Det er set kønnere, men i nogle kampe er sejren vigtigere end den æstetiske nydelse. Pokalkampen som vores Volleyligakvinder spillede og vandt 3-1 over Lyngby Volley i lørdags på hjemmebane i Stadionhal 1 var netop en af slagsen. De to hold havde mødt hinanden i den ordinære turnering blot tre dage før og da var det blevet til en 3-0 sejr med et spil der levede væsentlig bedre op til kravet om flot volleyball.

Denne lørdag var det en til tider anspændt og nervøs kamp, med væsentlig flere fejl end normalt. Der blev ellers lagt ud med en pæn servestime af Eva Bang, som bragte os i front med 4-0, men Lyngby, kunne med årets to tidligere 0-3 nederlag i erindring spille friskt til ud fra devisen "alt at vinde intet at tabe". De pressede voldsomt i serven, hvilket resulterede i upræcise modtagninger fra vores side, som gjorde det svært for Eva Bang at få sat de ellers så stærke amerikanske centerspillere Casey Wright og Katie Post i spil. Spillet blev dermed for let at læse og det blev svært for vores kantangribere. Lyngby tog midt i sættet en mindre føring og da vi præsterede ikke færre end seks servefejl, var det ikke muligt at genvinde det tabte og Lyngby kunne tage sættet 25-22.

Bedre gik det i andet sæt, hvor servefejlenes antal blev halveret. Trine Kjelstrup og Julie Guldager var begyndt at få succes på kanten. Trine, som også blev kampens topscorer med 17 point vandt i dette sæt seks angreb og Julie omsatte de fire hævninger, som hun fik, til point. Ved 10-10 stod Stine Spangen for en servestime, som blev godt hjulpet på vej af Katies gode blokader. Vi kom på 14-10 og holdt føringen til 25-22.

Pigerne var nu kommet i gang, men alligevel virkede spillet anspændt. Lyngby lavede flere serveesser og gik i front med 9-5. Liv Magnussen som kortvarigt havde været inde i andet sæt, kom nu på banen igen og den 16-årige spiller, som efterfølgende fik Time Vision prisen som bedste spiller gik til opgaven med krum hals. Hun vandt sit første angreb og fik dermed Evas fulde tillid og blev den mest benyttede angriber i resten af kampen. Det ser dermed ud til, at hun endelig er kommet sig fuldstændigt efter den skade hun pådrog sig da hun var afsted med ungdomslandsholdet for nogle måneder siden. Godt nyt for både os og ungdomslandsholdet, med hvem hun skal til Grækenland og spille EM-kvalifikation umiddelbart efter Nytår. Kraftigt medvirkende til at tredje sæt blev vundet med 25-20, var en imponerende servestime som Julie havde fra 15-17 til 23-17.

En lignende servestime havde Julie i fjerde sæt, hvor hun servede fra 3-7 til 15-7. Hun rettede dermed eftertrykkeligt op på de fire servefejl hun havde haft i de to første sæt. Nu resulterede hendes gode servepres i et svækket Lyngbyangreb, som libero Morgan Springer, der havde spillet sig op efter en noget svingende start, kunne sende pænt frem til Eva, som stadig havde Liv som foretrukne angriber.

Det var en flok glade spillere der kunne konstatere at de med sejren har spillet sig i landspokalfinalen mod Holte IF. Kampen skal spilles d. 20/1 2013 i Odense Idrætshal i forbindelse med Pokalfestival´en. Til den tid skulle vi gerne igen kunne råde over vores stærke brasilianske angriber Anile Clemente, som blev skadet et par dage før den første Lyngbykamp.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV