Danmarksmesterskabet i dansk damevolleyball er ført hjem til Vestegnen, efter at Brøndby Volleyball Klub i den fjerde finalekamp mod Holte IF, vandt 3-2 og dermed nåede op på de nødvendige tre sejre. Hele finaleserien blev med Brøndby nævnt først til 3-1, 2-3, 3-0, 3-2.

Det var fra start tydeligt, at der stod meget på spil for de to hold. Holte var tvunget til sejr hvis de skulle skubbe afgørelsen ud i en femte og afgørende kamp. Vi havde muligheden for at tage mesterskabet i hus, men har ikke de bedste traditioner på Holtes hjemmebane, hvor hjemmeholdet plejer at være noget nær uovervindelige.

Begge hold var bevidste om at en god presset serv kan være nøglen til succes, men det resulterede i et voldsomt antal servefejl i starten af kampen. Vi kom bedst ud af denne fase og gik i Mirjana Durics serv fra 8-8 til en føring på 11-8. Det var tydeligt at Holtes mål var at serve Trine Kjelstrup væk. Ikke færre end 11 ud af 15 server ramte Trine, hvilket meget vel kan være årsag til, at hun kun kom til to angreb i første sæt. Til gengæld var hun sikkerheden i servemodtagningen, som hun klarede med en med en modtagningseffektivitet på 2,3. Det resulterede i gode arbejdsbetingelser for en veloplagt hæver, Eva Bang, som med stor succes fik valgt de rigtige udveje. Det gav hende efterfølgende Time Gruppen prisen som bedste spiller. Det godt varierede angrebsspil gjorde det svært for Holtes blokader, som ikke skabte et eneste point i første sæt og de formåede derfor som oftest kun at lave et enkelt point pr. rotation, mens vi støt udbyggede føringen frem mod slutciffrene 25-17.

I andet sæt kom Holte bedre fra start og tog hurtig en lille føring. Vi var stadig plaget af en del servefejl og i en konsekvens af dette valgte headcoach Jens Bang at sætte vores 2. hæver, Ida Lambach på banen ved stillingen 10-12. Den 18-årige servespecialist lod ikke denne chance gå fra sig. Kold som is og uden at lade sig påvirke af finalekampens vigtighed, lagde hun ud med et servees og fulgte op med fire server mere, som resulterede i yderligere to esser. Vi var nu bragt i front, men en dårlig periode i servemodtagningen, hvor Holte havde fundet andre at serve på end Trine, resulterede i et temmeligt højt antal hævninger til backspike angreb, som desværre ikke havde den sædvanlige store effektivitet. Holte genvandt dermed overtaget, og end ikke vores bedste blokperiode flot ført an af Michelle Osunbor, kunne vende denne situation. I alt elleve blokader i sættet, hvoraf seks var pointgivende blev det til og alligevel kom Holte til fire sætbolde ved 24-20. Vi overlevede disse på utroligt aggressivt og powerfyldt angrebsspil af Mirjana, som har evnen til at satse helhjertet på alle bolde uanset hvordan situationen er. Holte fik yderligere en sætbold ved 25-24 som vi også overlevede og selv kom til en sætbold ved 26-25, før Holte til sidst lukkede sættet med et servees til 28-26.

Centerspiller Amanda Anderson sørgede for en god start for os i tredje sæt, da hun på fire effektive serve bragte os i front med 7-2. Der var dermed noget at tære på og selv om Holte gjorde hvad de kunne for at indhente det tabte, holdt vi stand og kunne tage sættet med 25-23. Igen i dette sæt blev udskiftningen med Ida som erstatning for Eva i en enkelt rotation den store succes. Igen blev det til en servestime på fem server, som pressede Holtes angreb til det yderste. Vi kunne dermed, godt hjulpet på vej af den godt kæmpende libero, Stephanie Dahl, vende forsvaret til et effektivt angreb.

Holte var nu med ryggen mod muren og var tvunget til at tage de to sidste sæt, hvis de skulle føre finaleserien ud i en afgørende femte kamp. Dette så i første omgang ud til at blive spoleret af Amanda, som endnu en gang stod for en god servestime, som bragte os i front med 5-0. Holtes rettede op på dette, da de i Lærke Grønfeldt serv kom på 4-5. Herefter fulgtes de to hold frem til 21-19, hvor Mirjana havde et lob over Holtes blokade, som Brøndbylejren så klart i gulvet. Desværre var dommeren af en anden opfattelse, da han mente at en godt kæmpende forsvarsspiller lige netop havde fået en hånd mellem gulv og bold. I stedet for 22-19, blev det nu 21-20, men hvad værre var, var at det var starten på en Holte servestime af Juliane Daugaard frem til sættet afslutning på 25-21.

Det femte og afgørende sæt var nu en realitet og et fantastisk medlevende publikum, hvoraf fangruppen fra Brøndby havde gjort sit til at Brøndbypigerne kunne glemme alt om udebane, rykkede nu lidt længere ud på stolekanten, klar til det afgørende drama. Så draktisk blev det dog ikke. Simone Asque lagde ud med at serve til 5-0. Mirjana og Trine var forrygende i angrebet og da vi en hel omgang senere, igen stod med Simone på servepladsen, kunne hun serve de tre sidste server til den overbevisende slutstilling 15-6. Den sidste bold blev vundet på en effektiv blokade af Mirjane, som resolut kastede sig ned på knæ med armene i vejret, hvorefter resten af Brøndbyholdet fulgte trup og samledes i vild jubel på midten af banen, til den afsluttende medaljeoverrækkelse.

Anfører Eva Bang modtog den tunge pokal som hun til trods for fem udmarvende sæt, hævede højt over hovedet, inden hun lod den gå videre til sine holdkammerater, som stolte præsenterede den for deres trofaste fans, som det tydelige bevis på at mesterskabet er ført tilbage til Brøndby efter to års fravær.

Se mange flere billeder på Thomas Guldager's fotogalleri

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV