Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Lørdag tog Brøndbys Volleyligadamer et pænt skridt mod landspokal semifinalen og søndag tog de endnu en 3-0 sejr i Volleyligaen. Det blev slutresultatet af en travl weekend.

Modstanderholdet i landspokal semifinalen var Aalborg HIK som ligger ubesejret i 1. division og som sådan er et potentielt kommende Volleyligahold. Dermed fik Aalborg også en forsmag på hvad der venter dem, hvis det skulle blive til oprykning efter denne sæson. Vores damer sad solidt på kampen fra start til slut og der blev mulighed for at få hele truppen i spil.

Vores serbiske stjerne Mirjana Duric havde ligget syg det meste af ugen, så det blev valgt at spare hende fra start og hendes normale position som diagonal, blev med succes varetaget af Stine Spangen. Ellers var startopstillingen den der har været benyttet i sæsonens tidligere kampe.

Efter et første sæt der endte 25-10 til Brøndby, blev der ændret mere på opstillingen i de efterfølgende sæt. Ida Lambach startede på hæverpositionen og Paulina Hougaard kom ind på centerpladsen i stedet for Michelle Osunbor. Til trods for udskiftningerne var der stadig ikke tvivl om resultatet, som blev 25-15 til Brøndby. Amanda Anderson, som havde sine forældre på besøg fra USA, gav den et ekstra nøk og præsterede undervejs i kampen fire serveesser. Dette sammen med stabil indsats i angrebet gav hende TimeGruppen prisen som bedste spiller. Mod slutningen af sættet fik amerikanske Simone Asque et mindre vrid i knæet, så hun måtte skiftes ud med Ida Flensted.

Det betød samtidig, at Stine blev rykket over på Simones plads i tredje sæt, mens Mirjana blev sat på banen i sin normale position. Heller ikke disse ændringer lykkedes det for Aalborg at udnytte og efter en effektiv spilletid på kun 46 minutter kunne vores piger vinde kampen med 25-12 i det sidste sæt.

Man har i år indført den regel, at pokalkampen skal afgøres over to kampe, ude og hjemme, så Brøndby skal således en tur til Aalborg d. 23/11, før avancement til semifinalen er en realitet. Skulle der ske en overraskelse i denne kamp, så Aalborg løber af med sejren, skal der uanset sejrens størrelse, spilles et såkaldt Golden set, som startes 10 minutter senere og går til 25. Netop denne situation kan meget vel forekomme, i kvartfinalen mellem Holte og Team Køge, hvor det unge Team Køge hold noget overraskende slog Holte 3-2 i første kamp. Lever Holte i anden kamp op til favoritværdigheden, skal der i dette opgør spilles det afgørende Golden set.

Allerede næste dag, skulle Volleyligaholdet i aktion igen. Denne gang var det en langt sværere opgave, da modstanderen var Fortuna Odense, som skulle mødes på udebane. Det blev aldrig den store spillemæssige oplevelse, men vigtigst for os var det også, at vi kunne trække os tilbage med endnu en komfortabel 3-0 sejr, som blev afgjort med de tætte cifre 25-23., 25-18, 25-23..

I Brøndbylejren kunne vi glæde os over, at Simones knæproblemer ikke var værre, end at hun kunne spille og det gjorde hun så overbevisende, at hun lagde ud med at vinde sine fire første angreb. Senere i kampen blev hendes præstation mere menneskelig.

I andet sæt kom Fortuna bedst fra start, blandt andet i kraft af godt spil fra den tidligere Brøndbyspiller Julie Guldager, som gennem kampen var den der voldte hendes gamle klubkammerater størst problemer. Bedst som det så ud som om at Fortuna var ved at få et overtag, viste serbiske Mirjana, hvorfor hun har været kåret som bedste server ved et EM. Med en stime på otte server, brage hun holdet på ret kurs igen og pigerne kunne herefter holde sig i front resten af kampen. En stor del af æren for dette havde Trine Kjelstrup som blev tildelt TimeGruppen prisen. Hun havde en god dag og sluttede således kampen af med at vinde seks ud af syv angreb. Med sejren sørgede pigerne for stadig at ligge helt fremme i Volleyligaen, i et felt bestående af fire ubesejrede hold. Heraf har Holte et point mindre i kraft af en 3-2 sejr, som kun giver to point og Frederiksberg ligger nr. 1 i kraft af en marginal bedre boldscorer.

I den anden ende af rækken ligger Gentofte Volley. Dem møder vi på torsdag d. 14/11 kl. 18.00 på hjemmebanen i Stadionhal 1. Gentofte har endnu ikke vundet et sæt, så der bør ligge en sejr og vente på vores stærke piger. Langt større modstand forventes der tirsdag d. 19/11 kl. 19.00, når Frederiksberg Volley, der i stil med os er ubesejret, kommer på besøg i Stadionhal 1. Denne kamp bliver transmitteret direkte på Kanal Sport.