1. divisionshold. Her skal Sille Hansen, Manuella Johnsen og Reyhane Mousavi også spille de fleste kampe, for så af og til at prøve kræfter med Volleyligaen og derigennem udvikle sig til "fuldgyldige" Volleyligaspillere.

Næste gang der bliver mulighed for at nyde volleyball af høj klasse i Stadionhal 1, bliver torsdag d. 19. oktober kl. 20.00, når Brøndby på hjemmebanen tager imod de svenske sølvvindere Hylte-Halmstad i en kamp i Øresundsligaen, som består af tre tophold fra henholdsvis Danmark (Brøndby, Holte og Amager) og Sverige (Hylte-Halmstad, Engelholm og Svedala).