Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV
Brøndby - vindere af kval puljeBrøndby Volleyball Klub var i weekenden d. 11.-13. november arrangør af en pulje om kvalifikation til Nordic Club Championship (NCC), det der i daglig tale betegnes som Nordisk mesterskab for klubhold.

Som Danmarksmester og forsvarende mester NCC-mester var vi kommet i en pulje uden nogen af de andre nationale mestre og var som modstandere tildelt to´erne fra henholdsvis Island og Norge, HK og Oslo.

Deme Morales smashDer blev lagt ud med en kamp mod islændingene og ansvaret for fordelingen af bolde var tildelt Sigrid Christiansen, som med stor succes fik sat sine angribere i scene. Vi kom planmæssigt i front og da Deme Morales med otte server hvoraf to var esser, bragte os på 17-3, var sættet reelt afgjort. Herfra var der dog stor kamp og ligevægt i pointtildelingen, men vi holdt forspringet og tog sættet med hele 25-10.

Det overbevisende første sæt fik muligvis spillerne til at tage for let på tingene i andet sæt. I hvert tilfælde kom HK med fantastisk fight foran med 9-4. Vi fik kontakt ved 16-16 og det så ud til at faren var overstået, men et par kedelige servefejl mod slutningen af sættet udnyttede HK til fulde og kunne tage sættet med 25-21.

I tredje sæt var der igen styr på begivenhederne fra vores side. I Tyler Richardsons serv rykkede vi på 13-7 og denne føring hold frem til sættets afslutning ved 25-17. Undervejs hev Deme Morales storspillet frem. Den højtspringende amerikaner bandt spillet godt sammen med sin sikre indgriben i forsvarssituationerne og ved nettet blev det til hele seks point på otte angreb. En præstation der var med til at give hende titlen som kampens spiller.

Fjerde sæt blev ligeledes på vores præmisser, selv om HK stadig kæmpede heroisk. Alissa Coulter var sikkerheden selv ved nettet og et stort servepres fra Brøndbyspillernes side gjorde at forsvaret med Eline Bye i front, havde gode muligheder for at dæmme op for de islandske angreb. Sættet blev vundet med 25-12 og vi havde dermed givet sig selv en god start på kvalifikationen.

Lørdag kunne vi holde pause, mens HK og Oslo spillede deres indbyrdes kamp. En kamp som bød på fantastisk forsvarsspil fra begge hold side og med islændingene som vindere med 3-0.

Trine Kjeldstrup smashSøndag var det så Brøndby-Oslo der stod på programmet. Det blev en kamp hvor de to hævere Eva Bang og Sigrid Friis Christiansen fik gjort godt brug af deres centerangribere, som havde en killprocent på hele 90%. I kraft af flere hævninger blev det dog Trine Kjelstrup der blev den helt store pointsluger. Med 16 point hvoraf de 13 var præsteret i angrebet, gjorde hun sig fuldt fortjent til titlen som kampens spiller. Det blev en kamp hvor der reelt aldrig blev den store spænding. Vi var i front fra start til slut i hvert sæt og kunne med en sejr på 25-16, 25-17, 25-19, sikre os videre avancement til finalespillet, som spilles d. 20.-22. januar. I kampen blev det til debut til Brøndbys ungarske centerangriber Viktória Kanyik, som til lejligheden var rykket op fra klubbens 2. divisionshold.

Danmark fik markeret sig stærkt ved dette års kvalifikationsspil. De øvrige modstandere i finalestævnet bliver således Holte IF og Amager VK fra Danmark, som vandt deres puljer, samt HK fra Brøndbys pulje, som gik videre fra Brøndbys pulje som bedste to´er. Noget overraskende blev det ikke til finalespil til de norske mestre fra Randaberg samt de svenske mestre fra Engelholm, som eller tidligere har været vindere af NCC-trofæet.