Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Med en 3-1 sejr over norske Stod, fik vores damer en fantastisk start på Nordic Club Championship. Stod vandt turneringen i sidste sæson og dette års holdsammensætning ser unægtelig skræmmende ud. Holdet består af 2 Polakker, 1 Rumæner, 1 Albaner, 1 Amerikaner, 2 Brasilianere, 1 Letlænder og 3 Nordmænd. De har primært sammensat det stærke hold med henblik på deltagelse i Europa Cup.

Vores hold var godt forberedt gennem videogennemsyn og fik en god start på kampen, da anfører Eva Bang servede os til en føring på 3-0. Det skabte den fornødne ro og vi hold føringen hele vejen frem til sættets slutresultat på 25-23. Det var godt spil fra begge hold, som bød på mange gode dueller, hvor vi især fik scoret point på vores kantangreb, hvoraf Simone Asque lå på 63 % i kill.

Starten på andet sæt blev endnu bedre. Denne gang kom vi foran 4—0 og Mirjana (Mira) Duric øgede med sin kanonserv fra 7-2 til 10-2 på to rene esser, plus en bold der kom direkte tilbage på netkanten, hvor Amanda kunne straffe den. Føringen blev støt og roligt udbygget til 20-8, da den var størst. Eva fik i dette sæt fordelt boldene noget mere. Centerspillet som i første sæt var nærmest ikke eksisterende var nu kommet i gang og Amanda Andersen havde sin bedste periode i kampen, med tre vundne angreb i træk. Det øgede centerspil gjorde det sværere for Stods blokader, som i første sæt havde lavet fire point, men nu måtte nøjes med det halve. Sættet endte overbevisende 25-14 til os.

I tredje sæt begyndte Stods spil for alvor at fungere. De lavede fem blokpoint og fire serveesser, samtidig med at de holdt servefejlene nede på en enkelt, hvor de i de øvrige sæt lå på et gennemsnit på fem. De tog et afgørende ryk fra 7-5 til 11-5 og fortsatte efter et enkelt point til vores piger med at øge frem til 17-6. Det så nu rigtig svært ud for vores piger, som brugte resten af spillet til at stabilisere sig til fjerde sæt. Jens Bang tog klogelig nogle udskiftninger, så nogle af spillerne kunne få en tiltrængt pause til at få klaret hovederne. Trine Kjelstrup blev således erstattet af Stine Spangen, Paulina Hougaard overtog Amandas plads og Ida Flensted tog baglinjen for Simone. Spillet blev stabiliseret, men forspringet var ikke til at hente, så Stod kunne gå sejrrigt ud af sættet med 25-15.

Med et stabiliseret spil og tilbage i den oprindelige startopstilling, dog roteret nogle pladser, fungerede spillet nu igen. Det blev et brag af et sæt, med utroligt flot spil fra begge sider. Fyldt med gode powerangreb, som dog blev heroisk forsvaret og ført til nye angreb. Trine og Simone, som efterfølgende fik TimeGroup prisen som bedste spiller var forrygende, men det samme var Stods spillere og de fulgtes i et pointparløb op gennem sættet. Mod slutningen fik vi god hjælp af Stod, som lavede tre servefejl i træk og vi fik vores første matchbolde ved 24-23 og 25-24. Herefter tog Stod to point og fik sætbold ved 25-26. Det blev igen vores tur ved 27-26 og 28-27, for igen at overdrage muligheden for sætgevinst til Stod ved 28-29, Vi overlevede også denne og scorede til 29-29 ved en duel, hvor Stod mente der var en svag dommerkendelse. Det resulterede i så kraftige protester, at der blev givet et gult kort, som blev vekslet til et rødt, da der tidligere i kampen var givet et gult til dem.

Det røde kort gav point til os og dermed fik vi vores femte matchbold ved 30-29 Mira skulle serve og som altid giver hun den fuld power. Vi håbede på endnu et servees, som hun havde produceret fire af i kampen og frygtede en servefejl, som der ligeledes havde været fire af. Det blev en ting midt imellem- en fantastisk serv, som dog blev modtaget pænt og lagde grunden til kampens flottese og mest spændende duel. Efter flere ture over nettet, resulterede det dog til stor jubel i vores lejr, med en super blok af Trine, som dermed sluttede kampen med 31-29.

I dagens anden kamp mødtes Fortuna og Engelholm og det resulterede i en sejr på 3-1 til Engelholm.