Brøndby Volleyball Klubs damehold i Volleyligaen, er kommet godt ind i det nye år. Det blev således til to sejre inden for en uge og da den ene var over mestrene fra Holte IF, lover det godt for vores målsætning om at overtage den titel, som vi senest erobrede i 2011. Den anden sejr var over Aarhus Volley og må mere betegnes som en pligtsejr over et af rækkens bundhold.

De gode resultater kommer yderst belejligt efter et formdyk umiddelbart før jul, som skuffende kom til at betyde et nederlag i landspokalsemifinalen til Frederiksberg Volley, som vi ellers tidligere på året slog 3-0 i Volleyligaen og ligeledes slog 3-1 i den første af de to opgør i semifinalen. I andet opgør vandt Frederiksberg 3-2 med 17-15 i femte sæt efter at vi havde haft en matchbold. Da begge hold dermed havde en sejr, skulle afgørelsen foretages i et såkaldt "golden set" til 25, som blev spillet umiddelbart efter den ordinære kamp og dette blev desværre for os, med Frederiksberg som vinder. Det var dermed et skuffet Brøndbymandskab der gik på julepause, men pausen har gjort dem godt og de er kommet styrket ud på den anden side.

Den på Kanal Sport, TV-transmitterede kamp mod Holte tirsdag d. 7/1 blev en af de tætte kampe, som de to rivaler, der de seneste tre år har delt sølv og guld imellem sig, har haft så ofte. I første sæt skulle de to hold helt hen til midten af sættet, før Michelle Osunbor med blandt andet to serveesser førte holdet fra 12-12 til en føring på 16-12. Samme Michelle havde også stor succes ved nettet, hvor hun i dette sæt udmærkede sig med fire pointgivende blokader og dermed var kraftigt medvirkende til at vi kunne holde føringen og tage første sæt med 25-23.

I andet sæt kom Holte bedst fra start med en føring på 7-3. Den holdt dog kun indtil brøndbypigerne efter at være kommet bagud 7-11, i Trine Kjelstrups serv kunne få kontakt ved 11-11. Kampens spiller Simone Asque, som blev tildelt TimeGroup prisen, var i dette sæt fuldstændig forrygende og gennem flittigt brug af hende, sørgede hæver Eva Bang for at vi kunne holde os i front resten af sættet og tage endnu en marginal sætsejr på 25-23.

Igen i tredje sæt startede Holte med at tage føring. Denne gang med 6-1. Træner Jens Bang valgte at sætte vores store ungdomstalent, 17-årige Paulina Hougaard på banen i stedet for den mere rutinerede amerikanske Michelle og ganske uimponeret lagde hun ud med en fantastisk springserv, som pressede Holte så meget at vi blandt andet i kraft af godt angrebsspil fra centerangriber Amanda Anderson og højrekantspiller Mirjana Duric, kunne gå fra 3-8 til 8-8. Desværre trak et godt fightende Holtehold fra igen og først ved stillingen 24-20 til Holte, fik Stine Spangen der var skiftet ind i stedet for Trine, pyntet på resultatet, med en servestime på fire, der bragte Brøndby op på 20 point, inden Holte tog det sidste point til 25-20.

Vores piger tog føringen i fjerde sæt, men midt i sættet havde Holtes Sasha Wilkins en yderst velplaceret serv, som trykkede os helt i bund og først efter otte forsøg lykkedes det at vinde serveretten tilbage. Holte var i mellemtiden kommet foran 15-10. Brøndbyspillet fungerede nu igen. Libero Stephaniie Dahl leverede nogle perfekte modtagninger, Simone havde nogle fantastiske forsvarshandlinger, centerspillet var kommet op i gear og det var alt i alt lige ved at give gevinst, da vi kæmpede os til matchbold ved 24-23 og igen ved 25-24. Desværre kiksede det og Holte tog tre point i træk og dermed sættet 27-25.

At det var lige ved og næsten i fjerde sæt, uden alligevel at lykkes, knækkede ikke pigerne. Anfører Eva Bang tog sagen i egen hånd og med hendes altid gode og pressede serv sørgede hun for at give sig selv gode arbejdsbetingelser på de bolde, som hendes medspillere dermed lettere kunne spille frem til hende. Da hun var færdig med sin serveserie på seks var vi dermed i front med 8-2, da de to hold skulle skifte side. Forspringet gav den fornødne ro og Trine, Mirjana og Simone var sikkerheden selv og vandt samlet otte ud af deres elleve angrebsforsøg. Ved stillingen 12-6 kom 17-årige Ida Lambach på banen og hun sørgede for de resterende tre server til slutcifrene 15-6.

Det var en sejr der lunede og vores piger kunne rykke tilbage op den førsteplads de for en stund havde mistet i kraft af en kamp færre end Holte.

Søndag var det en noget lettere opgave der var på programmet, da Aarhus Volley som er den eneste jyske repræsentant i Volleyligaen var modstanderen. Kampen var en udsat kamp, som var blevet flyttet som følge af stormen Bodils hærgen. Som eneste jyske hold har Aarhus en del rejseaktivitet og da der nu skulle presses en kamp yderligere ind i forårsprogrammet, havde de anmodet om at få den lagt, så de kunne få en weekend med kamp både lørdag og søndag. De havde således mødt Team Køge dagen før i et bundopgør, som de tabte 2-3 og havde således brugt en del kræfter inden søndagens kamp mod os.

Vi havde ikke kunne skaffe vores normale hal, Stadionhal 1 til kampen og havde i stedet indvilget i at afgive hjemmebanefordelen og flytte kampen til Frihedens IC i Hvidovre. En lille krølle på den historie er, at Brøndby Volleyball Klub oprindelig startede i Hvidovre i 1955, hvor vi var hjemmehørende indtil 1973. På det tidspunkt blev utilfredsheden med de vilkår Hvidovre kommune ville tilbyde klubben for stor og man valgte at "udvandre" til Brøndby. I mellemtiden har Hvidovre så fået en ny klub, som gør det godt på herresiden og søndagens kamp var netop lagt som et dobbeltarrangement med Volleyligakampen mellem Hvidovre og Middelfart. En kamp som Middelfart for øvrigt vandt 3-1.

Træner Jens Bang havde valgt at holde Simone Asque på bænken i hele Aarhuskampen, da hendes knæ trænger til nogle behandlinger, som kræver en kortere pause. I hendes sted var Ida Flensted sat i startopstillingen. Ida kom til klubben med store problemer, men et godt tilretelagt genoptræningsprogram med klubbens fysioterapeut Morten Hasselbalch fra Allerød Fysioterapi har udrettet mirakler og Ida er nu klar til at indgå på lige fod med de øvrige holdkammerater. Hun klarede sig således også fremragende i kampen, hvor hun især i andet sæt udmærkede sig med fem pointgivende angreb.

Kampen som sådan var ikke den store oplevelse. Dertil var styrkeforholdet for stort og undervejs blev der skiftet kraftigt ud, så hele truppen kom i spil. Mirjana Duric som blev tildelt TimeGroup prisen udmærkede sig gennem hele kampen med gode server og godt angreb, Amanda Anderson havde kampens længste servestime på seks server, som alle resulterede i popcornmodtagninger, som Aarhus kun med nød og næppe fik sendt tilbage over nettet, på nær den ene som var et rent es. Også Trine Kjelstrup havde nogle gode servestimer og stod for tre serveesser og unge Paulina Hougaard viste hvorfor hun sammen med holdets libero Stephanie Dahl og Ida Lambach er udtaget til U19 landsholdstruppen, da hun bragede det ene centerangreb ned efter det andet.

De mange udskiftninger ødelagde ikke rytmen på holdet og vi kunne trække os tilbage med en overbevisende 3-0 sejr på 25-12, 25-22, 25-19 og vi ligger dermed alene i spidsen af Volleyligaen tre point foran Holte og med en så pæn sætscore, at der endda kan være plads til et nederlag uden at miste førstepladsen.

Bak op om vores sponsorer,
de bakker op om os

TimeGruppen

OK

KT Tape

Joma

Grey//Matter

Cortex

Quality Wine

Mikasa

DSV