Lørdag d. 15. marts har Brøndby Volleyball Klub muligheden for at spille sig i DM-finalen. Det blev en realitet, efter at det også blev til sejr i anden semifinale mod Frederiksberg. Sejren som denne gang blev på 3-1, kom noget lettere i hus end den foregående, hvilket blandt andet skyldtes et voldsomt stort antal servefejl hos Frederiksberg. Ikke mindre en 20 af slagsen blev det til hen over kampen. Dette skal selvfølgelig ses i lyset af, at Frederiksbergs bedste våben mod os, netop har været deres gode server, som i de tidligere kampe med held har generet vores modtagning. Denne gang var succesen dog ikke med Frederiksberg.

Det var tydeligt at det var to mandskaber der var opsat på snuppe sejren og fra start var der masser af god volleyball med mange lange dueller. Vel at mærke ikke dueller der blev hold i live på grund af svage angreb, men kraftfulde angreb, som ekvilibristisk blev samlet i forsvaret inden bolden nåede gulvet. Vi tog det første skridt mod sætsejren, da Smone Asque gik til serv. Hun var gennem hele kampen utroligt godt servende og næsten hver gang hun stod i servefeltet, gav det en pointstime på hendes pressede og utroligt velplacerede server. Hendes første præstation i denne disciplin gav et lille hul da vi rykkede fra 3-4 til 7-4.

De gode takter blev støttet af en godt spillende Mirjana Duric, som lagde ud med at vinde sine første fem angreb. I modsætning til forrige kamp, hvor Frederiksberg flere gange havde succes med at blokere hende, havde hun, denne onsdag aften, for alvor fundet de gode slagvinkler frem. Heller ikke vores to centerspillere Amanda Anderson og Michelle Osunbor havde Frederiksberg held med at blokere og i stil med Mirjana havde de en killprocent 100% i deres angreb i dette sæt. Frederiksberg formåede at hænge på frem til Brøndbyføring 16-15, men så var det Mirjanas tur til at serve og hendes kanonserv bragte os på 22-15 og kort efter tog Trine Kjelstrup æren af at lukke sættet med to serveesser til 25-17.

I andet sæt fulgtes de to hold ad indtil Frederiksberg midt i sættet for første og eneste gang i løbet af kampen for alvor fik succes med deres servepres. Det var da den altid godt servende hæver, Stine Bleeg Christiansen førte dem fra 12-12 til 16-12 og Liv Magnussen fortsatte med at gøre livet surt for sine tidligere holdkammerater, ved at fortsætte de gode takter frem til stillingen 21-15. Undervejs i sættet blev det besluttet at skifte Mathilde Romanowski, som var væk fra vores hold omkring årsskiftet, ind på liberopladsen. Det gjorde hun fremragende og vi kan nu glæde os over at have to dygtige spillere som kan supplere hinanden på pladsen. Til trods for Frederiksbergs store føring, var det tæt på at vi alligevel tog sættet. Simone servede fra 17-22 til 21-22 og vi fik en sætbold ved 24-23. Vi formåede dog ikke at lukke sættet og tre bolde senere kunne Frederiksberg tage sættet 26-24.

Vores piger er kommet mentalt styrket ud af den modgang vi havde før årsskiftet og heller ikke det tabte sæt syntes at påvirke dem. Humøret var højt. Det sportslige niveau om muligt endnu højere og vi sad solidt på resten af kampen, som dog stadig krævede en koncentreret indsats af pigerne, for at sætte sig gennem Frederiksbergs gode forsvar. Trine var i særklasse gennem kampen og specielt mod slutningen. Af de 14 hævninger hun fik i de to sidste sæt, vandt hun ikke færre ende de 11. Flere af disse var back-spike angreb og hvad der måske ydermere sætter hendes præstation i relief er det flotte niveau hun holdt i modtagning og forsvar. Hun har i lang tid været kendt for sit hårde smash, som vel er det hårdeste der er præsteret af en dansk spiller, men gennem de seneste år og specielt i denne sæson har hun rykket gevaldigt i det defensive spil. Samlet set en præstation der gjorde hende selvskreven til tildelingen af Time Gruppen prisen som bedste spiller.

Med to sejre på kontoen, har vi nu tre forsøg tilbage til at tage den tredje og til finalen adgangsgivende sejr. Forhåbentlig vil det lykkes når vi på lørdag d. 15. marts kl. 14.00 tager imod Frederiksberg på vores fantastiske hjemmebane i Stadionhal 1. Der vil igen blive disket op med publikumspræmier til dem der er i stand til at gætte antallet af point i de enkelte sæt og igen vil vores gode håndboldvenner stå klar i cafeen med deres efterhånden berømte sportsboller. Vi håber at rigtig mange af Danmarks bedste fans vil møde op og støtte vores piger i bestræbelserne på at nå deres mål og håber selvfølgelig også at mange vil møde op blot for at nyde volley i topklasse.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV