Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV

Lørdag d. 8/2 er en dag, som Brøndby Volleyball Klub godt kan markere med et fedt flueben ud for stort set alle parametre, som en volleyballkamp er omfattet af. Det var en dag hvor stort set alt lykkedes og resultatet udeblev ikke. Kampen var en topkamp mellem vores piger som ligger nr. 1 og nr. 3 Lyngby Volley, men resultatet blev på ingen måde så tæt, som man kunne forvente ud fra de to holds indbyrdes placering. På omkring en times spil, havde pigerne vundet kampen med 25-17 i de to første sæt og et knusende tredje sæt på 25-7. Sætcifre man normalt kun ser, når det er top mod bund.

Til trods for de overbevisende sætciffre, var det på ingen måde en kedelig kamp at overvære, for det var ikke på baggrund af dårligt spil fra Lyngby. Derimod diskede de op med flot forsvarsspil, som var årsag til mange lange og seværdige dueller, hvor begge parter spillede flot og seværdigt volleyball. Det blev derfor også afgørende for udfaldet, hvem der kunne køre duellerne igennem uden at fejle undervejs. Vi havde således gennem hele kampen kun tre fejlslag i angrebet samt tre angreb, som blev snuppet af Lyngbys blokader.

Det var fra start et yderst veloplagt Brøndbymandskab der gik til opgaven. Holdet sprudlede af energi og holdets yngste spiller den kun 17-årige Stephanie Dahl, udmærkede sig ved at tage et kæmpe ansvar i modtagning og forsvar, det er første sæson hun bestrider liberoposten, men alligevel dirigerede hun som en ægte forsvarsgeneral rundt med sine noget ældre holdkammerater. En præstation der også gav hende Timegruppen prisen for bedste spiller. Lyngby fulgte med til 7-7, men herfra trak pigerne for alvor fra til sættets afslutning 25-17.

For ikke at bryde den gode rytme og energi der var på banen, blev der ikke foretaget udskiftninger i første sæt og andet sæt startede i samme opstilling. Simone Asque, som i de seneste kampe har været på et spareprogram efter en skadesbehandling, er nu igen helt på toppen og viste adskillige eksempler på sit store talent, men da først Michelle Osunbor servede fra 5-4 til 9-4 og Mirjana Duric fortsatte til 14-5, blev det alligevel valgt at give hende en tur på bænken og i stedet benytte 18-årige Ida Flensted, som ligeledes er kommet sig fuldstændigt oven på en længere skadesperiode. Hun kvitterede for dette med at lægge ud med to angrebspoint og fortsatte sættet ud med en flot præstation. Trine Kjelstrup havde en af sine gode dage, med flere kraftfulde angreb og med et flot forsvarsspil som er blevet bedre og bedre som sæsonen er skredet frem. Alligevel blev også hun skiftet ud, men hendes substitut, Stine Spangen faldt ligeledes godt ind i holdets rytme og sørgede for flere gode forsvarshandlinger.

Det gode forsvar gav hæver Eva Bang gode muligheder og hun fik således med succes, iscenesat både Amanda Anderson og Michelle i det hurtige centerspil. Lyngby fortsatte med godt forsvarsspil for, at gøre det svært for pigerne at vinde de ellers meget kraftfulde angreb, men til gengæld havde Lyngby ikke den samme snert i deres eget angreb, så vi øgede støt og roligt frem til en gentagelse af første sæts cifre på 25-17.

En sejr i kampen var af yderste vigtighed frem mod målet om at vinde grundspillet, så der blev da heller ikke taget nogen chancer i tredje sæts startopstilling. Der blev således genvalg til dem der havde startet de to forrige sæt. Det skal dog også pointeres at mulighederne var mere begrænset end normalt, da truppen var blevet mindsket med fire af holdets spillere, som var fraværende som følge af studieture og sygdom.

Det var Amanda der gav Lyngby dødsstødet i tredje sæt. ved stillingen 2-1 gik hun i servefeltet og med en velplaceret springserv præsterede hun tre serveesser og fortsatte med yderligere seks server, som Lyngby kun med nød og næppe fik sat i spil. Dermed blev det forholdsvis let for vores piger at vinde det efterfølgende angreb, så først da hun på sin tiende serv lavede en fejl, fik Lyngby for en kort bemærkning lov til at stå for serven. Vi genvandt serven og således fortsatte det gennem resten af sættet. Lyngby tog et enkelt point ad gangen og vi snuppede små stimer af point. Undervejs blev der igen foretaget de to udskiftninger, som dagens trup tillod og i ren opvisningsstil fortsatte pigerne dominansen indtil Lyngby noget slukørede kunne konstatere en syngende lussing på 25-7.

Med sejren er vi således stadig på førstepladsen og kun et enkelt point fra at slutte på denne uanset hvad der sker i Holtes to resterende opgør. Førstepladsen kan således beholdes også selv om det bliver nederlag til Frederiksberg i den sidste grundspilskamp, under forudsætning af, at nederlaget begrænses til 2-3. Denne kamp spilles på udebane i Bülowsvejhallen søndag d. 16/2 kl. 14.00 og hvorfor ikke gå efter alle tre point.